Účet jako důkaz



Přesně před 4 roky jsem svobodně začala psát tenhle blog.

K dnešnímu příspěvku mě inspirovaly 3 věci:
Článek SONI, občasná nařknutí, že jsem za své recenze knih a filmů placená a nedávný rozhovor s mediálním analytikem. Tím začnu. Dozvěděla jsem se totiž, že hodnota mého blogu je pro komerční využití nula, jsem neobchodovatelná. Nikde blog nepropaguju, nechci ho propojit s fb, instagramem, ani pinterestem, nešířím se. Tudíž mi nechodí žádné nabídky a dárečky od firem. Dokonce nejsem vhodná ani k posílání recenzních výtisků knih, protože je u mě příliš vysoké riziko, že když se mi kniha nebude líbit, tak to po pravdě napíšu.

Přemýšlela jsem nad tím.
Samozřejmě, že bych uměla psát tak, abych se zalíbila :-) :-) :-) :-), chi chi chi, tady krémík, támhle pěkný boty z prodejny xx, jé a tyhle milý dekorace s jelenem ... jenže tahle poloha mě vůbec nezajímá. Abyste to nepochopili špatně, neposmívám se těm, kteří právě o tom mají své blogy, je to každého věc, o čem píše a čím se baví. Jestli doopravdy, anebo vás jenom klame, protože ho zajímají víc ty dárky, to už si musíte přebrat sami. A není to tak těžký. 

V posledních letech mě živí i práce pro komerční tv, takže nemůžu dělat ramena, že tahle mašinérie se mě netýká. Ale blog je pro mě zašívárna, osobní prostor, svět za oponou. Kdybych i tady měla chodit na vodítku, pak bych ho zcela jistě nepsala.

Díky, že nemluvím do zdi a vy mě pořád čtete!

38 komentářů:

  1. A ty dva filmy jsou jaký? To víš, že ano, Tebe budu číst vždycky, protože mne bavíš!A gratuluji k narozeninám blogu, 4. je hezké číslo, ale i pětka je dobrá! Takže se těším na pátý rok Tvého blogu. Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, presne z techto duvodu Vas ctu. Jste original, tak jim prosim Vas zustante. Obdivuji Vasi odvahu psat blog. Do dalsich 4 let preju vice casu na psani nejen blogu. Jindra

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Lucie,
    někdy se mi zdáš divná, občas protivná, často blízká, vždy pravdivá. Jsi jiná, trochu chlapská, syrová, ale srdce a mozek máš, zdá se mi, úplně na tom nejsprávnějším místě:-). Za mně dobrý. Mám to tu ráda. Nevím, jestli na mně ráno vyskočí spoďáry, kniha, zválená postel nebo designové křeslo. Přeji...
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně napsáno- proto sem taky chodím ....prostě Lucka je úplně normální člověk na nic si nehraje , nic nepřikrášluje. Zase přijdu a těším se.Hezkou sobotu přeju Hanka

      Vymazat
    2. Teď bych jako ve filmu sňala brýle a emotivně frkla do kapesníku....
      Pavlíno, jen za jedno jsem naštvaná, že jsem to takhle krásně nenapsala JÁ.
      Každé slovo jste vystihla v takové té "nahaté" pravdě bez kudrlinek, fakt moc hezky napsané.

      Pro Maryl S. mám velkou slabost, je to krásná ženská, skvělá herečka a UMÍ STÁRNOUT S GRÁCIÍ, ne jako ty plastiky kolem ní:-)
      A jak tu byl zmiňován film Pořád jsem to já, na to se těším. Začala jsem si kupovat časopis INTERVIEW a s J.Moore tam byl moc hezký rozhovor o filmu.
      Hezký den všem, Magda

      Vymazat
    3. ....taky se podepisuju pod Pavlínin megavýstižný koment!;-) prej: "Nevím, jestli na mně ráno vyskočí spoďáry, kniha, zválená postel nebo designové křeslo" ;DDD to je přesně ono...miluju na Luciiných fotkách ten provozní "bordel". Samozřejmě chodím i na bydlící blogy a vždycky si lámu hlavu, kde ho tyto blogerky mají!? Nebo fakt dokážou udržet domácnost pořád tak ťip ťop? Jestli ano, tak hluboce smekám!...
      Lucie, ke 4. narozkám vše nej a hlavně nepřestávejte psát, mám to tu ráda!
      Karolína

      Vymazat
    4. Přesně, přesně přesně!!!Copak to jenom já nezvládám uklízet a tak celkově mám někdy ve všem chaos??Taky si vždycky říkám, co dělám špatně a blogy o bydlení, které jsou všechny ťip ťop ve mě vzbuzují pocit neschopnosti. Tak nejenom proto mám moc ráda tento blog, nenervuje dokonalostí, je prostě tak krásně normální, upřímný a hlavně, necítím se po něm jako spráskaný pes:-)

      Vymazat
    5. Tak tady to bylo řečeno úplně všechno.Luciin blog je jeden z mala skutečných blogu o životě. Vim ze neříká všechno ale říká toho hodně a nic neprikrasluje to se mi líbí.
      P.

      Vymazat
  4. Dobrý den, hlavně zůstaňte taková jaká jste. Váš blog je podle mě upřímný, vtipný a originální. Ráda na něj zavítám. Přeji hodně úspěchů. Jolana

    OdpovědětVymazat
  5. Být neobchodovatelná, to mi zní jako velká poklona.
    Film Blízko od sebe se mi líbil, za sebe můžu doporučit film Pořád jsem to já, http://www.csfd.cz/film/364425-porad-jsem-to-ja/.
    Jo, a koupila jsem si na základě Vašeho psaní knížku Zpátky ve hře, takže jste už "prodala" minimálně dva výtisky.
    Eva St.



    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, Lucie,
    na Váš blog se vždy moc těším, je totiž vždy zajímavý, nese myšlenku. Děkuji, že budete pokračovat, Iveta

    OdpovědětVymazat
  7. Lucie, dneska Tě fakt baštím :o), právě pro to, co dnes píšeš, sem chodím. Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den Lucie, to je přesně důvod proč Vás čtu, proč jste mi blízká....Fakt mě nebaví koukat na dokonalý fotky, na "dokonalý šťastný život", kde si vždy říkám, tak co je z toho reklamní produkt a zároveň si vzpomenu na jedno reklamní pravidlo z dob začátků české reklamy, když nemáš nápad dej tam šťastnou rodinku....Opravdu nechápu kde ty výherkyně Blogerky berou hlasy....Koho to ještě baví? Vy jste pro mě Blogerka roku! opravdová, svá....díky P.

    OdpovědětVymazat
  9. Někdo mi vzal slova. Proto Vás tak ráda čtu. A i mě Soňa, tedy spíše její odkaz, motivovala také napsat na to téma. :-) Ale pustila jsem to vodou.... :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mila Lucia,ja som u Teba tak velmi rada.....toto mi chyba u inych,ostatnych blogeriek,jednoduchy uprimny zivot a ten u teba nachadzam.....zelam este min.dalsiu 4.
    Eva

    OdpovědětVymazat
  11. ...koment s tou práčovňou u mňa , mohlo to byť aj ironické, 50:50 , ale nevadí mi to...:-)
    Keď si trefná .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ne, Alenko, to bylo upřímné, opravdu se mi to líbilo! Závist.

      Vymazat
  12. Luci, kdybych si chtěla číst o krémíku, botách z krámu xx nebo dekoracích s jelenem, najdu si blog, kde o tom píší. Sem chodím za vámi. Za ženou, která se s ničím nemaže a co má na srdci, to má na klávesnici.
    Mám vás ráda (jestli se to smí i na základě toho, co "jen" čtu ...)

    OdpovědětVymazat
  13. Hlavně zůstaňte, sem se totiž též ráda vracím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé pardon, chybí tu podpis. Takže totéž.
      Podpis:
      Zuzana

      Vymazat
  14. Také vás čtu moc ráda, jste prostě ze života, takže zašívárně přeji další krásná léta :-))

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Lucie, z tohoto úhlu jsem na nikdy na blog nedívala a myslím že vaše blogování je natolik deníčkové mílé, že snad by byl hřích mít kolem odkazy reklamy na viagru a lampu ve skandinávském stylu. Jen pokračujte dál, já vás čtu hrozně ráda a jelikož ruším jeden shop, to je nápad, pošlu Vám dárek. Bez reklamy a třeba se bude hodit k pachtworkovému křeslu. zdraví Pavla Ká

    OdpovědětVymazat
  16. jo a jinak to dvd Blízko od sebe - stojí za to ....už jsem ho viděla dvakrát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát předem děkuju, to jste mě dojala. A na dvd se těším, jen co dopíšu "úkoly" a budu si ho moct v klidu pustit!

      Vymazat
  17. ..no a pravě proto Váš blog tak ráda navšťevuji!;-). Alena

    OdpovědětVymazat
  18. Prave ze takhle- takhle je to proste ono:-) Zadne zmeny nechci, pekne prosim!!!
    Terka
    ourlifeontheseaside.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Vůbec jsem nepochopila myšlenku, že hodnota blogu je nulová, že je neobchodovatelný. Je to snad vada?? Povzdech? Proč? - divím se já,která bloguju víc než osm let.
    A co mrzí mě - že když se mi zdá, že se na blozích nic nového neděje zrovna ve chvíli, kdy mám chuť si je číst, narážím čím dál častěji na blogy se sterilními bílými byty a šedými jeleny všude vůkol. A ty blogy se někdy obrací jen na "blogerky." Jako kdyby četly jen blogerky a ne jiné čtenářky a jako by muži neměli číst nebo nežili nebo byla nemocniční sterilita s paroháči jen pro ženy? Nepochopila jsem tenhle blogo-retro?-trend. Mor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško, já jsem si o tý ne- obchodovatelnosti docela ráda vyslechla, baví mě ty jiný úhly pohledu, ale jinak je mi to fuk. Jiné blogy nemám moc času číst, takže jsem teď u v tomhle ohledu dost mimo :)

      Vymazat
  20. Teším sa z každého nového príspevku na tomto blogu....buďte prosím "svoja"....ako doteraz , za to si Vás cením....a samozrejme blahoželám!!
    Lulu

    OdpovědětVymazat
  21. Lucie, miluju Tě za to, co jsi napsala.
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  22. Aha, tak už chápu, proč mi taky nechodí nabídky, díky :-) sedmi

    OdpovědětVymazat
  23. "stay as you are"... hodnota tvého blogu je nesmírná právě pro tu nekomerci... právě proto,že jsi to skutečně ty, tvé myšlenky, pocity, názory bez retuše, bez komerce...

    OdpovědětVymazat
  24. Ani nevíš, jak mě oblažují tvoje fotky z domácnosti, tipy na nákupy ( i jiné než jsou knihy...zatoužila jsem si koupit taky nějaké hezké spoďáry), otevřené názory, i když seš si vědoma, že to nebude mít vždycky pozitivní odezvu.

    OdpovědětVymazat
  25. Jejda, jejda, tak ať nečte Váš blog ten, komu se to nelíbí !!! Mně se líbí a moc a blahopřeju k 4-letému roku blogování ! Buďte furt taková, jaká jste, ale to Vám určo nemusím psát, protože jste. Díky Šá

    OdpovědětVymazat
  26. Lucie,budu jen opakovat předešlé příspěvky,proto vás máme rádi,že váš blog je jiný než krémičky,bábovečky.....Díky,že jste.babkaalka

    OdpovědětVymazat
  27. Tak tento blog si rada pozriem.

    OdpovědětVymazat
  28. Lucie, moc díky za to, jak píšete: Čtu Vás velmi ráda!
    Michaela

    OdpovědětVymazat