Nezávidím

Letošní předávání státních vyznamenání jsem prošvihla, protože jsem zrovna seděla v letadle.
Ale když jsem si pak doma přečetla, kdo všechno vyznamenání dostal, připadalo mi, že se jeho hodnota devalvuje a bylo mi to líto.
Pak se strhla hysterie.
Mám filmy Roberta Sedláčka ráda, ale většina lidí vůbec neví, o koho jde. Od Filipa Renče si vzpomínám jen na Requiem pro panenku.
Ale to samozřejmě není měřítko.
Řekla bych, že oba pánové dostali od prezidenta polibek kobry.
Není co závidět.



8 komentářů:

  1. ... docela trefně napsáno....
    Jinak zdravím a přeju krásné dny. Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas.
    A chudák pan Winton se ve svém věku musel potácet sem k nám.
    K čemu se ale přiznám, až díky této "akci" jsem poznala jméno Antonín Kalina.
    Magda

    OdpovědětVymazat
  3. Je to blbé, ale je to tak. Přesná dvě slova.

    OdpovědětVymazat
  4. Samolibý Renč kdyby aspoň pomlčel ke gestu režiséra Němce, lépe by udělal. Renč se svými předvolebními šoty! Já chápu, že si musí vydělat, ale jednou Klaus, podruhé Zeman? I když faktem je, že ti dva se od sebe zas tak moc neliší - ovšem jejich politický program totálně! Ale Renč je zřejmě pružný chlapík, jdoucí s dobou bez skrupulí. O láskyplné Lucii Bílé nemluvě, co tu vede vždy k tomu, že se angažuje v prezidentských kampaních pokaždé tam, kde je cítit lidového vítěze, to nechápu. Inu - asi se cítí být lidu kompasem. Liba

    OdpovědětVymazat
  5. I když se politice vyhýbám obloukem, tak tohle bubákovo divadlo mě zaujalo. Já tomu ověšování řádama a medailema moc nerozumím. K čemu je to pro ty lidi dobré? Když někdo něco dobře umí, něco dobrého vykoná, je to jeho věc, každý to dělá kvůli sobě, ze své přirozenosti, protože je to jeho cesta...a žádné poplácávání od kohokoliv přece nepotřebuje. Bohužel lidé jsou tak snadno ovlivnitelní a lační po prebendách a málokdo má kuráž k běhu mimo stádo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to beru v tom směru, že spousta dobrých činů je neviditelná a zprávy hlásají jen o tom, co se stalo kde hroznýho. Takže ocenění jo, ale těm, co si to fakt zaslouží a nemají jinou šanci (filmaři mají vlastní ceny).

      Vymazat
    2. Uznání a ocenění dobrých činů pozitivně motivuje společnost. Souhlasím s Lucií. Liba

      Vymazat
  6. Muži v řiji a Rodina je základ státu som videla dva krát. Dokonca v kine ! A nechápala prečo Sedláček nie je známy a ľudia chodia na trapné české pseudokomedie. Tak už je známy.
    I České století je výborne.

    OdpovědětVymazat