Chtělo by to nějakou kulturu



Dlouho jsem tu nedávala žádný tip na knihu nebo film.
Bohužel moji současnou  intelektuální úroveň nejlíp dokumentuje včerejší tv zážitek, kdy jsem o půlnoci koukala na béčkový americký film o přepadení letadla, v němž teroristu zlikvidovala letuška. A ta samá letuška navíc dopilotovala letadlo až ke zdárnému přistání. A pak šla slavit Štědrý večer. 
Super blbost, ale já se od ní nedokázala odtrhnout.

Hodně mě překvapila Stela, když zhlédla film Deník Anne Frankové a byla v šoku, co se dělo za II. světové války. Dozvěděla se o tom mnohem víc, než doteď ve škole. Navíc chtěla koupit ještě knihu.
Já jsem si objednala film Rozhovor s jinou ženou, líbil se mi ten název, jinak o něm nic nevím. 
V poslední době si občas koupím časopis Interview, který má podtitul pro lidi, kteří ještě nezapomněli číst. Jsou tam hrozně zajímavé rozhovory, i když ty s hvězdami na obálce většinou přeskakuju. 

O dovolené plánuju hlavně číst. Pokud se mi teda do té doby zvedne intelektuální hladinka.
Zatím se jí nechce.


6 komentářů:

  1. Gabo chodi na mezinarodni skolu a Denik A. F. probirali cely rok to mu bylo deset diskutovali o kazdem kousku knihy delali projekty bylo to uzasne byl to studinni material v anglictine ale vlastne to byl i dejepis a tem deckam to dalo strasne moc... Oni se vlastne vnimani obou svetovych valek uci timto zpusobem v dejepisu rozebiraji " Na zapadni fronte klid " apod

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo, to jsem už kdysi viděla, jak letuška dopilotuje a dobře to dopadne, a měla jsem podobný zážitek - dojem, že je to ptákovina a přitom chci ten happy end nutně vidět a nevypnout to. Název si nepamatuju.Tak asi to byl tentýž film. I když kdoví, kolik takových běhá.
    Tohle léto jsem koukala na film Loft - a ten byl natočen roku 2008 (belgický) i v roce 2010 (nizozemský) i v roce 2014 (americký). To mě dost zaskočilo a koukla jsem se jen na ten první.

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Ďakujem, aj keď si mi to napísala k Lucke :-)))

      Vymazat
  4. Hmm, právě jsem se vrátila z MATu, kde jsem shlédla Schmitkeho...Nevím, zda je to kultura, ale je to dost dobrý...Doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  5. Z Deníku Anny Frankové, který vloni Dominika měla jako povinnou četbu a já jí ho na chvíli zabavila a zhltla jedním dechem jsem byla překvapená i já... tak nějak jsem netušila, že i v Holandsku to bylo tak zlé...... tak nějak jsem vnímala jen tu naší část Evropy a Rusko....

    OdpovědětVymazat