Chcete mít slavné dítě?

Po tomhle dokumentu už chtít nebudete.

Samozřejmě, že něco jiného je obludný show byznys a přirozený talent dětí hrát na housle, tenis, fotbal ...
Tenhle film sbírá ceny po festivalech a ukáže vám aspoň zlomek ze zákulisí dětského šoubyzu, který je součástí toho dospělého. Chodíte na muzikály? Máte rádi Michala Davida? No tak se jim trochu koukněte pod kůži a do svědomí ... jestli nějaké najdete.
Dítě jako produkt.

U castingů se občas setkáváme s tím, že rodiče se svými herecky talentovanými dětmi obchodují. Dokonce jim už od narození dávají pseudonym, aby dítě bylo zapamatovatelné (nejmenovaný nejobsazovanější český chlapeček). V našem posledním seriálu jsme odmítli dvě šikovné děti. Jejich tatínek (herec) vyšponoval jejich cenu hodně vysoko.


Včera byl tento dokument na ČT 2.
Je i v archivu:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10396468675-show/31229434010/


5 komentářů:

  1. Neviděla jsem a hned, jak budu moci, se podívám, díky za tip. Zachytila jste toto: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10519016855-pot-slzy-a-nadeje/213522160150001-bez-prace-nejsou-kolace/ - malá Nami - to je teprve příběh. Má všechno, co píšete - i ten pseudonym. Úplně jiný vesmír.

    OdpovědětVymazat
  2. Diky za zajimave tipy na filmy! Uz minule me nadchly alkoholicky, ted se s chuti podivam na tento dokument.
    Mmch Vas blog je snad jediny, ktery me ani po delsi dobe neprestal bavit (i kdyz / nebo mozna prave protoze se tady obcas i trochu rozcilim :-D).
    Tak at se dari!

    Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě je důležitý říct, že dokument má na svědomí moc sympatický pán! Poštěstilo se mi besedy po promítání na Jednom světě, tak to můžu zodpovědně prohlásit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tip na archiv. Chtěla jsem vidět, ale Tadeáš zrovna nespolupracoval :). Už mnohokrát jsem přemýšlela, jak se třeba k filmu "obyčejné" děti dostanou ...

    OdpovědětVymazat
  5. Diky za odkaz. V TV jsem nestihla, ale videla jsem rozhovor s reziserem Bohdanem Blahovcem a tusila jsem, ze to bude "lahudka". Tatinek/manazer je jeden z dalsich, ktery chce vydelat detech a pritom si honit vlastni ego. Jak smutny! Pri prvnim promitani byl pry zdeseny a nechtel to v teto podobe pustit dal, pak se pry ale dohodli, nicmene ted uz spolu s Bohdanem nekomunikuji. Proc asi?:) .....

    OdpovědětVymazat