Skloněná

 
Takhle mě doma vidí nejčastěji: skloněnou nad počítačem. Nenamalovanou, unavenou, ještě, že nejsou vidět ty roztrhaný pyžamový kalhoty! Ale dala jsem si předsevzetí, že už je místo do pračky hodím do popelnice. Ani nemám odvahu tu fotku zvětšit.
 
Tenhle týden, vlastně cca deset dní, bylo hodně náročných a ještě to pokračuje. Dva díly jsem napsala a oba už stojí v pořadí na další verzi. V pondělí je chce mít produkce k dispozici. Už teď vím, že to nemůžu stihnout. Hlavně proto, že se nemůžu věnovat jen psaní. Dnes jsem byla se Stelou na orl, kde přehodnotili její dg. a nemocná bude ještě další týden. Já se taky potýkám se zdravotními problémy, ale ty prostě musí počkat. Mám skvělého orl, který se mi snaží pomoct i s jinými chorobami, než mu přísluší, ale dnes řekl, že bohužel tohle spolu nevyřešíme. Škoda. Už jsme vyřešili leccos, jednou mi dokonce pomáhal s lékařskými scénami do scénáře. Takový doktory miluju.
 
Zítra asi přesun na chalupu, potřebuju živou vodu, živý vzduch. Jenže tam stále nemám připojení, tak nevím, jak to provedu, protože potřebuju opravovat a být pořád on-line, abysme si to mohli přeposílat.
 
Každý můj den je teď dobrodružství.
Nevím, jak začne, nevím, jak skončí.
 
 
 
 

11 komentářů:

  1. Žádný ještě že! Škoda, že nejsou vidět vaše pyžamové kalhoty. Vždycky se mi hrozně líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. NO, nevím, zda neobjevuji Ameriku,ale mně pomohlo mobilní internetové přípojení od 02, to základní, za cca 300 měsíčně. K tomu si musíte koupit asi za 600 flešku a je to. + se poradit v prodejně, kde to budete sjednávat, zda v místě, kde máte chalupu,to bude fungovat.
    Já to vozím všude, je to pro můj notebook, za základní připojení můžu mailovat, zkouknout zprávy atd. Není to na Skype či stahování. Ale ta základní verze má výhodu, že ji mohu na zimu, kdy jezdím na chatu a jinam minimálně, odhlásit, a na jaře ji zase přihlásím - jde to bez problémů.
    Nefungovalo mi to jen na Pálavě, tam jsem bydlela v 02 stínu... :-)
    Pokud to znáte a máte jinou představu o připojení, tak zapomeňte, že jsem psala.
    A přidávám se k těm, které milovaly Ordinaci a odešly od seriálu s odchodem Šinkorové (a vás).
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, díky, přesně tak to mám.
      Mobil z roku raz dva v okně - z něj chytá signál notebook na stole a modlení, aby všechno klaplo a mohla jsem aspoň stáhnout/odeslat práci.
      Občas za těch 300 měsíčně ještě rychle fouknu příspěvek na blog.
      Ať žije doba ledová!
      :-)

      Vymazat
  3. Ne, to je fleška, kterou strčíte do notebooku, a přes ni se připojíte. Asi jsem to napsala nějak nesrozumitelně, koukněte sem: http://www.o2.cz/osobni/internet-na-cesty/
    Nejsem jejich prodejce, ale fakt to používám. Např. u nás na chatě nemůžeme využít místní připojení (jsme nějak ve stínu), pevnou linku tam nemáme, a přitom potřebuji být na netu. To nejlevnější má své omezení (jak jsem už psala), ale zase nejsem vázaná smlouvou a mohu to na zimu odpojit. To dražší jsem teď koupila rodičům, tam půjde i Skype, poslouchat písničky z Youtube (otec miluje staré šlágry) atd.Píšu to jen jako informaci pro vás, když tak to pak smázněte...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně tam vypadla jedna věta - flešku jsem vyzkoušela, ale u stolu má slabý signál. Musela bych sedět v okně - a to nevydržím moc dlouho. Proto ten starý mobil v okně, což je ještě předpotopnější.
      My jsme mezi skálami, tam je 90% stín signálu i od O2.
      Ale má to i své výhody!!!

      Vymazat
  4. Aha, tak to jsme si nerozuměly,no, já teď byla na Pálavě, v Pavlově a tam byl také 90% stín :-)
    Zkuste se ještě přesouvat po místnosti, třebas bude lepší signál i jinde než v okně.

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie , přeji ať se s psaním zadaří, ale hlavně hodně zdraví pro Stelu i pro Vás. Ohledně signálu na mobil nebo internet...mám podobnou situaci bohužel doma...naštěstí fungeje nám nějaký starý kabel pevné linky...ale ta nejnižší rychlost a někdy to prostě padá tak , že je lepší od počítače odpadnout taky neb by člověk přišel o nervy. Telefonovat od stolu taky nemůžu...tak běhám ven na terasu (ještě že už je teplo:-) a že tady u nás v lesích je jedno co mám na sobě ) Jednou nám tady nabízeli chytat signál wifi poskytovatele internetu skrz jedny sousedy, kde by jsme museli umístit nějaké zařízení na které je vidět od nás a od nich je zase vidět na anténu v obci....no nevím jestli je to z tohohle popisu pochopitelné , holt jsem technik za všechny prachy:-))) Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, o něčem podobném nám taky říkali, protože nám nejdou ani programy ČT, takže by to chtělo nějaké zařízení "opřít" o souseda, ale vzhledem k tomu, že to není trvalé bydlení, nechce se nám do toho investovat. Ale u vás bych do toho určitě šla, protože to je horor!

      Vymazat
  6. Milá Lucie hlavně ať jste zdravé. S připojením nemůžu poradit, ale přeji hezké a plodné psaní. Jako vždy. Irma

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, zapoměla jsem se představit. irmaroudnicka@seznam.cz. Promiň. Ale moc ráda chodím na tvůj blog. Irma Roudnická

    OdpovědětVymazat