Středa

 
Dnes je mým hlavním úkolem zlikvidovat resty. Jsou to drobné, plíživé úkoly, které se snažím nevidět, ale ony se množí a výsledkem je tu nezaplacená složenka, támhle prošvihnutí termínu ... však to znáte. Anebo taky ne a pak jste vzorní a závidím vám.
 
Podepsání naší smlouvy se čím dál více komplikuje, zábavné na tom je, že vůbec nejde o peníze ve smyslu honoráře, ale různé zakuklené pokuty pokut něčeho. Takže by se mi mohlo lehce stát, že dopíšu seriál a všechny honoráře včetně nějakého indexového navýšení dám televizi zpět jako pokutu za něco, nevím přesně za co, neb nemám právnické vzdělání. Do konce září měl být postaven tým a napsány 4 díly. Tým není, díl je jeden. Začínám mít trochu obavu, že jsem zase několik měsíců pracovala zbytečně a zadarmo. Holt volná noha. Svoboda nade vše!
 
Výročí jsme včera oslavili během procházky se psem. Dali jsme si s mužem na stojáka pivo a panáka v hospůdce páté cenové skupiny. No, možná čtvrté. Pěkné to bylo. Takové přirozené.
Čímž odpovídám na dotazy kamarádek, jak jsme to oslavili a co jsem dostala.
:-)
 
Jdu na ty složenky!
 

2 komentáře:

  1. Takhle to v televizi chodí běžně? Volná noha je super, ale také jsem to dlouho nevydržela. I když možná na ní zase skončím, protože i firmy končí. A když se člověk nezaměstná sám... A o nesmyslných pokutách pokut vím také své...

    OdpovědětVymazat
  2. Když čtu takové zvěsti o životě na volné noze, tak si s pokorou říkám zlaté školství:-) Přeju odvahu a výdrž a práci za peníze.

    OdpovědětVymazat