Dnes večer v televizi


Dnes večer na ČT 2 od 21 hod dokument o rodině s 9 dětmi, která alternativně žije v maringotce bez tekoucí vody, WC. Pokud nevíte, co s před - adventním večerem, tohle je určitě dobrá volba!




24 komentářů:

  1. na tenhle dokument se těším už dlouho Pavlína

    OdpovědětVymazat
  2. Ja tiež, dala som si ho do nahrávania .

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji za prima tip Luci. Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Urcite kouknu 😊
    Moc rada koukám i k Vam Lucie☺
    Hezky vecer

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím, viděla jsem, musela jsem si ho koupit na aerofilms, dost mě to zajímalo, je to docela silné kafe :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to bylo "hustý"! Díky za tip a opatruj se! Myslím na Tebe, jak ten náročný týden zvládáš. M.

    OdpovědětVymazat
  7. Dost husté, teda:-) Ten chlápek mi připadal jak vůdce sekty, ovládat takhle 25 leté potomky, to mi přijde úplně zrůdné.
    Buďme všichni profesionální otcové a matky, jak tam deklaroval, ale kdo nás bude živit?
    Řekněte mi, je tohle podle Vás svoboda? Lenka

    OdpovědětVymazat
  8. Svoboda to asi není. Ale trochu jim tu pospolitost (byť diktátorskou) závidím, A v dnešní nejisté době mají šanci na přežití daleko větší než "my z civilizace".
    Jinak mohla jít režisérka víc na dřeň, ale to jí asi pantáta nedovolil

    OdpovědětVymazat
  9. Po shlédnutí mám rozporuplné pocity....Ila

    OdpovědětVymazat
  10. bez facebooku a bez moderních věcí, ale sou šťastný (asi?)..

    To si musím zapamatovat a shlédnout - díky! :)

    Janina
    bloggopis.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Pripomínajú amišov....

    OdpovědětVymazat
  12. Také mám rozporuplné pocity. Několik z dětí mělo vadu řeči ... navíc mi přišlo, že čím jsou děti starší, tím jsou tak nějak smutnější. A těch dospělých kluků mi je skoro líto. Volnomyšlenkářství a alternativní způsob života je podle mě trochu něco jiného než život pod nadvládou "autora", který neakceptuje nic jiného než vlastní názor!

    OdpovědětVymazat
  13. Videla som to...niektoré deti mali rečovú vadu a hlavne, hlavne som v ich očiach videla veľa smútku....profesionálny otec?skôr diktátor....nie-neprosím

    OdpovědětVymazat
  14. Zajímavé a zároveň neuvěřitelné, odjet k moři na půl roku a nechat doma těhotnou dceru , v lese.....starší kluci byli takoví odevzdaní, tatínek nepříjemný, maminka ...škoda mluvit. Ti rodiče mají aspoň jeden druhého, ale děti jsou v jejich vleku, jinak žít nemůžou a asi ani neumí, najdou si někdy vůbec někoho, umí komunikovat s vrstevníky ???
    Alternativnímu způsobu života moc fandím, ale tohle bylo silný kafe....
    Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nelze mít objektivní názor. Dokument vyvolal velké diskuze už když byl v kině. Můj svět tohle není, ale kdyby se někdo ptal mých dětí, jak se jim jejich vlastní život líbí, možná by byly mnohem víc zpruzení. Dcera určitě :)

      Vymazat
  15. Díky za upozornění, vůbec bych si dokumentu v programu nevšimla, taky mám z toho zvláštní pocit, chápu, že se děti styděly před kamerou, ale zajímalo by mne jestli jsou tak stydlivé i normálně, přišlo mi, že mají velký problém s komunikací s vnějším světem. Ale jinak mi nepřišly smutné, naopak si užívali velké volnosti v pohybu, v tom co chtějí dělat. A dcera sama v lese těhotná nebyla, nebydlí s nima, jen se tam chodila starat o zvěř , jinak bydlí ve vesnici s přítelem, se kterým má snad už druhé dítě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to mi nějak uniklo že dcera žije jinde, děkuji za vysvětlení, přišlo mi opravdu divné že by ji tam nechali jen tak samotnou..... jinak menší děti si ten život vyloženě užívaly, to máte pravdu, takové dětství určitě není na škodu, přála bych ho i svým dětem, ale tak do 7 - 8 let a pak šup trochu mezi lidi :-)
      Linda

      Vymazat
    2. To jsem se dočetla v článku, který vyšel potom uvedení filmu. Ano do těch 7-8 ideální, ale pak mezi vrstevníky, alespoň občas, aby se naučili komunikovat s vnějším světem.

      Vymazat
  16. Táto rodinka nie je o nič lepšia ako tí naši tmaví osadníci. Aj tí majú najväčšiu starosť o sociálne dávky. Otec, určite psychicky narušený, nazvala by som ho českým Fritzlom. Fakt neviem, prečo som si na toho Rakúšana spomenula, keď som sa pozerala na film. Všimli ste si, že tá jeho dcéra mu nebola schopná pozrieť vôbec do očí? Pri rozlúčke ju chcel pobozkať na líce, ona sa odtiahla, podala mu iba ruku..... Deti určite nie sú šťastné, lebo si nemyslím, že lezenie po stromoch ako Tarzani nerobí život šťastným. Nemajú žiadne sociálne kontakty, nevedia sa vyjadrovať, menší nepoznajú význam niektorých slov, čo bolo vidieť na preskúšaní v škole. Neviete niekto, čo študujú tí starší? Na akej škole ich to preskúšavali? Tie odpovede mi nepripadali ako odpovede stredoškoláka. O tej jeho žene sa radšej ani nevyjadrím, len nebudem prekvapená, keď bude mať tento dokument pokračovanie a tam nebude už len deväť detí. Asi nejakí sektári.

    OdpovědětVymazat
  17. Díky, opakování jsem si nenechala ujít. Dokument na mě působil - divně, místy unyle, smutně. K osobě otce bych jen dodala, že se před kamerou snažil vykreslit z té pěkné stránky, ve skutečnosti by mohl všechny řezat jako žito. Znám to z vlastní zkušenosti a některé momenty, kdy se pořád do něčeho vměšuje, snaží se být za každou cenu ten nejchytřejší, jeho reakce na zdánlivou neposlušnost dětí, tam mi to ten pocit automaticky naskakoval. Tak to je můj názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem viděla opakování pořadu a mám stejný pocit. Otec musí mít hlavní slovo, přes to vlak nejede. Z jeho chování k dětem i jeho ženě bylo znát hrubianství, nějak mi tam chyběla láska a úcta jeden k druhému. Žijí sice STÁLE SPOLU, ale nějak mi tam chyběla radost, asi to není úplně dobrovolné. A ti velcí kluci, kdybych je neslyšela zpívat, myslela bych, že ani neumějí mluvit. Můj názor je, že ty děti nedostaly možnost volby, nemají žádné srovnání. Začátek na úřadě byl nejlepší, pán se rozčiloval, že jeho ženu nepřijali jako ředitelku gymnázia, no popravdě se nedivím. Za mě smutný příběh.
      Andy

      Vymazat