Návrat z ráje


Dnes jsem se vrátila z Kokořína a skoro po týdnu otevřela mail.
Můj prvotní pocit byl, že zavřu blog.
To, co se odehrálo v komentářích pod příspěvkem Kýč (nehledejte, komplet jsem to smazala), mě dost zklamalo.

Abychom si rozuměli:
Nepíšu blog kvůli tomu, abych si honila triko. Aby se mnou všichni souhlasili a vynášeli mě do nebes. To bych musela háčkovat roztomilé dečky. A to neumím.
Nemusíte s mými názory souhlasit, nemusí se vám líbit moje tvorba. Polemizujte se mnou, ale neurážejte mě. A neurážejte ani ostatní, kteří mají jiný (samozřejmě hloupější) názor než vy.
 
Na otázky se snažím odpovídat, ale když se z nich vyvine nátlaková agrese, stopnu to. A příště vás i smažu. Neudělala jsem to za dva roky ani jedinkrát, ale teď už ano. Běžte se vydovádět do veřejných diskuzí.
Často už dopředu poznám, jestli se tazatel opravdu něco chce dozvědět nebo jen hledá příležitost, jak mě usmažit. Což je případ pána/paní, jež často mění své anonymní jméno a pod jedním článkem je schopen vystupovat i v několika rolích a sám sobě odpovídat.
 
Pokud si o mně myslíte, že jsem nýmand a nula (a já vám to fakt neberu), není nic jednoduššího, než mě i můj blog ignorovat.
Děkuju.

16 komentářů:

  1. Lucie, vítám tě z ráje:-) Hoď ty zlé plivance za hlavu a hlavně nic nezavírej!Zlé věci si k sobě nesmíme pouštět, ty komentáře, co záměrně ubližují, prostě smaž. Kdo tvoří, je na volné noze, musí každou svou práci znovu a znovu před investory obhajovat, ten ví, jak je to všechno těžké...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na kritiku zvyklá. Je to součást mojí veřejný práce. Navíc ji vůbec nezatracuju - pokud se z ní dá něco užitečnýho vzít. Ale jakmile se mi začne někdo jenom zle vysmívat, nereaguju. Už ne.
      Bohužel jsem najednou začala HODNĚ přemýšlet, co do blogu napíšu, jestli mě zase někdo nechytne za slovo ... a takový psaní pro mě nemá žádný smysl. Buď budu psát, co opravdu chci, nebo nic. Uvidíme.
      Dík!

      Vymazat
    2. Diskuzi jsem nečetla, ale příspěvěk Kýč jakoby mi mluvil z duše! A naprosto chápu, proč jste měla potřebu se o něj s námi podělit. Nepřemýšlejte, co napíšete. Teta Kateřina by řekla: "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde." Ne každá Vaše tvorba nebo příspěvek mě osloví, ale přesto Vás ráda sleduju a vracím se sem, protože jste prostě dobrá (duše). Martha E.

      Vymazat
  2. Lucie, nenechte si vysát energii nenávistnými příspěvky. Já třeba s tou recenzí Justa (Jůzla ?) zprvu nesouhlasila, ale v některých pasážích měl více než na 100 procent pravdu, protože viděl dál než pod mělký povrch. Berte to tak, že určité skupině se člověk nezavděčí s ničím. Kolik z těch plivajících dokázalo něco vytvořit nebo napsat vlastní recenzi, ať už kladnou nebo zápornou tak, aby měla hlavu a patu? Očividně jim recenzent šlápl na kuří oko a pohanil jim to líbivé. Kdyby si vzal na paškál Růžovku, která už jede ze setrvačnosti, rýpalové by zůstali v klidu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to právě taky přišlo zajímavý. Kdyby psal i o mně, klidně to tam dám. Ale nepsal. Nevím, jestli to tušíte, ale v roce 2005 jsem "Růžovku" vymyslela já - tedy nikoli sama, ale byla jsem hlavní autor. Do roku 2007 jsem tam byla, psala jsem jen gynekologickou část. Zdravím!

      Vymazat
  3. Lucie, Váš blog čtu a čtu ho moc ráda, protože mi dává nahlédnout do "uměleckýc" kruhů :-) ale velmi málo komentuji. Nicméně - dnes mi to nedá a píšu - DRŽTE SE ! Idiotů je jaksi čím dál víc a není nad to pod rouškou anonymity si kopnout do druhého.
    Kdysi jsem četla, že charakter je dělat správné věci, když se nikdo nedívá - čili být hajzl je dělat sviňárny, když se nikdo nedívá ...
    A mmch - Růžovka od počátku byla skvělá, teď je to ... smutné ... nevíte náhodou, jestli se neplánuje tuhle (již) frašku ukončit a zopánkout ji znova ? Na ty první díly se starou sestavou bych se ráda podívala !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Co se týče Ordinace, poslední zprávy, které mám, jsou ty, že se bude opakovat na jiném programu, který Nova má (Smíchov?), ale až Ord II, to znamená ty první dva a půl roku (které jsem psala) ne. Nedostali jsme zaplaceno za to, aby tyto díly mohli opakovat, takže si myslím, že je radši vymažou. Realita.

      Vymazat
    2. Luci, nepíšu to, abych pochlebovala, ale ta první část Růžovky byla vážně super. V té době jsem řešila dítě, nakonec to skončilo umělým oplodněním, v roce 2007 holčičkou, takže jsem s tímhle seriálem trávila fakt každé úterý a čtvrtek. PO "smrti" Šinkorové ... to jakoby začalo upadat, ze setrvačnosti se semtam podívám ještě teď, ale je to fakt t pláči.
      Škoda ...

      Vymazat
    3. To jsem ráda, že aspoň ten váš příběh skončil happy endem. Opravdu!

      Vymazat
  4. Pro Markétu K. - nebudu to tady rozebírat veřejně, jestli se chcete opravdu na něco profesního zeptat, napište mi na mail: lucie.smich@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, moc ráda se na Vašem blogu zastavím a počtu si i když nekomentuji.... nedejte se otrávit, moc by mě mrzelo, kdybych přišla o Vaše názory a pohledy na svět. Jo a já dečky háčkuji, ale spíš se bavím ve volném čase šití jak patchworku, tak různých tašek a dalších drobností a máte pravdu - v komentářích mě chválí,ale ráda přijmu i výhrady a taky ráda nakouknu jinam , než na blogy plné tvoření. Krásný zbytek dne a držte se...Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Háčkování deček je skvělé, brala bych to okamžitě jako relax, kdybych jen nebyla tak nešikovná.

      Vymazat
  6. Obdivuji, s jakou energií a šarmem se dokážete vymezit. Mě podobní zlí jazykové vždycky ničí, takže mám velký respekt před někým, kdo dokáže nejen veřejně publikovat své názory a myšlenky (se kterými navíc souzním), ale i se postavit proti nýmanům, kteří umějí zacelit své vlastní emoční rány jenom tím, že se je snaží uštědřit jiným.
    Jinak je mi konečně jasné, proč jsem Růžovku v začátcích milovala a teď, když ji občas zahlédnu u rodičů, neb doma TV nemáme zapojenou, nechápu, proč to někdo sleduje ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor, je to asi obrana organismu, vydržím dlouho, ale pak začnu sekat hlavy. Taky to není dobrý. Já jsem Růžovku taky milovala a když jsem ji milovat přestala, tak jsem ji přestala i psát. Zemřela jsem spolu se Šinkorkou. :-)

      Vymazat
  7. Kompletni diskuzi pod "Kycem" jsem necetla, mozna tam v sobotu a nedeli pribyly prispevky, o kterych nevim. Do patecniho vecera mi prisly komentare (i kriticke) celkem slusne napsane. Samozrejme mate pravo na svem blogu zverejnovat ci mazat podle libosti a pro nejake dalekosahle vymeny nazoru je dostatek prostoru kdekoli jinde. Ale dle meho ne kazdy kritik je nutne "zakomplexovany nymand, ktery si kritikou cizi prace zaceluje sve emocni rany", jen u zverejneneho clanku ctenare blogu zajimal i vas nazor. Ctu si vas blog rada, libi se mi vas styl psani, zivost a veselost a to, jak jste se vsim rychle hotova (nadsazka & v pozitivnim slova smyslu), ale samozrejme nemam vzdy na vse shodny nazor a treba u toho Kyce mi nejake zhodnoceni taky chybelo a debata, ktera tam do patku probihala, mi prisla zajimava a tesila jsem se na vase odpovedi. Je fakt, ze do zakulisi nevidim a mozna bylo receno mezi radky /ci v mailu/ neco, co jsem nepostrehla...
    Zdravim z Nemecka, E.

    OdpovědětVymazat
  8. Lucie,koukám,že jsem "udělala dobře",že jsem se k článku už nevracela.Napsala jsem jeden koment a stačilo.
    Naprosto chápu jak Vám bylo po přečtení emailů a komentů.
    Prosím pište dál tak jako do teď.

    OdpovědětVymazat