Vlastní cestou

Tenhle časopis mi darovala výtvarnice, která s rodinou přesídlila z Prahy přímo do vesnice Kokořín a jde si opravdu vlastní cestou.  O ní někdy jindy. Časopis je skvělý, vydává ho Stanislav Bernard a pokud byste ho chtěli zdarma dostávat každý čtvrtrok až do schránky, kontakt zde:
http://www.bernard.cz/cs/epivovar/magazin-vlastni-cestou/


Krásné fotky, zajímavé rozhovory, s Dorotou Nvotovou jedno z nejzajímavějších povídání, které jsem v poslední době četla.
 
 
Jak už jsem v jednom z minulých článků psala, do Kokořína se začínají stěhovat zajímaví lidé a zkoušejí tu podnikat. Někdo se rozmáchne víc, někomu stačí jen přivýdělek. Zajímavé šperky jsme si se Stelou a Julií nakoupily v Kulturním domečku ve Vysoké, kde se toho teď začíná dít docela hodně. Paní, co má tři děti a je výtvarnice, přetvořila nevyužívanou trafiku na prodejnu keramiky a jiných výtvarných děl. Když není přítomna, prostě zatroubíte na klakson a ona přiběhne z protějšího domu, kde bydlí a zároveň tam má ateliér. Já bych to dělat nemohla, pořád bych byla ve střehu a taky nevím, co bych prodávala (scénáře asi těžko), ale ona je evidentně ve svém živlu.
 
 
 

6 komentářů:

  1. To je moc zajímavá tahle kokořínská činorodost, na časopis se podívám, díky za odkaz. Dorotu Nvotovu mám moc ráda a navíc je tak krásná.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svůj život směřuju k tomu, abych mezi ty kokořínsky činorodé patřila jednou i já. Teda ne, že bych něco prodávala, ale žila tam a koukala těm šikovným pod ruku.

      Vymazat
  2. Lucie,
    díky za kulturní tipy!
    Jsme vám v patách, i když klopotně.
    Tuto sobotu jsme se konečně vypravili na výstavu Vnitřní okruh v současné české fotografii. Jsme z Hradce Králové. Měli jsme od rána bohatý program. Knihovnu, ve které se výstava konala, jsme bohužel našli až o půl šesté, otevřeno do šesti.
    Ve středu chystáme druhý pokus. Tentokrát půjdeme najisto, nacvičili jsme si i patro a vstup do sálu.
    A. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste šikovný, tak ať se vám to líbí! Neustále mě překvapuje, že můžu být někomu inspirací. Díky!

      Vymazat
  3. Píšu trochu off topic, ale nedá mi to se nepodělit....
    Na jaře jste psala o problémech s mobilním internetem na chalupě. Řeším teď podobný problém s minimálním signálem v přízemí na chalupě - kamarád mi poradil koupit si v Datartu prodlužovačku USB (3m, 5m), pak prostě posouvat flešku po místnosti, po okně a jinde, až najdeme kýžený signál. Tam ji necháme (případně ji uchytíme) a s notebookem pak můžeme být v místnosti tam, kde potřebujeme my. Vyzkoušeno a celkem to funguje, je to rozhodně lepší. Člověk by neřekl, kde všude se najde signál :-)
    ALena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, každá taková zpráva mě nevýslovně potěší! Vyzkouším.

      Vymazat