Melbourne, 16. patro

Létat australskou vnitrostátní dopravou je jako kodrcat se v rozhrkaném českém vesnickém autobuse. Měla jsem z toho šok. Letadlo už mělo leccos za sebou, podvozek s koly skřípal až uši zaléhaly. Celou dobu turbulence, ale za to pilot nemohl ... si myslím.
Evidentně jsem ovšem byla jediná, komu to vadilo.
Ostatní klidně spali nebo jedli své svačiny (jídlo se tu nepodává, ale můžete si z domova vzít, co chcete nebo si ho zde koupit). A vůbec nejlepší je předem se na letišti opít. To rozhodně příště udělám.

Ubytování na 4 dny jsme v Melbourne měli přes airbnb.com, kde i vy můžete nabídnout svůj byt, pokoj nebo jen postel zájemcům z celého světa. Já jsem si původně vybrala byt melbournské umělkyně, která měla rozdrásané betonové podlahy, v koupelně vedly po povrchu trubky, všude spousta knih a různých předmětů. Jenže paní nebyla k zastižení, aby nám potvrdila rezervaci, ozvala se až tři hodiny před odletem letadla a to už jsme měli vybraný jiný byt. Protože jsme slušní, dodrželi jsme slovo, zaplatili a nevymýšleli si, proč najednou utíkáme z mrakodrapu k umělkyni.

Byt v 16. patře byl ovšem naprostý luxus, hlavně ten výhled!
Spala jsem s pohledem zabořeným do mrakodrapů a připadala si jako ve sci-fi filmu. Jen jsem se bála, že když spadnu z postele, dopadnu až na chodník. Byt nádherně voněl, peřiny byly měkké a k používání jsme dostali australské šampony, mýdla a lotiony.
Navíc jsme bydleli vedle nejprestižnější austr. univerzity v centru města.
Cena opravdu příznivá, v hotelu bychom se za ni nevyspali.
Ve 4. patře venkovní bazén a v 27. sluneční terasa.
V životě jsem se neměla tak luxusně a pěkně.

... realita se plíživě blíží, já vím.
Ale ještě NE, prosím!





 




 



10 komentářů:

  1. Já nechápu, já nestíhám, nádhera...asi bych ukradla deku, polštář, mýdla, baterii v koupelně...Né vážně krása, ten výhled. Moc jsem se bavila při větě, když spadnu z postele dopadnu na chodník a že za turbulence snad pilot nemohl. Moc ráda vás čtu, jste skvělá. Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie,to je úžasný výhled! ale nevim ,asi bych se tam bála v té výšce .. přesně jak píšete.. kdybych spadla z postele tak na chodník.. ale byteček krásný a uvítací tabule moc milé překvapení ..
    Užívejte si ,krásné dny.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Já váš příspěvek otevřela v mobilu... zatím, to je taková nádhera!!! ještě se vrátím až budu u Pc...minimálně jednou

    OdpovědětVymazat
  4. To je paráda, výhled je opravdu luxusní... Užijte si všichni každou chvíli :-)

    PS: Skoro bych řekla, že máme na balkóně stejny stul a zidle z IKEA :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, moc díky za krásný výlet do Austrálie... moc mě to tam s Vámi baví....

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné ubytování, jen nevím, zda bych se vyspala, je to takový zvláštní pocit, když jsem koukala na tu fotku. V létě jsem byli v Malmo také přes airbnb a přiznám se, že mě hodně ovlivnil design bytu při výběru a naštěstí byl i ve středu města.
    Krásné fotky a krásná reportáž z cesty, kterou si s Vámi užívám.

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera, nádhera, náádhera. Tam by se mi taky moc líbilo.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je bomba! Výhled nemá chybu...jen na tom balkoně bych se já asi bála :-). Sleduju vaše australské dobrodružství s nadšením, užívejte!

    OdpovědětVymazat
  9. Nadhera!!! Airbnb vubec neznam, v lete se chystame na zapad USA, urcite vyzkousim, strasne se mi vase ubytovani libi. Jdu cist dale o vasi australske ceste, nemuzu se odtrhnout☺ Uzivejte si!!!😊

    OdpovědětVymazat