Brisbane

Cestou domů z Fraser Islandu jsme přespali v Brisbane, od kterého jsme příliš nečekali. Ale opak byl pravdou! Tohle město  se prý v poslední době nejrychleji rozvíjí z celé Austrálie. Leží na řece a v rámci mhd tu můžete jezdit lodí, což jsme v noci využili. Nádhera! Břeh z jedné strany lemují samé bary a restaurace, na druhém břehu máte pocit, že jste vystoupili v botanické zahradě.
Budova muzea umění už byla bohužel zavřená, ale skrz ni můžete volně procházet.
Byli jsme nadšení.

Kdybysme ovšem věděli, že druhý den nás čeká 16 hodin v autě, protože dálnice procházejí městy, max. rychlost je 110 km/hod, ale většinou smíte jet jen 80 nebo dokonce 60. Spoustu hodin jsme tedy jen popojížděli mezi semafory nebo úplně stáli. Zlatá dé jednička. Došel nám olej, nejbližší benzínka měla zavřeno, takže okružní jízda městem k další. Naštěstí jsme nezadřeli.
Zážitky všeho druhu.

V tuhle chvíli už jsme v Melbourne, kam jsme dnes přiletěli.
Ale o tom zase příště, stihli jsme se akorát ubytovat, projít městem a koupit si jelení lůj.




 


















5 komentářů:

  1. Moc krásné..za dva dny odlétá můj žáček na rok a půl s rodiči do Austrálie..ta už vím, kam ho posílám:o)) a nebude se mít špatně:o))..Mějtže se krásně..právě jsem dokoukala tvou Rodinku:o)..Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Do Brisbenu jsem posílala přání k snatku Terrymu z irské rodiny, které jsem šest let týdně uklízela dům. Terry odletěl do Austrálie, jako nejstarší z dětí a potkal tam holku z Norska. A byla svatba. Tak nyní vím, kam že to mé přání tehdy letělo. Mít křídla, letím za Váma, to je zážitků jistě na knihu, nebo scénář?

    OdpovědětVymazat