Resty

 
Stela je teď týden u babičky a dědy v Liberci, tak se snažím stihnout nemožné. Zahradu, řádění černé ruky (tajná probírka jejího pokoje), vymalování a vyklizení špajzu, svoji normální psací práci. Do toho mi průběžně volají ti, kterým jsem slíbila, že pro ně o prázdninách něco napíšu, protože to původně vypadalo, že nebudu mít vůbec žádnou práci, tak aby mi nezlenivěla hlava a ruka (a měli jsme co jíst).
Ve čtvrtek ale rozhodně musím jít na nový film Alice Nellis Revival, i kdybych měla práci skončit v půlce věty. Nemůžu se dočkat. Ukázky vypadají báječně.
 
 
Nevím, proč mi do textu nejde nahrát přímo video, jen přes odkaz.

 
 

9 komentářů:

  1. Ahoj Luci,

    jj, taky to mám tak, že když jsou děti na prázdninám, řádím jak černá ruka a vyhazuju, co mi přijde pod ruku. Stejně si toho nevšimou a když, tak za delší dobu :-)

    papa Veronika z LB

    OdpovědětVymazat
  2. Je to všude stejné:-))) A ani nemusí jezdit daleko, stačí babička na druhém konci města))))) Vrací se dnes odpo, čekají je naklizené pokojíčky a dřív než stihnou udělat nový čurbes, odjíždí k babi do Roudnice.

    OdpovědětVymazat
  3. Mně naopak tohle připadá hrozný. Pamatuju si, jak když jsem někam odjela, mi táta pár hraček vyhodil nebo někomu dal, prostě zmizely. Jenže já k nim měla vztah, byli to mí kamarádi a bylo pro mě moc důležité i to, od koho jsme je dostala. Takže výsledek takového řádění v dětských věcech je trauma. Který může trvat dlouho. Já osobně jsem to cítila jako despekt. Nicmoc. To má potom další dosahy.

    Když jsou ty děti malinké, tak to chápu, že si nevšimnou - zvlášť v dnešní době, kdy jsou těch hraček tuny, a ne jako na začátku 80.let. To pak chápu i nutnost probírky. Ale stejně bych byla opatrná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... eee ... nějak mě to téma vzalo :)
      Ještě cítím nutkání dodat, že aby mi někdo uklidil věci nebo pokoj v mé nepřítomnosti, to by mě taky dost namíchlo, protože na moje věci nemá nárok nikdo sahat bez mého vědomí, natož rodiče. Cítím to totiž taky jako despekt, ale asi to je můj osobní přístup - jasněže je to jiné a běžné a normální v domácnostech s více dětmi nebo s více se prolínajícími věcmi a teritorii, a ne s jasně daným, co je čí, jak to bylo v rodině, kde jsem vyrostla já.

      Měla jsem binec dost a říkali mi často, ať to uklidím. A jednou za čas vyvinuli nátlak a musela jsem si uklidit např. šuplíky a vyhazovat věci, ale sama, někdy pod dohledem, někdy míň, ale aby to někdo udělal beze mne, to bych cítila jako zradu a zasahování do soukromí.

      achjo, to jsem musela jít na něčí blog, abych si uvědomila, jak jsem příliš háklivá na soukromí ... :)))

      Vymazat
    2. Jak já bych ráda nelezla do cizího soukromí! Ale Stela se těší na uklizený pokoj, zklamala bych ji. Celá rodina jsou bordeláři a já trpím, protože neumím průběžně uklízet, všechno mi trvá. Stela specielně si plete šuplík s odpadkovým košem, takže šuplíky uklízím rovnou celé obrácením do popelnice. Kryštofovi už neuklízím. Ale má pod postelí ještě nevybalenou tašku z Kanady. Vrátil se v říjnu.

      Vymazat
    3. Nevybalená taška pod postelí - to chápu!
      Průběžně uklízet taky neumím - čekám vždycky, až je viditelně nadrobeno a pak teprve vyluxuju a s tím svezu ještě jinou úklidovou akci a je to. Letos jsem si ještě neumyla okno - počkám, až ještě trochu víc nadrobím, dám si k večeři rohlíky ... :)

      Vymazat
  4. Jéé Lucie, nepřeháněj to, takhle Ti ta energy z dovči dlouho nevydrží!A Kryštofa jsi asi nepochopila- on je totiž již připraven na další cestu třebas...Ukázka z filmu vypadá dobře, snad ho pak někde najdu celý.Jinak Tě ale chápu, taky jsem občas vlítla do tzv.dětského pokoje udělat řád. Na chvíli...mladší synek měl také úchylku vše schovávat pod postel.Třeba kopačky od bláta z fotbalu a propocené a zablácené tepláky. Takže já s Tebou soucítím, ale dej si taky oddech, kávičku a pohled do zahrady uklidní!Měj se krásně a hlavně psaní at se daří!

    OdpovědětVymazat
  5. mám trochu problém s tím názvem. Nějak se mi zdá že je to spíš Comeback a Revival je něco docela jiného, ale třeba to právě film rozuzlí, že je to spíš revival :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to já se tentokrát rozhodla, že odjezd tří ze čtyř ratolestí vezmu odpočinkově a asi jako potvrzení se mi blokly záda, a to je jasné, že jediné, co můžu po příchodu z práce udělat, je lehnout si s knížkou v ruce a nemít u toho špatné svědomí...:) Při úklidu jsem docela rozvláčná a nejvíc mi vyhovuje, když musím rychle uklidit třeba před příchodem návštěvy - to jsem za hodinu schopná uklidit mnohem efektivněji, než když na to mám třeba víkend :)

    OdpovědětVymazat