Včera jsem se zamilovala



Byl by ze mě zřejmě dobrý nadpisovač, protože dovedu slíbit něco, co vůbec nedostanete.
Každý PR-ista vám řekne, že článek nejlépe prodá jeho nadpis. Asi se tomu říká marketingově jinak, já ty slangy záměrně odvracím. Kdysi jsem mohla dělat copywritera a moc mi to nesedlo. Ani práce, ani lidi, prostředí, cíl zájmu, výrobky ... jen ty prachy by byly bývaly dobrý.

Kdybych se skutečně zamilovala, dá rozum, že to nikdy na blog nenapíšu :)
Tohle zamilování je vyloženě věcné, což je zároveň u mě zázrak, protože postupem věku mi nákup jakýchkoli věcí přestává dělat radost.

Včera jsem šla do KARE pomoct mému muži vybrat dárek pro kamaráda, a uviděli jsme tam tuhle sedačku. Oba jsme na ni zůstali zírat (i na tu cenu).
Na jaře totiž chceme předělávat podlahy, zřejmě i kuchyň a jistojistě poletí prosezená zničená sedačka. Kvůli psům si ale nemůžeme dovolit nic jiného, než zase koženou. A žádná se nám nelíbí. 
Až včera. 
I. je ochoten přistoupen na cokoli, má jedinou podmínku - nesmí to být IKEA.
Jako většina chlapů, není vzdychač, který by si tam jezdil vylepšovat náladu.

Poté, co už několik týdnů spí s rozlomeným nočním stolkem, který je podepřený plastovou figurínou, nadává, že celý život buď něco z Ikey montuje nebo spravuje. 
Je pravda, že první roky manželství jsme žili z darovaného starého nábytku (který jsme různě opravovali, natírali apod.) a nic se nám nezničilo. Teď každý rok vyvezeme do sběrného dvoru nějakou Ikeu. Ale o tom jsem už tu psala mockrát, samotnou mě trápí, že to takhle je.

Ovšem od zamilování je k "ruce v rukávu" ještě hodně daleko.


13 komentářů:

  1. Luci, ta sedačka je fakt luxusní, nádherná, ale bohužel i ta cena :-)Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Chtěla bych za ní dát tak 1/4. Ale KARE mě asi sponzorovat nebude :)

      Vymazat
  2. Pěkná, zřejmě bude mít dlouhou záruku. Přepočítáno na zuby, je to pár výplní. Vzala bych ji na deset splátek.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se fakt směju. Vy to přepočítáváte na zuby, já na to, kolik bych toho musela napsat. Svůj k svému :) Jenže k tomu ty podlahy + kuchyň, který už jsou fakt na odpis. Nechce se mi dávat peníze do věcí, když z nich (na rozdíl od jiných žen) nemám to uspokojení. To je lepší jet někam na vejlet! Ale díky za podporu, vážím si toho nesmírně!

      Vymazat
  3. Ale zas když si ji koupíte a vyfotíte, tak jedna sedačka udělá radost spoustě lidí!

    OdpovědětVymazat
  4. Fakt pěkná, barva luxusní jen ta velikost mi přijde dost malá. Dva psi, dva dospělý (při naší délce)....no nám by né asi, ale určitě nestačila. A nakonec i ta cena no fuj, že se nestyděj :-))
    hanna z lázní

    OdpovědětVymazat
  5. Ceny neznám, ale tady by se možná vybralo http://www.polstrin.cz/sedaci-soupravy?sofa_type=positioning

    OdpovědětVymazat
  6. Sedačka je pěkná, ale taky mi přijde malá. A stejně se ta naše z Ikea stále nerozpadla, i když ji někteří jedinci zrovna nešetří. Vlastně nic IKEA se nám nerozpadlo, a to ani po 20 letech. Jen mi přijde, že ty starší věci od nich jsou kvalitnější než nové. Asi je to jako se vším, že když to chceme levně, tak to máme.
    Gabriela

    OdpovědětVymazat
  7. IKEA ještě před několika lety prodávala nábytek ze dřeva, byť to byla třebas borovice nebo smrk. Dnes prodává nábytek z dřevěné dýhy a "slepené kukuřice". Víc jak 30 let pro ni tento vyrábí nábytek česká Jitona (dnes nástupnická firma) ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Sedačka je nádherná. Musím se ale trochu zastat té IKEY. Máme odtud dost věcí, některé i spoustu let a jsem moc spokojená. Vlastně mi přijde, že poměrem cena/ kvalita je IKEA na českém trhu bezkonkurenční. Pardon, ale nebude chyba někde jinde, když to musí váš muž pořád opravovat? :-)
    zdraví Tereza

    OdpovědětVymazat
  9. sedacku za 3000€ mi calunnik vyrobil za 600.., hm?

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám pocit, že v poslední době kvalita IKEA padá strmě dolů.. co bylo fajn a sloužilo dlouho, to teď nově koupené stojí za starou belu :-( sedačka je nááádherná (ta barva) ale pro nás naštěstí zoufale malá

    OdpovědětVymazat
  11. Lucie, Kare nnnééééé. Předražené, ve Vídni ji koupíte rozhodně levněji, ale i tak cena neodpovídá kvalitě a že při shánění klientům sedačky znám. Ikea je propadák a slávu má za sebou, ještě některé věci pod značkou PS, ale jinak si kvalitou strašně pohoršili a nedivím se, že to lítá do popelnice. V Ikei ještě tak něco surového ze smrku a předělat si to :)

    OdpovědětVymazat