neděle 31. května 2015

Chuť je zážitek

Sobotu jsme manželsky strávili na Prague Food Festivalu.
Ochutnali jsme vzorky od předních českých kuchařů a šéfkuchařů.
Např.:
Francouzská mušlová polévka se slávkami a vongolemi na ryzlinku, zjemněná smetanou
Roastbeef z vyzrálého bio hovězího masa, zelený chřest a šalotkový vinaigrette s piniemi
Grilovaná chobotnice s cuketou, sušenými rajčaty, bramborovými noky a česnekovou omáčkou
Mousse z bílé čokolády s višňovým coulis
Zvěřinová paštika s koňakem, hruškovým kompotem a strouhankou z vepřové kůže
... nemyslete si, že všem těm názvům rozumím a dokážu je přečíst!

Ale byl to zážitek. Happening.
Zejména pro člověka jako jsem já, který žije díky rohlíkům s něčím.
Vše se odehrávalo v zahradách Pražského Hradu, takže i prostředí bylo úžasné.
Vydrželi jsme skoro do zavíračky a pak se pěšky odvalili do nedalekého hotelu. Což byl taky zážitek. Teda ta cesta. Ale o tom zítra!

... jdu si namazat chleba.













P.S. Děkuju za všechny včerejší komentáře, netušila jsem, že vás vyprovokuju k tolika reakcím!

2 komentáře:

  1. Moje chuťové buňky zažívají neskutečnou fantazii, úplně to vidím jako film před sebou: mlaskám, ochutnávám, vychutnávám, porovnávám, debužíruju, nassávám vůně, jím očima... a je mi to houby platný, protože se tam nedostanu :) Věřím, že zážitek to určite byl! Jen tak dál a díky!

    OdpovědětVymazat
  2. ticho závidím! Cez víkednd sme boli na výlete v Prahe a manžel nechcel o food festivale ani počuť, vraj neprišiel jesť... a to by zabil dve muchy jednou ranou - aj by videl záhrady aj by sa najedol :) a vraj mám zhodiť tak 10..5...alebo aspoň 3...čo nepovedal

    OdpovědětVymazat