Čtu si o vaření








Pamatuju si, že když jsem poprvé viděla vařit v televizi Ditu P., musela jsem ji vypnout. Ta její příšerná pražština mě vytáčela. Ale líbila se mi její kuchyň i recepty, které mně, ne-vařečce, přišly docela jednoduché a fajn. Pár dalších dílů jsem viděla bez zvuku. 
Její první kuchařku jsem si nekoupila, ale tahle mě zaujala moc.
Je to totiž kuchařka - příběh.
A to miluju.
V textech je vidět velká pomoc Ditiny maminky novinářky Marcely Pecháčkové, jejíž rozhovory miluju. Protože se umí ptát, cítí češtinu, skvěle pracuje s emocemi a má ráda lidi.
Pak jsou tu zajímavé fotky, krásně zkombinované.
A hodně ze soukromí Dity P.

... tahle kniha se zkrátka ohromně povedla.
Mám ji místo pohádky na dobrou noc.
Třeba podle ní něco uvařím. A když ne, tak určitě můj muž.

9 komentářů:

  1. Když byla Dita P. u kormidla tak byl skvělý Apetit.První díl kuchařky se také moc povedl. Ditu P. mám moc ráda se vším všudy. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Už ji mám v kufru na dovolenou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klobouk dolů - je těžká, já bych s ní nikam cestovat nechtěla. A bála bych se, že si ji někde cestou zničím, byla by to škoda, je to skvělá kniha.

      Vymazat
  3. S tím televizním pořadem jsem to měla stejně :) Podle její první knihy jsem si ji představovala jako vílu z kuchyně. Když promluvila, tak jsem byla strašlivě zklamaná :) Pro její novou kuchařku jsem běžela hned v den, kdy vyšla a od té doby si ji prohlížím, když se chci za něco odměnit :) Myslím, že je to i skvělý dárek jak pro ty, kteří rádi vaří, tak pro ty, kteří rádi fotografují.

    OdpovědětVymazat
  4. Som vizuálny typ a tak pekne spracované varenie si ma úplne podmanilo a Ditu som si samozrejme obľúbila a ešte mi tá jej normálnosť a príbehovosť, pomohli sa odblokovať, a naozaj podľa nej uvariť :-)...dokonca pre prvú návštevu svatovcov :-)...mám ju nahratú...ale po tejto knihe sa pozriem...

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá zajímavě. Asi po ní také mrknu.

    OdpovědětVymazat
  6. I její první kuchařka je příběh!

    OdpovědětVymazat
  7. Díky, úplně mi uniklo, že už druhý díl. Teď jsem právě objednala, četlo se mi pěkně i v prní kuchařce.
    S vařením a pečením jsme na tom paní Lucie asi stejně, u mě co kus to originál, vážení nesnáším (hlavně, že mám v šuplíku digitální váhu).
    Jsem zářijová panna a s ničím se moc nepářu.
    Váš blog navštěvuji jednou za čas a pak projedu zpětně.
    Dana z Podkr.

    OdpovědětVymazat
  8. Pobavilo :) Já mám totiž taky ráda kuchařky Dity P., ale s paní in natura mám audiovizuální problém, přes který se prostě přenést nedokážu. Nevěděla jsem, že je druhý díl, díky za tip. Ivka

    OdpovědětVymazat