Nový psací outfit

Slevy na noční oblečení.
Pořídila jsem si tudíž nové psací outfity.
V tomhle trávím většinu dní u počítače.
Zase budu pěkná a neokoukaná.


Včera v Tescu:
U pokladny seděla viditelně udřená, starší, ale moc příjemná paní pokladní.
Objevila se tam její vedoucí.

Pokladní: Paní vedoucí, já tu měla být dnes jenom do 21 hod a vy jste mi připsala hodinu navíc.
Vedoucí: Musíte tu být do zavíračky, nejsou pokladní.
Pokladní: Dobře a pustila byste mě v poslední půlhodině jenom na rychlý nákup? Nepočítala jsem s tím a nemám na doma ani chleba.
Vedoucí: Ne. Pojedou dvě pokladny, nemůže zůstat jen jedna.
Pokladní: Aha.

Pak se na nás usměje a markuje nám týdenní nákup.
Podíváme se s mužem na sebe a je nám těžko.
Měla jsem chuť se jí zeptat, co potřebuje nakoupit a pro ten nákup jí dojít.
Jenže taková obětavka zase nejsem.

Vždycky, když někdo kritizuje pokladní, že kvůli nim musí ve frontě čekat o pět minut dýl, mám chuť ho nakopat. 
Pro mě to jsou hrdinky.
Já bych to nezvládla.


13 komentářů:

  1. Napadla mne stejná reakce. Kdybych tam byla s chlapem, tak to paní pokladní asi nabídnu, že jí pro něco skočím. Většinou mě takovéhle věci napadají a když je neprovedu, tak se tím právě užírám, proč že jsem to neudělala. A když to neudělám, tak většinou proto, že se stydím. A pak se užírám. Nebo mě to napadne pozdě. A pak se užírám. Proto hodně nakupuju, aby mi ty užrané části zase rychle dorostly.
    Před pokladními taky smekám.
    Pyžama máš úžasný! Mám pyžamovou úchylku a nejradši pyžámkové dny...už jsem dlouho žádný neměla :-/ Koukni na Tchibo, dneska sem si tam vybrala své favority, ale chtělo by to nějaké slevy. Musím přepadnout Tesco, díky, díky. Ať se Ti v novém dobře píše!

    OdpovědětVymazat
  2. jé ta pyžama jsou ale krásná! mám pyžamové pracovní dny ráda... a proto jsem si za posledního půl roku koupila asi pět pyžam, trošku se ospravedlňuji tím, že všechna byla ve slevě, ale stejně mi to přijde trošku nadbytečné. a paní pokladní mi je tedy opravdu líto

    OdpovědětVymazat
  3. Týjo, ta pokladní :( Kdyby se mi chtělo a měla bych ten popud, tak bych jí nakoupila.
    Kdoví, jestli jí vedoucí krom hodiny navíc není schopná připsat i nějaké manko ... pozice pokladních mi připadá jako velká bezmoc, tam bych nešla ani na brigádu, to už by musela být nouze nejvyšší ... ve které ty pokladní někde bývají :(
    A co na internetových stránkách tesco - nemají tam nějaké podněty, přání a stížnosti? Tam by se to dalo napsat!!

    OdpovědětVymazat
  4. Taky je obdivuju..a většinou narážím na fakt milé paní,o to víc s něma soucítím..

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, dnes mi to nedá, abych nenapsala komentář. Stejnou situaci jsem zažila v Tescu před 14 dny, kdy jsem si kupovala krásné zlevněné osušky. Paní pokladní se smutně dívala a říkala, až v noci půjdu domů, tak už je mít jistě nebudou a já si nemůžu dojít ani pomalu na záchod. Zželelo se mi jí a pro dvě osušky, které si přála, jsem ji došla, aby si je mohla koupit. Ta radost v jejích očích mi za tu chvíli stála.Rovněž mají můj obdiv!
    Jinak ani nevím, zda ti můžu napsat, že bratr ozdoby, které bych ti s radostí darovala, vyhodil. Krásné dny a ať se Ti v tom novém outfitu krásně píše.Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, jste báječná!!!
      Já mám krásnou vzpomínku na strakonický Kaufland před lety, bylo před Vánoci, totální chaos, u pultu s uzeninami starší paní prodavačka nestíhala, byla tam v tu chvíli sama.
      A jakási starší dáma s fialovým přelivem a v kožichu se do ní pustila, jak nestíhá, zdržuje atd...tak jsem se na ni otočila a s nejkrásnějším úsměvem jí nabídla, že jí podržím kožich a kabelku.
      "A to jako proč?"
      "No madam, vy tam asi půjdete a ukážete nám to lépe"
      Madam zbledla zezelenala a gothaj do salátu asi koupila jinde. Prodavačka se na mě unaveně usmála.
      Ale to nej přišlo zezadu. Kdosi mi zaklepal na rameno a pán povídá:"Mladá paní, co děláte pozítří? PŘIJEDE MI TCHÝNĚ":-))
      Magda

      Vymazat
    2. Holky obě šikovné! Teď trpím, měla jsem paní dojít nakoupit. Ale příště určitě!
      Inko, s těmi ozdobami je to klasika.
      V popelnici už jich skončily tisíce. Statisíce.
      I proto se je snažím zachraňovat, i když kolikrát ta ozdoba má menší cenu, než za kterou ji kupuju.
      Ale vášeň je holt vášeň.

      Vymazat
  6. Taky mi to dnes jaksi nedá....
    Pyžama moc nekupuju, nějak mi připadá zbytečné za ně utrácet. Samozřejmě, že mám pyžama, ale jenom asi 2-3. Ale zrovna teď jsem se dívala na manželovo, že si s ním sušička nějak víc pohrála. Tak ho asi zdědím.
    Nám se nedávno stalo při nakupování u Bati, že mladá prodavačka byla tak milá, ochotná, úslužná. Prostě byl z toho zážitek. Tak jsem napsala na jejich mail, vypsala jsem všechny údaje z účtenky, aby tu holčinu mohli identifikovat a popř.motivovat.
    Nevím jak to dopadlo, ale pocit jsem z toho měla dobrý. Příště koupím malou kytku.

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna dnes jsem si koupila modré pyžamo s noční oblohou. Jsou na něm hvězdy a komety a měsíce. Sice nápis přes prsa, že jako miluji noci, ti já jako sova určitě, ale ten nápis by přes mé proporce být nemusel. A ty Tvé jsou taky "ááách" hlavně ty červený k. Paní je mi za pokladnou líto, zkusila jsem to kdysi také. U soukromníka, poté co mne nutil mastit staré párky olejem a míchat odřezky od salámů do Rumcajs salátu, jsem sundala zástěru, rukavice a sítku z hlavy a šla v půlce směny domů. A jemu jsem řekla, aby vzal Rumcajs salát dětem k večeři. Nikdy bych tu práci již nechtěla dělat.Prostě ženský to nemají lehký, zvlášt v těchto postech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uá. Přesně pro tohle nechtěl můj syn chodit na praxi do supermarketu. Zvedal se mu z toho žaludek.

      Vymazat
  8. Mám to stejně s těmi pokladními. Snažím se k ním být milá. Jsou to opravdu hrdinky.
    Psací oblečky jsou krásné, moc dobrý výběr.

    OdpovědětVymazat
  9. Nedá mi to a musím reagovat. Jsem totiž strašně ráda, že i v dnešní době se najde pár lidí, kteří "soucítí" s ostatními. Pracuji ve firmě, která má několik desítek prodejen po republice a většinu z nich v obchodních centrech - z 90% v těch prodejnách pracují ženy, takže předvánoční zápřah si jistě všechny dovedeme představit... U nás v kanceláři jsem se zmínila, že jim tu práci v žádném případě nezávidím a z vánoc určitě žádnou radost nemají, neboť 24.12. jsou s největší pravděpodobností na pokraji svých sil a jsou rádi že to "nějak" přežily, natož aby nasávaly vánoční atmosféru... Těch několik pohledů, které mě zpražily se slovy "voni si rádi něco přivydělaj" mě docela rozhodilo, neboť mi okamžitě proběhlo hlavou, že těch pár stokorun, které dostanou, by spousta z nich ráda vyměnila za opravdu klidné vánoce... Holt soucit a pomoc se do dnešní doby nehodí a já mám dost často pocit, že jsem se narodila do špatné doby nebo ve špatné zemi.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš děláte ve špatném kolektivu. Kdybyste s námi psala seriál, tak jedete na naší - vaší vlně!

      Vymazat