Návrat do reality

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck!

Na trase Sydney - Soul v letadle prvních pět hodin skoro netopili, takže dobrej teplotní šok. Seděla jsem s kapucí na hlavě a v dece. Nezachránily to ani letušky, které vypadaly, že je posbírali přímo ve finále Miss South Korea. Tolik krásy!
Po jídle si Korejci čistí na toaletách zuby a Korejky si tam obkládají obličej hydratačními maskami. Vůbec jim nevadí, že ve frontě čekají desítky lidí, kteří se kvůli nim málem počurají.
To my, Češi, jsme vzorní. Jen vyčurat, umejt ruce a pustit místo dalším.
Po deseti hodinách jsme vylezli z letadla a vezli nás do hotelu. Ten byl luxusní, ale skromná večeře pro přespávající se odehrávala v koutě za recepcí. Připadala jsem si jako nevítaná teta. Na druhou stranu chápu, že partu lidí v teplákách (já teda měla džíny) nechtějí pustit ke švédským stolům mezi načinčané hotelové hosty.
Soul - Praha, let dlouhý skoro 12 hodin, z toho několik hodin turbulencí.
Ukradla jsem lžičku.

Dlouho teď neplánuju nikam letět.

Viděla jsem mnoho filmů, ze všech určitě nejlepší tento:



16 komentářů:

  1. Lucie,vítejte doma!
    Všechno hezké jednou končí..ale z fotek a blogu je vidět,že jste si ty dny s Kryštofem náramně užili a tak to má být...
    Teď se ještě aklimatizovat a zase bude tvrdá realita, že....
    Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Luci , i já přeji příjemné přistání a vítej v realitě všedních dní..Mám dobrou zprávu. Nevím, zda si vzpomínáš, kdysi jsem slibovala vánoční ozdoby, které , jak jsem později zjistila, bratr vyhodil. Nějak jsem to prohodila mezi slovy v práci a moje kolegyňka mi dnes povídala, že má plnou krabici a že by ti je ráda dala.Jestli budeš mít zájem, prosím napiš mi svůj email na můj- j.fejfusova@seznam.cz a ona Tě bude kontaktovat..snad by to ten návrat trochu malinko vyladilo:o))..Inka

    OdpovědětVymazat
  3. Doporučuji http://albafos.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Muzu se zeptat ve kterem hotelu vas ubytovaly? My s nima litame porad ale tohle se nam jeste nikdy nestalo a nebo uz jsme tak otrkany ze at nas posadi kam chteji ke svedskemu stolu si vzdy dojdem a co snidani mely jste ji snad ano .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ello, jméno hotelu nevím, byl někde v centru. Ale oni nás nepustili ani do té jídelní místnosti v 9. patře, museli jsme zůstat za recepcí a na jídlo jsme měli 45 minut. Snídaně už ok :)

      Vymazat
  5. To je výborný film. U nás bežal pod názvom Love Song, ale viac ho vystihuje americký názov Begin Again.
    A držím place pri zvykaní si na realitu. Z Vašich austrálskych fotiek sa človeku chce odísť mimo svoju realitu a žiť zo dňa na deň. Len čo by mi na to povedali moje deti?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kataríno, máte skvělé blogy. Hned jsem si z nich vzala několik tipů!

      Vymazat
    2. Ďakujem Lucie. je to obojstranné, ja som si z Vášho blogu beriem tipy pre istotu priebežne. Vďaka vám som natrafila na dokumenty Olgy Sommerovej v iVysilani českej televízie. Nečakaná radosť!

      Vymazat
    3. Uf, slovosled mi ušiel, ale snáď pointa zostala:-)

      Vymazat
  6. Vítám doma a děkuju za všechny ty úžasné cestovatelské příspěvky! Já se do Austrálie chystám už několik let za kamarádkou, u které převážilo zůstat navždy. Ráda se ovšem vrací i sem do Evropy, ale doma je už tam. A ani se jí nedivím. Myslím, že až se jednou vypravím, tak se nebudu chtít vrátit:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, doma je jen jedno. A návštěvu AU doporučuju, já si často připadala jak ve filmu. A kdo by v hezkým filmu nechtěl žít?

      Vymazat
  7. Dobrý den Lucie! Jsem moc ráda, že jste všichni v pořádku doma. Při návratech domů si vždy vzpomenu na jeden rozhovor s panem Martinem Stropnickým. Po ukončení jeho působení ve Vatikánu vezl řidič pana Stropnického domů. Již v ČR si udělali zastávku na čerpací stanici a poté, když pokračovali dále autem, ve kterém se začal šířit nepříjemný zápach, zjistil pan Stropnický, že se mu podařilo šlápnout do lejna. Řidič to okomentoval slovy : "Vítejte doma pane velvyslanče".... Krásné dny Vám přeje Vaše pravidelná čtenářka Magda K..

    OdpovědětVymazat
  8. Takový dlouhý let jsem nikdy neletěla, ale tu frontu na wc si živě představuju.

    OdpovědětVymazat