Kdo se líbal pod sakurou?

 
Svátek práce jsme oslavili prací na zahradě. Vždycky jsem ráda, když se nám  kromě běžných domácích nutností povede udělat i něco navíc. A zahrada už to potřebovala.
 
Jsem ale v pohotovosti, protože jsem se dohodla s jedním kolegou, že budu psát pro jeho projekt, který už několik let úspěšně běží v tv a hlavní autoři nestíhají psát scénáře. V praxi to vypadá tak, že když zavolá "posílám scénosled", já odhodím to, co zrovna mám v ruce (hrábě, hromadu prádla, úkol z češtiny apod.), sedám k počítači a začínám psát. Trochu to připomíná startovací povely připravit, pozor, teď!, ale vzhledem k tomu, že docela často pracuju tímto způsobem, tak už mi to nedělá potíže. Rodina si zvykla, že když je jó něco potřeba (každou chvíli), tak mě najdou v pracovně.
 
 
Odpoledne jsem celá šťastná zhlédla po mnoha letech dokument Olgy Sommerové O čem sní ženy z roku 1999.  Neokoral. Pamatuju si, že když jsem ho viděla poprvé, seděla jsem na podlaze, kterou jsem zrovna chtěla natírat, a zírala na něj s otevřenou pusou. Chodila jsem do čtvrťáku na FAMU a litovala, že jsem raději nešla studovat dokumentární režii, o které jsem původně taky uvažovala.
I dnes, po letech, si pamatuju spoustu vět, které ty zajímavé ženy říkaly. A taky vím, že z osmi už dvě zemřely.
 
Bohužel v archivu ČT tenhle dokument nenajdete, protože tenkrát ještě nemuseli autoři odevzdávat veškerá svá autorská práva pro všechny druhy vysílání automaticky.
 
 

7 komentářů:

  1. Líbačka super, to musím někdy ukázat své devítileté vnuče..bude nadšená !!!
    O čem sní ženy (2x) i muži, mám v knižní podobě. Moje oblíbené postelové knihy :o)

    OdpovědětVymazat
  2. U Vás se líbačka povedla,to musím uznat!Než jsem dočetla nakonec, hned jsem si říkala,jééé to musím najít v archivu. No, tak nenajdu.

    OdpovědětVymazat
  3. Stela je roztomilá, připomněla mi tu moji holčičku, když jí bylo taky tolik ... úplně stejná:) hezký večer Lucie!

    OdpovědětVymazat
  4. hehe, i JÁ jsem se líbala pod sakurou :))) a to nejsem z plastu :)
    film by mě taky ohromně zajímal, ale gůgl nabízí jen knihu? musí se pod rouškou intelektu pirát-ničit?

    OdpovědětVymazat
  5. Sakura nádherná. Jak dlouho kvete? Jinak paní Sommerová je výborná, ale ta její téměř jedovatá zaujatost vůči mužskému světu je vážně příšerná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvete právě jen chvíli, cca 10 dní v plném květu, takže si to člověk musí stihnout užít.

      Vymazat