62 km/hod


V pátek mě chytili policajti. Jela jsem v obci o 12 km/hod víc. To je ta moje nesnesitelná přibližnost bytí. Vyskočili na mě ze slepé ulice metr před cedulí konec obce. Měli štěstí, že jsem je nepřejela. Donutili mě zajet do té slepé ulice, ačkoli mně už v hlavě blikala kontrolka, jak že se z ní dostanu? Jenže policie je bystrá - domluvili si s majitelem jednoho z domů, že se ubožáci chycení můžou otočit u něj ve vjezdu. COUVÁNÍM!!!
Tak jsem jim řekla, že to neumím. Stela byla naprosto vyděšená, že nás zavřou do vězení.
"Paní řidičko, vy neumíte couvat?"
"Ne. Ale umím jet popředu."
"Tak se jeďte otočit na pole."
Nemít 4kolku, tak jsem na poli zapadla.
A vůbec nechápu, jak někdo z občanů může policii dovolit, aby se chycení nebožáci otáčeli v jeho vjezdu.
Dřív jsem z těchto situací měla strašný strach. Přiznat, co všechno neumím.
Dnes mi to už vůbec nevadí.
A baví mě reakce okolí.
Co se ve mně zlomilo, nevím. 
Možná je to věk + zkušenosti + sebevědomí.
Jak příjemné!

13 komentářů:

  1. Myslím Luci že na mne nemáš, v Irsku jsem klidně jela vpravo a divila se, proč ta auta jedoucí proti mně blikají a proč jedou blbci v protisměru..No a blbec jsem byla já! A to jsem tu už jezdila normálně vlevo půl roku a pak jednou večer blik a od benziny automaticky vjela na silnici špatně. Ještě ,že jsou tu tak ohleduplní a že mi včas, než se něco stalo, asi po sto metrech docvaklo! Jinak je mi to líto, tisícovka musí bolet....A zdravím a mávám a čtu...Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Směju se! Když si ale představím, že bych měla jezdit vlevo, tak to už bych do auta asi nikdy nesedla! Pozdrav do Irska!

      Vymazat
  2. Ubožáci jsou ti, kteří překročili rychlost v obci? Kdybych v takové obci bydlela, tak policii klidně dovolím, aby se schovali třeba u mě na zahradě, pokud to pomůže tomu, abych se nemusela bát pustit dítě ven. Couvat taky neumím, nejsem úplně bravurní řidička, ale rychlost v obci si hlídám. Ne kvůli pokutě, ale kvůli tomu, že nechci nikoho ohrozit. A kdyby se mi to náhodou někdy nepovedlo uhlídat, tak se určitě nebudu tvářit, že špatní jsou ti ostatní a policie je na mě zlá. Promiňte, Lucie, četla jsem vás ráda, ale tímhle jste u mě dost klesla.
    Hora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že když jste o tolik překročila a ještě se k tomu přiznala, že by vás už nikdo neměl číst! Hlavně supermamky! :-) Lenka

      Vymazat
    2. Dovolit policajtům se schovat u mě na zahradě? To jsou praktiky z minulýho režimu, ne?

      Vymazat
  3. Víte, že jste překročila rychlost jenom o 9? Máte to tam napsaný. Mně minule policie řekla, že jsem překročila o 20, nevěřila jsem jí, konalo se správní řízení a na záznamu v kameře bylo, že jsem překročila o 3, což je v toleranci. Příště jim nic neplaťte a nechte se předvolat, ať vám to doloží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak že by těch blokových 9 znamenalo skutečných 12 mínus tolerance 3? ..ale že to píšou takhle oficiálně, když vyhláška jasně stanoví 50 a dost, to je s podivem.. Každopádně 3 místo 20ti, to už je dost :)
      Lucie, já taky překračuju rychlost..některé obce jsou prostě hodně dlouhé a na několiset metrů je jasně vidět, že nikde nikdo v dosahu několika metrů od silnice není..kolikrát ani domy, prostě nic, takže mě to pohoršovat nemůže.. Ale dost chápu ty, které ano..

      Vymazat
  4. Samozřejmě, že viník jsem já! Nenapadlo mě vůbec, že by to někdo mohl pochopit jinak. Zaplatila jsem, poučila jsem se, ale že bych se kvůli tomu měla dělat na blogu lepší než jsem ...to opravdu ne. Nicméně svůj pozemek bych pro tyto účely policii k dispozici nedala. Ale to je věc osobního smýšlení každýho z nás. A nemyslím, že k tomu musí vést jenom špatný pohnutky.

    OdpovědětVymazat
  5. Lucko,

    mohla bych Vas ucit couvat :) taky bych pozemek nepujcila a dost se divim, ze policie o to zada..

    OdpovědětVymazat
  6. Tvoje historky spojené s autem a řízením, mě vždycky pobaví...třeba jak jsi jela s autem do servisu a neuměla odpovídat na odborné otázky servismana:-)

    OdpovědětVymazat
  7. A je z toho fejeton, jak do soudničky. Psané slovo má tu nevýhodu, že se může interpretovat, jako básnička...každý po svém:-)
    Přeji více šťastných cest a méně škarohlídů:-D

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, paní Lucie :-)..vy neumíte couvat ?!! Jak to mě hřeje u srdce, že v tom nejsem sama :D! taky Lucie .-)

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Lucia, som čerstvá vodička a z cúvania a parkovania mám des. Tesne pred Vianocami som zaparkovala pred blokom tak, že som musela vystúpiť cez dvere spolujazdca. Našťastie mám ochotnú kamarátku a ta opravila môj parkovací nezdar (Ivka ešte raz ďakujem) a odporúčala mi prečítať si Váš blog. Nedá mi nevyjadriť sa k prekročenej rýchlosti. Súhlasím, že predpisy a nariadenia treba dodržiavať, ale nech hodí kameňom ten čo je bez viny. Ja som rada, že ste si priznala chybu a napísala o tom. Málo kto to dokáže. Čo sa týka požičania svojho pozemku, tak by som to určite nedovolila. Nenechala by som si poškodiť svoj majetok. Ďakujem za Vaše príspevky, najmä šoférske mám veľmi rada.

    OdpovědětVymazat