Něco k těm Vánocům

Strašně to letí a já mám pocit, že si nestíhám pořádně užít vánoční atmosféru. Před rokem jsme touhle dobou zrovna přistávali v Sydney. Stýská se nám a jela bych zase. I když mám Vánoce ráda, klidně bych je oželela a vrhla se do vln oceánu. 
I když spoustu let dělám to samé - sedím a píšu, kolem mě je neustále všechno v pohybu, někdy úplně cítím, jak běží dějiny. Žádný rok není stejný jako ten minulý.
Dnes se mojí sestřenici narodila dcera Miriam. To jméno mě doslova vzbudilo (v šest ráno esemeska). Krásné je, filmové. Navíc v pokročilejším věku maminky, kdy ty nejrychlejší z nás už se stávají babičkami, tak Miriam je prvorozená. Mám z toho obrovskou radost!

Ale k těm Vánocům.
Poprvé v životě jsem si koupila drahou svíčku, když Ivan slyšel tu cenu, málem omdlel.
Ale vůně je opravdu jedinečná - vybrala jsem si andělská křídla.
Před pár dny mi volala kamarádka, která si koupila šíleně drahou kabelku pod stromeček, jestli bych nemohla zalhat před jejím manželem, že ji sehnala mnohem levněji přese mě. Tak mě napadlo - kupujete si taky něco tajně nebo lžete o ceně? Je to asi někdy akt milosrdenství vůči těm chlapům.

P.S. Zítra posílám PF!








36 komentářů:

  1. Ahoj Lucko, já jsem zrovna nedávno zatajila svému partnerovi cenu naší mainské mývalí kočky s PP. Jen jsem obligátně řekla, že byla levnější než naše fenka BSP s PP. Protože by to nerozchodil... Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den,prosim Vas muzete mi napsat cenu teto mainske micky s PP, my mame 2 bez papiru,omlouvam se že takto pišu,D.Fričova

      Vymazat
  2. mužem netreba povadť prsenú cenu :D aj ked poviem o polovicu menje, tak to býva dosť :D Pekné Vianoce aj vám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Luci, máte nádherně vánoční dům. Taky si nestíhám užívat náladu. Ale snad se k tomu dopracuju:-) Tyhle svíčky miluju, voní opravdu krásně, za ty prachy to rozhodně stojí. Já o cenách nelžu, Pavel si málokdy všimne, že máme něco nového, pokud ho na to neupozorní naše děti. A i kdybych chtěla něco zatajit....máme společný účet:-D, tak se ani nenamáhám. Hezký adventní čas! Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélo, dřív jsme měli atmosféru všude v pokojích, letos mi to nejde od ruky. Takže jen hlavní pokoj. Ale chci se ještě polepšit, i když brzo přejíždíme na chalupu. Mějte se krásně!

      Vymazat
  4. Ahoj Lucko,
    nikdy, ale opravdu nikdy svému muži nelžu. Pro mne je lež znamením neúcty k druhému.Je to moje rozhodnutí, že jsem si koupila DRAHOU VĚC.NESNÁŠÍM LEŽ, PŘETVÁŘKU A MANIPULACI. MÁM RÁDA DŮVĚRU,POCIT BEZPEČÍ A TEN BYCH NEMOHLA CÍTIT, POKUD BYCH SVÉMU MUŽI LHALA, JEN PROTO, ŽE NĚCO BY V JEHO OČÍCH MOHLO BÝT DRAHÉ. TO AŤ TO S NÍM RADĚJI PRAŠTÍ. LHÁT ALE NIKDY.
    ZATÍM NÁM TO TAKTO KLAPE. NELŽEME SI.
    VLAĎKA

    OdpovědětVymazat
  5. Mužskýho nemám a sobě a svým hafanům nelžu! Opravdu jim vždycky řeknu , co jsem si koupila a za kolik. I když někdy jsem v šoku i já sama před sebou. Třeba naposled z vlny za dost ...ale na světě jsem jen jednou. Tak přece na sobě nebudu šetřit, co když by to bylo to poslední, co si koupím? A ani před tím jsem to nedělala, pokud jsem koupila dražší věc, tak stejně jen tehdy, když na ni bylo!

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Lucie, Váš blog navštěvuji přes dva roky a vzpomínám si, jak jsem loni byla svým způsobem zklamaná, že neuvidím vánoční fotky Vašeho domova jako rok předtím. V jakoukoliv roční dobu závidím všem, co někam vyráží, výjimkou jsou Vánoce, kdy já miluji ty klasické české a bez nich ani ránu. Proto si letošní advent Váš blog užívám víc, než kdy jindy. A vlastně jsem chtěla napsat, že jste pro mě (ne)Konečná studnice inspirace - ať už jde o literaturu, filmy, dokumenty, postřehy i styl bydlení a výchovy (byť sama děti zatím nemám) - občas si jen tak sednu a namátkou kliknu do Vašeho archívu a užívám si to :) // a o cenách přítelovi nelžu, ačkoli mám tendence vysvětlovat, proč si to kupuju/proč to potřebuju. Přeju Vám příjemný zbytek adventu a veselé Vánoce :) Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za poklonu, ale letos jsem se s výzdobou zrovna nevytáhla! Ale díky, to potěší :)

      Vymazat
  7. Já si myslím, že bychom své muže neměly příliš zatěžovat zbytečnými informacemi:)
    Nelžu, ale skvěle mlžím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Půjdu k tobě do školy mlžení. Někdy je to hodně potřeba :)

      Vymazat
  8. Aj ja so kúpila drahú sviečku s vôňou ,,Severský les,, ,keby muž vedel koľko stála....nedozvie sa,pretože to bude jeho darček k Vianociam.

    OdpovědětVymazat
  9. O cenách nikdy nelžu. Narovinu, natvrdo, nic netajím.
    A mimochodem jeden zdroj příjmů je z prodeje těchto svíček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro opravdu skvělý. Máte nějaký stránky? Klidně vás zpropaguju, proč si pro ně chodit do obchoďáku :)

      Vymazat
    2. Chtěla jsem napsat "Proč ne, jsou opravdu skvělý." Zlobí mě počítač. Jsem rychlejší než klapky :)

      Vymazat
  10. Když jsem si kupovala před pár měsíci poprvé tuhle svíčku (on se nesmí psát název? kvůli reklamě?), prodavačka mne varovala, že na nich vzniká závislost. A měla pravdu. Už jsem si u ní byla vybrat třetí. Cena je vysoká, tak si je přeju jako dárek k narozeninám. Partnerovi o cenách nelžu, ale kolegyním v práci někdy ano. Pěkné svátky, Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Často ty názvy píšu, ale pak se dozvím, že za to mám chechťáky. Blbost. V životě jsem za pochvalu nic nedostala. Ale já i dost kritizuju. Za tu svobodu se mi to vyplatí i tak! :)

      Vymazat
  11. Nechte toho, nebo pro tu svíčku taky poletím. ´
    Jako loni pro tu WC vůni (je fakt příjemná).
    A. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leťte, i třeba jako dárek - už zkrotl i můj muž, protože je to teda parfemovaná droga!

      Vymazat
    2. Nemůžu za to, ale dneska jsem ji úplně náhodou potkala. A mám ji. A druhou jako dárek. (Muž si nevšiml.)

      Vymazat
    3. Napište pak, jak jste spokojená!!!

      Vymazat
    4. Poctivě jsem očuchala celou nabídku a do užšího výběru postoupily všechny bílé. Po dalším čuchacím kole jsem si odnesla jedna Andělská křídla a jednu Clean cotton. Doma další rozčuch a Clean cotton byl zabalen jako dárek. Ale voní mi taky moc. Díky za radu ohledně jezírka, na to bych nepřišla.
      Voňavé Vánoce přeju!
      Eva

      Vymazat
  12. Tyjo, ještě nikdy jsem si nekoupila svíčku dražší než za kilo. Zdá se, že nastal čas to změnit:-) Fakt to stojí za to?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhorší je, že v krámě nepoznáte, která opravdu voní. Já odborník určitě nejsem. Nejdřív pár hodin doma jen hořela, pak vůně všude, která trvá. Stačí zapálit na hodinu denně - přiživíte to ... a vracíte se ráda domů :) Mohla bych psát reklamy.

      Vymazat
    2. Ano, musím souhlasit, pokud si ji šetříte a jen si jemně ovoníte dům/byt vydrží Vám dlouho. Mě momentálně celý rok ... taky jsem nechápala, co na tom může stát tolik peněz, ale už to chápu a opravdu se vyplatí. Navíc jako dárek velká krása. Hezké Vánoce T.

      Vymazat
    3. Neee, na hodinu nestačí..Musíte zapálit a nechat utvořit voskové jezírko od okraji ke kraji a potom třeba sfouknout, protože jinak Vám bude svíčka tunelovat a ten vosk, co zbyde po okrajích už nespálíte. Leda ho pak vyškrabat a pálit v aromce :) tak jen taková rada ze zkušenosti :) Simona

      Vymazat
    4. Není zač :) a mělo být od okraje k okraji .. Psala jsem z mobilu a to je peklo :))

      Vymazat
    5. Docerta, docerta, maju ich dolu v kvetinarstve....okukavam a vaham. Ale asi uz nebudem vahat....

      Vymazat
  13. Já si kvůli svíčce YC objednala loni předplatné NPBydlení,protože byla jako dárek :o ))))
    Černý kokos. Paráda. A vánoční atmosféru taky letos nějak nemůžu dohnat. Mlha, slizko...ale stačí přejet kopec do Německa a nasávám ( ne rum ). Jasno,suché silnice a všude jen bílá světýlka a pyramidy a vůně z " rauchenkerzen " ....oni to prostě umí. Martina

    OdpovědětVymazat
  14. Doporucuji od Yankee Candles vosk do aromalampy, mam moc rada skorici v kombinaci s frantiskem...

    OdpovědětVymazat
  15. Hm, asi se po takové svíčce podívám. Mě teď dostala Ikeácká svíčka ve skle - VANILKA. Ta voní tak příjemně, že už se i letos navzdory počasí přesouvám do atmosféry Vánoc. A já teda o cenách když jsou vyšší mlžím, mě to naučila maminka :)
    Pěkný večer voňavý!
    Andrea

    OdpovědětVymazat
  16. My si s mým momentálně nejoblíbenějším mužem lžeme navzájem, hlavně co se týká cen jídla. Já vždycky tvrdím, že jsem ho koupila dráž (to mu pak mnohem víc chutná) a on mě zase, že ho koupil levněji :)

    OdpovědětVymazat
  17. O cenach si neklameme. Radsej taktne mlcim. Ked si mozem dovolit kupit drahsiu vec, kupim si ju, muz o tom vie a na cenu sa nepyta. Nesetrim napriklad na topankach. On kupuje sportove veci. Radsej nechcem vediet, kolko stoja. U nas by si prisiel na svoje zlodej sportovych topanok:))) a triciek:) .

    OdpovědětVymazat
  18. Tak díky za tip na dárek. Máme tetu a jednu vzdálenější babičku, které nám a hlavně dětem pravidelně dávají pěkné dárky, a my pořád nevíme, jak to oplatit. Luxusní vonná svíčka mi přijde skvělý nápad. Muži jsem cenu naznačila a v pohodě, ale on je v tomhle vážně podporující a obě zmíněné ženy si je zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  19. Andelska kridla, Bile vanoce, Venec z cervenych jablicek, Zimni zahrada, Vanocni venec, Vanocni vzpominky, Stribrna briza, Jemna prikryvka, Mandarinky s brusinkami, Vanilkovy caj ... vyzkousejte ;-) moje oblibene :-) /vanocni pauza v Pristavu :-( neni moje oblibena ;-) :-) /

    OdpovědětVymazat