V paláci

 




Scenárista má tu výhodu, že jednak může (musí!) pracovat doma a ještě si klidně může (nemusí!) dávat pracovní schůzky na jakýchkoli bizarních místech. Náš pracovní kolektiv moc ulítlý není, takže se scházíme buď v ateliéru nebo v hospodě. V Akropoli už jsme byli podruhý a je to tam velmi inspirativní. A vařej tam! 

Dnes jsme řešili herce, který nechce říkat některé věty ze scénáře (říká si jen své nebo žádné), a tak režisér rozdělí text mezi jiné figury, aby zůstal zachován smysl scén a v ději nebyly díry. 
To potěší. 
Navíc když herec na začátku sliboval hory a doly, jen aby roli dostal. Dnes jsou z hor a dolů spálený meze a my se podřizujeme jeho diktátu. 
Vážně nechápu, jak je tohle vůbec možný.
Nejsme proto schopni napsat příběh, který jsme chtěli hrát, a kličkujeme kolem něj. Kdyby řekl, že se mu role nelíbí a chce z ní vypsat, ale to ne. Hrát strašně chce (protože to jsou dobrý prachy). Ale asi by rád větší umění. Jenže v komerčním nízkorozpočtovým dlouhoběžícím seriálu? Všichni se můžeme strhat, abysme z toho mála dostali zázrak, ale vždycky to bude továrna. A když někdo ušije křivě steh, hezkou cvičku už z toho nevyrobíme.


6 komentářů:

  1. To misto ma fajn atmosferu...
    A veta s cvickou me opet dostala, diky, zase se tu chechtam:-). M.

    OdpovědětVymazat
  2. my jsme se dnes u seriálu moc pobavili, a to je právě ono - občas je tam ten malý zázrak :)...přeji dál spoustu výdrže A.l

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer Lucie.
    Palác vypadá zajímavě, trochu jako ta vaše hospoda v Přístavu, inspirativní.
    A k těm kompromisům, to je teda věc! Achjo, to by mě fakt štvalo.
    S mužem vás sledujeme, bavíme se. DÍKY!
    Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. Sledujeme -já,13ti letá dcera a pozor-i manžel!Děsně se bavíme.Milena to hraje(hraje?)fakt skvěle.To se snad ani nedá dát do scénáře to co říká.
    Pokračujte :D

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, to není na podobné herce nějaká páka? Třeba zaplatit pokutu za nedodržení scénáře? A ještě by mě moooc zajímalo, kdo to je? :-) Hezký všem!
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký den všem! (ten den mi nějak vypadl)..

    OdpovědětVymazat