Nový zážitek

Za včerejšek mám určitě spoustu rodičovskejch bodů.
Strávila jsem deset hodin na Utuberingu, open air akci pro puberťáky s jejich oblíbenými youtubery. Přišlo za nimi přes deset tisíc dětí a rodičů - kteří si přáli (jako my) to zkrátka nějak přežít anebo se rozjeli a křepčili tak, že se pak se za ně děti styděly ...

Youtuberskému slangu jsem nerozuměla, činnost tzv. fashion umělkyň mi přišla neskutečně trapná ... jsem na tohle prostě už stará. Akorát pár kapel se dalo poslouchat, líbila se mi Slza a Johny Machette, který o českých seriálech mluvil jako o mrdkách, což mě docela pobavilo. 
Mladá krev je prostě potřeba.

Skoro hodinu jsme se tlačili v davu před vstupem, šílené fronty na jídlo, ovšem záchodů bylo fakt dost. Střídavě lilo, takže vydrželo jen pár tisíc nejodolnějších. Jako třeba my.
Stela totiž spolu s dalšími 4 dětmi vyhrála fotografickou Utubering soutěž a mohla na závěr vystoupit na pódium a vyfotit se všemi účinkujícími, popovídat si s nimi v zákulisí a tak. Prostě bomba!
Strašně nás tím překvapila, hrozně jsme ji doma chválili. Poprvé zažila, jaké to je být nejlepší - a hned takhle ve velkém. Nutně to už potřebovala. Moc doufám, že to bude mít na její nevyrovnanost dobrý vliv. Jo! 


 Holky lezou přes plot, aby si mohly udělat selfie s Rytmusem. Nejenom holky ...

 Rytmus za plotem ochotně bere jejich mobily a fotí se s nimi ...




 Pět výherců foto soutěže




17 komentářů:

  1. Milá Lucie, Stele moc přeji vítězství..jak píšeš, jeden úspěch dokáže člověka krásně nakopnout..A v tomhle věku potřebují to nakopnutí všichni..je to pro ně start, rozjezd a pokud to nepřijde, tak je někdy zle..Stela tam úplně září štěstím..krása..můžeš být pyšná..krásné léto..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Inko, krásný léto též ... snad už dnes doopravdy začíná!

      Vymazat
  2. Já tam byla a slyšela vyhlášení....Stela Konečná.....hned mi bylo jasný , že je to vaše Stela..... :-)
    Gratuluji !!!!!
    Vítězná fotka je ta conversková ?
    Svého , za 2 měsíce 14letého syna jsem tam s jeho, čerstvě 16 letou kamarádkou doprovodila, okoukla terén a zmizela.
    Vrátila jsem se právě až v době vyhlašování.......kdybych se místo toulání po Praze věnovala stání ve frontách, třeba by se ty " moje děti" alespoň někam podívaly.....;-)
    Prý to bylo hustýýýý....
    No, máme to za sebou a bez ztráty kytičky.

    Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správně, máme to za sebou, hurá! Udeální opravdu je tam děti vypustit a pak si pro ně zase jen přijít.
      Vítěznou fotku nemám, ta musela splnit nějaký zadání.
      Zdravím!

      Vymazat
  3. Drsoň Johny - jeho přítelkyně hraje ve Vašem seriálu a ejhle - seriál je mrdka?
    To nepotěší...A tahle akce - tzv. "fashion" blogerky, z jejich blogů je zřejmé, že jsou z rodin, kde mají na to, aby na blogu měly co ukazovat.
    A NE, NENÍ TO O ZÁVISTI, jak někdo nadhodí, ale holka, co takové možnosti nemá určitě nezaloží blog, kde 5x za týden neukáže nové asijské hadry.
    A beauty blogerky - Petralovelyhair - ano, ženská, co má přehled a blogu věnuje čas ale náctileté žáby šílí z toho, že má 50kg, clipy ve vlasech, umělé řasy a napatlaná šminkama - jasně, na blog o šminkách nebude chodit nature, ale to, jak náctileté anorektičky chtějí být jako ony a nevyjdou bez hodinové orgie v koupelně - to je k pláči
    Jsem ráda, že jsem tam nemusela.
    Zita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to slovo právě proto pobavilo - a taky jsem mu aspoň rozuměla, na rozdíl od těch jútuberskejch :)
      Jinak ale musím říct, že právě u fashion se byly podívat úplně obyčejný holky, žádný make-upy a hadry, to mě překvapilo, že je zajímaj takový zvláštní virtuální stvoření, když ony jsou normální a fajn :)
      Pak se v tom vyznej!

      Vymazat
    2. Také jsem pozorovala všechny ty holčičky a kluky a musím říct, že to byly úplně normální děti.....jen je tu nový fenomén.....ale děti jsou chytré......a i když ty jůťůbery sledují, ví, že to není až tak úplně opravdová realita, že je to umělý svět......prostě zábava na chvilku volna......však také mají doma nás, rodiče z jiného světa, abychom je udrželi nohama na zemí.....nebo alespoň jednou..... ;-) Michaela

      Vymazat
    3. Mému Kubovi je 12. A jeho spolužačka DRŽÍ DIETU.
      Potkala jsem její mámu, býv. sousedku, divila se, že se divím.(ta holka je jako tyčka)
      Chce se mi brečet.
      Nějaká videa těch jako youtube celebrit jsem zkoukla a chce se mi znovu....mám na mysli jejich slovní projev - ano, je jim náct, ale myslím to, jak neumí mluvit (a vidím to u neteře, ta neumí člověčí větu souvětí, jen netové zkratky)

      Stele ale moc gratuluji, uznávám, že takové uznání a úspěch je nakopnutí podle jejich představ!
      Magda

      Vymazat
    4. PS. Lucie, trochu odbočím, už nevím, u jakého Vašeho článku jsem to dávala do komentáře, ale nostalgicky jsem vzpomínala na rádio, co mívali rodiče a nedařilo se mi to najít ani na netu a bum, v novém klipu od karin Babické tam je!!!!!!!!
      Čas 1:25, toť on, mého srdce šampióóón:-)
      A klip se mi taky líbí, koktejl retra a moderny.
      Magda
      https://www.youtube.com/watch?v=2lx4vLeqL3U

      Vymazat
  4. Nejlepší jsou ti hasiči. A Stela, samozřejmě!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak my tam dcery po 11 vypustily a jely do Ikey....Ale má 13letá dcera byla zklamaná, asi z toho, že chudák vesnická holka, nepočítala s tolika lidmi a s tak hroznýma frontama.....Naštěstí už po šesté jsme jely domů, být doma po půlnoci, to by mě šlehlo :-)) Velká gratulace Stele :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den Lucie. Jste skvělá máma!! Je poznat, jak máte svou dceru ráda a to je pro její další život to nejdůležitější.... Hezké dny Vám přeje Magda K..

    OdpovědětVymazat
  7. Blahopřeju! Jiřina

    OdpovědětVymazat
  8. Lucie,
    dneska jsem mluvila s kamarádkou a také tam s 15 letou dcerou byla.
    Říkala, že už nikdy více ;-)
    Ještě, že ta moje 12 letá je už s tatínkem na prázdninách v Chorvatsku.
    Stele velká gratulace a zároveň krásné prázdniny , sebevědomí není nikdy dost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to má bych tam příští rok zase klidně šla.
      A klidně bych tam byla déle než tentokrát.
      Když si jen vzpomenu na ten pocit, když mi mamka koupila u nás v obuvi za 5,- Kčs černobílou fotku Kotvalda a Hložka...... ;-)
      Ráda umožním svému synovi aby viděl své oblíbence zblízka.....a užiju si to s ním ......i když bych takhle sama od sebe nikam nešla.....ale za společný zážitek mi to stojí.
      Ale myslím, že syn to teď zažil a to mu bude stačit.
      Naštěstí jsme přišli asi ve 12:30 a u vstupu jsme strávili tak 3 minuty.....Michaela

      Vymazat
  9. Zahlédla jsem Vás tam a doufala, že se k tomu vyjádříte na svém blogu Nezklamala jste :).

    Na Utubering jsem se vydala sama za sebe, ale zároveň i jako doprovod mé čtrnáctileté sestry. A mně se to líbilo. Ano, obzvláště začátek byl organizačně nezvládnutý a nebýt jednoho z tatínků, asi bych tam zůstala ušlapaná. Možn i díky tomu jsem hned na začátku ztratila chuť stát všechny ty fronty k jednotlivým youtuberům a rozhodla jsem se akci si užít. A byllo to to nejlepší, co jsem mohla udělat. Navštívila jsem koncerty (zvlášt Johny byl opravdu super, mile překvapil :)) a viděla i některé show jednotlivých stagí. Ano, nemám žádný podpis ani fotografii, ale zážitek k nezaplacení :).

    Moje malá sestra je však jiného názoru Šla tam (stejně jako většina těch malých dětí) hlavně kvůli svým oblíbeným youtuberům. A protože se k nikomu z nich nedostala, koukla se na pár koncertů a brzy před koncem odešla domů.

    Jde tedy opravdu jen o to, s čím na akci jdete. Podle mě je absolutně nesmyslné, jít tam "lovit" podpisy a fotografie, když sami youtubeři dopředu avizovali, že o tom to nebude.

    Jinak fotka Stely je opravdu povedená. A ten pocit, kdy jí pozvali na podium a mohla si se všemi udělat fotku? Jo, tak to jí docela závidím :).

    OdpovědětVymazat