Vzhůru nohama








Tento víkend jsme chtěli jet na chalupu pracovat. Venku.
Ale byla zima.
Takže nakonec jsme zůstali doma a pracovali. Uvnitř.
Ve středu mají přijít truhláři Stele montovat vestavěný nábytek do pokojíčku a ten starý vytlouct. Takže byla potřeba dovyklízet a dovyklízet. Nakonec z toho byl pořádný pracovní víkend, který jsme přerušili akorát jahodovými orgiemi u pana Sapíka.

Podařilo se nám zlikvidovat některé nedodělky a já se vrhla na Kryštofův pokoj, který jsem zatím zachovávala v pietě skoro tak, jak z něj odjel do světa.
Po dohodě s ním jsem se ale rozhodla, že si z něj částečně udělám pracovnu.
Protože předělávka pokoje Stely odsaje víc peněz, než jsem odhadovala, plánuju do Kryštofova koupit akorát psací stůl a zbytek improvizovat. Sice nevím, jak z chlapeckých polic udělat holčičí, ale na něco přijdu. Dřív jsem takhle budovala všechny naše byty a domy.
Mrzí mě, že jsme nakoupili dost věcí z ikea, aniž bychom o tom víc přemýšleli a kombinovali. Prostě jsme potřebovali rychle postel, psací stůl, skleničky, štětku na záchod, lampy, polštáře ... znáte to. Snažím se ty věci posílat dál, ať udělají radost ještě někomu jinému a já zase improvizuju.
Zpátky k sobě. 

Koupila jsem na aukru staré válečky (prý z třicátých let, ale ruku do ohně bych za to nedala), vymalovala na bílo a poválečkovala jednu stěnu. S výsledkem jsem moc spokojená.  
Pomalu budu pokračovat, jak čas dovolí.


3 komentáře:

  1. Lucie, ty válečky jsou úžasné! moc se mi líbí ,že se vrací něco tak pěkného.. hned bych si vymalovala ložnici na bílo a jednu stěnu udělala vzorovanou...
    Jsem zvědavá jak vymyslíte pracovnu, možná něco seženete v bazaru ..
    Hezký večer,
    Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Valčeky super !! , páči sa mi , že máš tiež rekonštrukčné okienko :-)...tiež som upiekla koláč a tiež taký pekný ako tvoj !

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Lucie, ke stáří válečků... nejsem sice odborník, ale skoro :)). V 70. letech minulého století / no tééda/ jsem syna nemohla dát do školky ze zdr důvodů a byla mi nabídnuta domácí práce pro Družstvo invalidů. Dostala jsem štos čtverců s natisknutým motivem, který jsem nůžkami na nehty vystřihovala, byl to děs, ze čtverečku musela zůstat celá základna a ten plastický vzorek .Za vystřihnutí jsem měla snad 3 koruny.... no nicméně za celoroční výdělek jsme jeli do Bulharska k moři, aby ditě ozdravělo. Ruce jsem měl samý mozol.. JIné pracovnice pak ty placky lepily na ty válečky... No a k meritu věci. Tyhle vzory jsme teda nestříhaly a i bych věřila, že jsou staršího data... Tak přeji hezké válečkování a rekonstruování... Jojo Ikea je mor, ale v určité životní fázi a fofru jí to odpouštím... Zdraví Lenka

    OdpovědětVymazat