Invaze šneků








Každé ráno a večer sbírám ze své čerstvě zasázené bylinkové zahrádky, kytek a jahod, šneky a plže (nebo mlže?), kteří mi všechno ožírají. Za chvíli jsou ale zpátky na svých místech. Asi je to tím, že je jen poponesu o kus dál, protože nemám to srdce na ně sypat sůl či jiné chemikálie jako sousedi.

Čekala jsem na lepší počasí (jež nepřichází), abych vám ukázala bylinky, které zahradník zasadil do malých kamínků štěrku. Nejdřív jsem z toho byla lehce v šoku, ale naučila jsem se neprosazovat za každou cenu svou pravdu, když ji navíc v této oblasti často nemám. Teď, po několika týdnech, jsem s jeho nápadem moc spokojená, protože byliny se chytly úžasně a do dvou let by ten štěrk měly pokrýt. 
Mám prý vydržet a nechtít všechno hned, to je největší chyba při osazování zahrad.
Po půl roce máme na místě i krmítko (výsledek pracovního víkendu). Nakonec jsem pro něj vybrala jiné místo, protože původní plán byl přímo proti francouzskému oknu a tam bylo jak pěst na oko.

Dnes spousta zařizování, večer v osm ještě pracovní schůzka. Za pár minut jdu naposledy v tomto školním roce na angličtinu, paní učitelce jsou koupila parfém. Jako každý rok chystám i něco spešl pro Stelinu paní třídní. Takže v příštím příspěvku se zase může rozhořet můj každoroční boj o důstojné dárky pro učitele.
Ale to až zítra!


15 komentářů:

  1. Na slimáky existujú vraj mäsožravé čínske kačice :-), vraj ju chovateľ požičiava aj susedom ...taký má apetít :-)
    Bylinková záhrada vyzerá úhľadne a esteticky a dobre ju dopĺňajú kvetináče, aj tie kamienky..., aj kŕmidlo !
    Tiež dávam učiteľkám darčeky, tie najkrajšie, čo nám padnú do oka... a teraz z predajne Radôstka , neďaleko nás.., nedávam kvety a pretože Milan odchádza do inej školy, obdaroval aj učiteľky, ktoré ho prijímali a dobre viedli....na pamiatku...samozrejme, aj svojej obľúbenej triednej...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, moje spolužačka z famu by si chtěla zřídit půjčovnu čínských kachen (inu, fantazie). Teď bych jí udělala kšeft!

      Vymazat
  2. když jsem byla malá, chodila jsem na šneky s babičkou a nosily jsme je do vedlejší vsi, kde byla výkupna - asi je vozili do restaurací. Toho už bych teda schopná nebyla. ;-)
    Nad dárky pro učitelky (MŠ) jsem zrovna v noci usilovně přemýšlela místo spaní. Většinou něco vyrábíme. A protože letos bude i jedno předškolákovo loučení, chtělo by to něco, na co pančelky jen tak nezapomenou. No uvidíme, co do pátku stihneme...

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Niečo na tému dôstojné darčeky pre pani triednu učiteľku: Kamarátka mi ukázala lístok,ktorý priniesla jej 10 ročná dcéra zo školy.Bol podpísaný jednou z mamičiek. V texte dotyčná pani oznamovala rodičom,že pani ičiteľke ku koncu šk.roka sa kupuje vintage bicykel (triedu učila 2 roky) a že na každého rodiča to vychádza 20 eu.Vyzýva týmto rodičov, aby uvedený príspevok doručili v čo najkratšej lehote.....Kamarátka poslala 7 eu s textom, že je veľmi rozčarovaná spôsobom a taxatívnosťou ...uvedená akcia nebola nikým prerokovaná ani dohodnutá.... bola to súkromná akcia jednej mamičky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by jistě paní učitelka ráda nebyla, ale i takové věci se stávají. Jedna kamarádka dostala kolo od rodičů žáka - ovšem maturanta. Jeho rodiče totiž mají obchody s koly a viděli paní učitelku jezdit na starém bicyklu ... ale to je dost dojemný příběh.

      Vymazat
  5. Lucie tak šneky by jsme mohli taky prodávat, kolikrát jdu zahradou a když to křupne , tak automaticky říkám "pardon" :-).
    A ano o tom že kdo si počká ten se i pěkné zahrady dočká vím své...ale stejně by bylo super, kdyby to rostlo rychleji :-))). Pro paní učitelku a družinářku jdu objednat poukaz na masáž :-). Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
  6. máte osvíceného zahradníka, super, že nepoužil textili a kůru :-) a nebojte, ono to fakt zaroste a zapojí se to a bude to krása!

    tenhle týden vyrábím snad jen aeráraia pro pančelky, ale je to radost, zaslouží si dary, kantoři mají totiž můj velký obdiv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám k cizím profesím úctu a on je vyloženě "svůj", kdybych si vymýšlela pitomosti, tak už nepřijede:)
      To se pančelky budou mít, taky před nimi smekám (na rozdíl od mých dětí).

      Vymazat
  7. Dcera se spolužačkami (5.tř) už několik týdnů vyrábí paní učitelce scrapbook.
    Jsem jim za jejich kreativitu nesmírně vděčná - skvěle zabaví, já jsem ušetřena trápení s vymýšlením a být paní učitelkou, tak mne takový dárek nadchne víc než cokoli jiného.

    OdpovědětVymazat
  8. Letos poprvé si s dárky hlavu nelámu. První půl rok měli třídního učitele alkoholika. Až když nechodil ani do hodin, tak se to začalo řešit. Druhý půl rok záskok. Vztah k dětem velmi chladný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je ten vyšší stupeň školství. Škola života.

      Vymazat
  9. Proč ten dáreček fakt potřebují: https://www.youtube.com/watch?v=DoOwOX_H6oM

    OdpovědětVymazat