Poslední dny

... prázdnin trávíme na chalupě. Je nám tu dobře. I dřevo na zimu už je pod střechou. Čtu si na zápraží, snažím se nabrat do zásoby to ticho kolem. 



Ve včerejším magazínu MF jsem si přečetla rozhovor s mojí kolegyní z branže, která se cítí být duchovní matkou všech seriálů, které v posledních 10ti letech vznikly na Nově. Její sebevědomí bych chtěla mít. Teda radši nechtěla. Nepochybovat o sobě, ani o tom, co jsem kdy udělala, je ovšem výborný marketingový tah. Nedávno jsem četla rozhovor se sirem Nicholasem Wintonem, který o sobě a svých činech pochybuje neustále. Mohl prý udělat víc ...
V životě mě to nějak víc táhne k těm pochybujícím. 
A vás?

Krásný víkend!

11 komentářů:

  1. Já zase "žeru" jednu kočku, co v žádném rozhovoru nezapomene uvést, že kombinaci látky a koženky na kabelkách vymyslela ona!

    Dubito, ergo sum! ... :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, bez sebevědomí, toho správného, to nejde, to bychom ani nemohly být volné nohy:-) Na druhou stranu jsem i pochybující. Když víš, tak zjistíš, co všechno ještě nevíš a čím víc toho zažiješ, tím pokorněji se na to hemžení tady díváš. Ti nejhloupější mají obvykle ve všem jasno a těžko se jim cokoliv vymlouvá...vidí jen nakrátko. Krásný víkend:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten rozhovor jsem četla včera u snídaně a měla sem z té paní podivný pocit. A okamžitě mě napadlo, jak to vnímáte Vy. Tak už vím... Mějte pěkný víkend i dny příští.

    OdpovědětVymazat
  4. Omlouvám se, Lucie, zcela nechám vyšumět vaši kolegyni...ale VAUUUUUUUUUUUUU sakra nevím, jak to napsat, zcela smekám a děkuji, že jste zmínila sira Wintona....jestli si chci pobrečet, pouštím si ukázku z pořadu, kde ho pod záminkou rozhovoru o knížce či gratulace k narozeninám(?) pozvali do studia, a pak se při zmínce o tom, komu zachránil život, se nejdříve zvedla paní vedle něj a pak začalo vstávat celé studio...ON je úžasný člověk, jestli má lidskost podobu člověka, on takový je.
    A smutné je, že naše republika až nyní, kdy je jeho věk a zdravotní stav kritický, řeší, jak mu předá řád.
    Sir Nicholas je prostě úžasný, a nebýt jeho ženy a staré truhly...nevím.......

    A ta Vaše kolegyně...já bych to neřešila, jestli je na "tohle" pyšná.....tak co k tomu více dodat:-))))))
    Magda

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie
    asi vím o které kolegyni píšete.Jelikož jsem v pokročilejším věku 63,tak se na seriály koukám,ale vybírám.Je pravda,že na jeden seriál se koukat nedá.............přijde mě,že si někdo řekne pro ty babky je to dobrý,to není pro babky,to je pro slepice s IQtykve.Teď si přijdu zase já jako slepice já,ale musela jsem to napsat.Přeji pěkný začátek školního roku pro dcerku.Babkaalka

    OdpovědětVymazat
  6. Víte jak to je.... Psychopati nepochybují, ti prostě VĚDÍ. My ostatní prostě normálně pochybujeme. Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  7. Sir Winton...vzor pokory a lidskosti!!! Má můj obdiv
    Kolegyně vzor zakomplexovaného českého človíčka! Takové ignoruji.
    Věřím, že si zachováte svojí zdravou sebekritiku:-)!
    Užívejte si ještě krásné pohody na chalupě. Je škoda, že se nedá dát do zásoby a v případě potřeby, pak doma 3x denně užívat po velkých douškách:-D

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju skromné lidi. Poslední dobou, zdá se, ohrožený druh.
    Přeju ti a zároveň závidím chalupářskou pohodu, já už těžce propadám předškolní trudomyslnosti a nějak jí né a né zaplašit.
    Jdu si pustit Smrady. Možná mi to zas připomene, jak se mám vlastně skvěle...
    Měj se hezky
    Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky na ně koukám. Stela už taky padá do trudomyslnosti, tak se musím vyzbrojit energií.
      Ale vím, že za 14 dní je pak vždycky líp :)

      Vymazat
  9. Superženami se to v MF v poslední době jen hemží. Článek jsem narychlo přelétla a tu část, kterou jsem přečetla jsem vnímala stejně.
    Ani nevím, zda k zajímavému povolání a super úspěchům v práci dotyčná nemluví pěti jazyky a nevychovala čtyři děti .Samozřejmostí jsou zdravé teplé večeře, které se mohou jíst i z podlahy vzorně uklizené a zorganizované domácnosti.:-))

    OdpovědětVymazat
  10. "Smutné je, že hlupáci jsou tak sebejistí a lidé moudří plni pochybností." (B.Russell)

    OdpovědětVymazat