Jak vypadá milion

úterý

Ráno se budíme do rakouské zimy. Leje. Lesbickým matkám řve dítě. Lituju je, protože lezou po kolenou a v dešti balí stan. Rozhodneme se ujet do Itálie. Podle navigace nás čeká 471 km do Benátek. Teploměr cestou ukazuje 14 -18°C. V půli cesty začne blikat olej, máme okamžitě jet do servisu. Voláme pronajímateli a ten říká, že si toho nemáme všímat. Tak si teda nevšímáme.

V prvním kempu nás opět nevezmou, nemáme rezervaci, tudíž máme smůlu. V druhém si dokonce můžeme vybrat místo. Strada 32 nebo 36 v piniovém háji.
Bereme 32.
Šok.
Už vím, jak vypadá milion lidí.
Na pár metrech čtverečních sídlí celé rodiny. Kolem obytek mají postavené stany, zahrádky, kola, čluny, natažené šňůry s prádlem, ledničky, venkovní osvětlení, někde dokonce vidím trpaslíka.
Okamžitě se mi chce odjet, ale stmívá se.
Dvě hodiny sedím v autě a tupě zírám před sebe. Vidím, jak sousedi, kteří bivakují vlevo od nás, vytahují dvacet centimetrů od našeho okna rozvařené špagety z hrnce, zprava zase smrdí eintopf s vegetou.  Obávám se, že tuhle reality show, já, samotář, nepřežiju.
Moje romantická představa obytného auta stojícího osaměle v čarokrásné krajině, dostává pořádně zabrat.
Jestli to včera bylo na dva panáky, dneska je to na čtyři.
Nejvíc jsem se bála, že celou dovolenou budu myslet na práci. To jsem si teda fandila. Do noci přemýšlím jen o tom, jak to udělat, abych Stele její vysněnou dovolenou nezkazila víc, než bude nutné.

 To jsme my (v tom mini stanu za námi jsou dva studenti, o těch bude řeč později)

 Obydlí studentů patřící k mini stanu 

 Sousedi z pravoboku (prarodiče a dvě děti spí v přívěsu, rodiče našeho věku ve stanu)

 Levobok - mladí rodiče a dvě dcery spí ve stanu, vaří, jí a žijí venku - cca 20 cm od nás

Sousedi zpředu, byteček jako klícka, včetně kytky na stole

22 komentářů:

  1. No jó, to jste vyjeli na špatnou světovou stranu, Lucie. Chceš-li zažít svou romantickou představu obytného auta stojícího osaměle v čarokrásné krajině, musíš na sever. Nejlépe po sezóně, což v případě Norska je už v druhé polovině srpna. Doporučuji a zdravím. Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohuzel to nepripadalo v uvahu. Mela jsem jen tyden volna. Jinak bysme vyrazili rozhodne na sever!

      Vymazat
    2. Bohuzel to nepripadalo v uvahu. Mela jsem jen tyden volna. Jinak bysme vyrazili rozhodne na sever!

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. Lucie, děsně se směju, ale je to spíš k pláči. ( Ovšem napsané je to dle mého gusta). Jsem napnutá jak kšandy, zda jsi to vydržela a jak dlouho :o)/ na dlouho to nevypadá/ ..Jinak přeji krásné dny doma..Inka

    OdpovědětVymazat
  3. Žiadnu priaznivú tvár neukazujem :o(...z tohoto mám fóbiu...a s prepáčením ani ,,prd,,v súkromí, to by som nedala !
    Ajhľa matka a jej obeta ....alebo si to užije aspoň ako sociálne štúdium ...

    OdpovědětVymazat
  4. S obytným autem se člověk musí naučit... my ho máme a jezdíme právě tam, kde nejsou lidi, a lze taková místa najít i na jihu. Tohle bych taky nedala.
    Nám dává absolutní pocit svobody, jezdíme celoročně a rozhodujeme se spontánně při pohledu na předpověď počasí. Tedy na lyže do Alp, už jenom tehdy, když hlásí slunečno. Je hezky? Vyjedeme na prodloužený víkend na podzim, na jaře nebo v létě...

    Váš pohled na věc, Lucie, mě hodně zajímá. Těším se na pokračování. Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu, že to se člověk musí naučit, ale pro mě to byl tak velký stres a nepohodlí, že si myslím, že tohle pro nás prostě není. Ale tušili jsme to :) Díky za přízeň!

      Vymazat
  5. Milá Lucie, vím, že si kvůli pracovnímu nasazení až tak čas dovolené nemůžete vybrat, příště doporučuji a to z celého srdce a zcela vážně Lotyšsko, Balt, v červnu před prázdninami - náááádhera, jeli jsme poprvé s vypůjčeným přívěsem, 3 jezevčíky, vyhledall si vždy malé, klidné kempy, ochotné majitele, krásná příroda, sice ne vedro, ale úžasné pláže, typická ruská příroda, kouzelná města, nejkrásnější dovolená, na kterou vzpomínáme a a stále budeme. Renata

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den taky jsem měla romantické představy o cestě obyťákem, díky za vaše postřehy :-) jinak příště zkuste Holandsko u moře, tchýně byla a kempy parádní a každé parkovací místo odděleno živým plůtkem, moc si to pochvalovala. A jeli čistě bez předešlého zamlouvání kempu.

    OdpovědětVymazat
  7. No, tak to je sila. Z toho bych mela asi klaustrofobii:) Ale pro vas, jako autora, to muze byt ohromne prinosny:)) Na vsem by si mel clovek najit neco pozitivniho, jak se rika:) Mimochodem, co soc. zarizeni pri tolika lidech?

    OdpovědětVymazat
  8. To je snad poprvé, co jsem se při Vašem psaní nesmála.
    TOHLE: NIKDY!!!
    To je tak nulové soukromí a atmosféra, to by pro mě bylo horší než kdysi vzpomínané prdění souseda a splachování v ranním paneláku....
    (já jen doufám, že studenti byli heteropár a Vám poskytli pár audiozážitků - prosím - fakt potřebuji vzpruhu)
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ps. raději dodatek, i kdyby hetero nebyli, je to jedno.
      Špatně jsem to formulovala ve spěchu!!!

      Vymazat
  9. Ty jo! Tak to je story... Napinavejsi nez Australie! Ja bych prespala a rychle zdrhala do klidu jestli teda na jihu jeste nejaky existuje... To je serial! Tesim se na pokracovani :)))

    OdpovědětVymazat
  10. Ty fotky a popisky k tomu nemaji chybu:-):-)Tady se člověk aspoň pořádně zasměje:-) Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Vy jste fakty ftipálek s F....super

    OdpovědětVymazat
  12. No jo,to je realita,to je v celé Itálii a na Korsice,piniový háj je lepšejší.Na volno se moc kempovat nedá,i když jsme se o to také pokusili,na spaní na pláži,kdy nám někdo melounem zbombardoval dveře tranzitního mercedesu,až to bylo uvnitř a také nás málem přejel čtyřkolkou,dle stop na pláži,nezapomeneme,to pozorování hvězd,ta nádhera.Mohlo se kempovat u Gran Sassa,náhorní planiny,kousek,cca. 300 km od Říma.Nádhera,na to asi nikdy nezapomenu.Kempy,to člověk zvyklý,ani nevnímá,stejně jsme tam byli jen na přespání a oceňovali jsme slušné a čisté toalety,sprchy a vůbec celou kempovací infrastrukturu. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Letošní dovolenou jsme stanovali...ve stanu pod námi 5-členná rodinka, tři děti-1,5,7 let...ve stanu vedle nás taktéž 5-členná rodina, sedmiměsíční dvojčata+3letá holčička...hrůzou se mi zježil zátylek co to bude za dovolenou... s takhle malýma dětma pod stan?...nevím jak to ty rodiče udělali, ale kromě občasného zakňourání jsme za celý týden neslyšeli pláč, ječení, křik...já osobně jezdím pod stan leta, ať v tuzemsku nebo do zahraničí a nedostatek soukromí už mi tak nějak nevadí, do stanu chodíme většinou jen přespat a stejně jako výše " kočička" tak i my oceňovali především čistotu záchodů, sprch, chutné a cenově přijatelné stravování a nádherné okolí...hold každý jsme jiný:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Luci, měli jste naprosto úžasnej karavan - ten bych brala hned. Ovšem tu mačkanici a absolutní nesoukromí, safra, to bych fakt asi nedala. Mám ráda ticho na čtení, klid na spaní a romantiku při výhledu do okolí ... A tak nějak mám pocit, že stejně ještě přejedete jinam a nakonec se té úža dovolené dočkáte (tedy dočkali jste se, páč už jste zase doma).

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den. Naše děti a muž chtěli jet do kempu předloni, oni byli z té představy nadšení, chodilo se po obchodech a okem vybíralo co by se dalo koupit, jak se vybavit a ták. Po zjištění, že taková dovolená by 5.ti člennou rodinu vyšla překvapivě daleko dráž, než ubytování v penzionu, přehodnotili jsme výběr :) Naštěstí, protože mě kempy, společné umývárky a wc děsí. Byli jsme s karavanem před asi 18.to lety a od té doby mám z toho vážně bolení kolem žaludku. Já právě raději to prázdno a co nejméně lidí. No, nakonec jsme nejeli nikam, ani do kempu, ani do penzionu:)
    A moc děkuji za Vaše psaní, jsem velký čtenář tady u Vás. Mějte se báječně milá Lucie!!!!:))
    Andrea

    OdpovědětVymazat
  16. To by byla moje smrt :( to bych nedala mít takhle za zadkem tolik lidí, umývárny, wc:(
    Stele se dovolená líbila?
    Petra

    Jinak čtu dál a těšim se na další story...

    OdpovědětVymazat