Shrnu to

Skoro týden na chalupě byl vážně moc fajn.
Nebýt těch velikonoc ... tak bych mohla napsat, že skoro dokonalý. Ale přežila jsem. Jen doufám, že příští rok už Stela nebude chtít chodit koledovat a zrušíme tuhle tradici úplně a pojedeme třeba na lyže. Nechat se seřezat několika desítkami chlapů mě opravdu ještě nikdy neuspokojilo.
 
Cherry byla ve svém živlu, zjistili jsme, že umí skákat ze skály na skálu, plavat (to Jenny neuměla, ta se nám, chudinka, 3x topila) a je hrozně přizpůsobivá. Vydrží s námi v hospodě i několik hodin!
 
Viděla jsem v kině se Stelou Mocného vládce Oz. Úžasná obrazová podívaná, ale ten příběh velmi chudinký. Myslela jsem, že ho tvůrci nějak zajímavě rozvijí, ale ne. Řekla bych, že to je současný trend. Mít všechno úžasně počítačově zpracované, ale samotný příběh kulhá. Ale Stele se to líbilo, takže good.
 
V televizi jsem zhlédla 1x Televizní noviny na Nově a měla jsem dost. Neviděla jsem jejich zprávy několik let. To nemá se zpravodajstvím absolutně nic společného. Samá tragédie. Dívat se na to tři dny po sobě, tak jdu do lesa s provazem.
 
Vzali jsme si s sebou několik filmů, které nám nahrává neteř a my se na ně díváme, když máme chuť a klid. Měli jsme.
 
 
Naprosto mě nadchli Muži, kteří nenávidí ženy, což je už starší záležitost, ale já nečetla ani trilogii, jejíž součástí jsou, protože severské detektivky o (většinou) rituálních vraždách mě zase tolik neberou. Ale tohle byla náramná podívaná! Skvěle natočené, dvě a půl hodiny v napětí, bavilo mě to moc.
 
 
Dvě a půl hodiny trvá i Hemingway a Gellhorn(ová), film o vztahu spisovatele a válečné reportérky. I když se v něm člověk dozví hodně zajímavého, přišel mi dost bez koulí. Viděla jsem kdysi dokument o této výjimečné ženě, která nedokázala žít a existovat v klidu, což ji stálo veškerý soukromý život. Film byl proti tomu limonádka se strašně málo emocemi, nijak zvlášť mě v něm tahle ženská nenadchla (na rozdíl od dokumentu). Za všech situací dokonale nalíčená Nicole Kidman asi taky nebyla úplně ideální volba. A to tenhle snímek režíroval můj oblíbený Philip Kaufman.
 
Tohle je náš vysněný pozemek v Kokořínském údolí, na který se chodíme koukat.
Je tam vedle sebe pět cca tisícimetrových parcel, které se prodávají.
Nám se nejvíc líbí ta uprostřed, na jejímž konci to máte i se skálou
a opticky i kusem lesa.
Ale cena je dost vysoká 2000Kč/m2 a to i přesto, že za dva roky neprodali ani jeden.
To nevím, co už bych musela napsat!
 
 

8 komentářů:

  1. Jé, to nesmíš brát ty Velikonoce tak, že tě něko seřeže, ale že tě omladí! Já je mám ráda, ale ne se sněhem a mrazem! Hnus! A nato, že Velikonoce nesnášíš, tak jste nabarvily dost vajec,ne? .-) Jinak dívat se na Novu je celkově na sebevraždu! natož jejich šílený zpravodajství s redaktorama, kteří každou blbou zprávu podávají takovým způsobem, že mám pocit, že okamžitě umřou oni nebo my ostatní. Už dlouho jsem neviděla žádný hezký film, nějak si neumím vybrat:-( A ty máš nové brýle? Pozemek sis vybrala opravdu pěknej! I tu cenu:-) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélo, já je nemám ráda odmala. A kdybys viděla moji nedělní večerní depresi, tak bys pochopila, že tohle nezlomíš ...
      Brýle jsou funglovky a jsou dřevěné!

      Vymazat
    2. Dřevěné? ty jo jak se to nosí? to je zajímavý, jsem asi tisíc let za opicema. Já mám deprese z lidí, kteří jakékoliv svátky moc žerou. ale tím, že jsem nemocná a nebyla jsem doma, tak mě nikdo nežral! :-)

      Vymazat
  2. Film Muži, kteří nenávidí ženy jsem viděla v kině v původní (myslím, že) švédské produkci a byla to bomba. Super. Od začátku do konce. Pak jsem ale zjistila, že to znova natočili Američani, viděla jsem ukázku a nebylo to ono. Ta původní produkce byla taková seversky syrová, s (pro mě) neznámými herci. A mnohem lepší. Pak jsem teprve sáhla po knize, ale nedokázala jsem se do ní začíst. Jeden z mála příběhů, kdy se mi víc líbil film než kniha. Přeji brzké jaro :-)) Maru

    OdpovědětVymazat
  3. Film Muži, kteří nenávidí ženy jsem viděla v kině v původní (myslím, že) švédské produkci a byla to bomba. Super. Od začátku do konce. Pak jsem ale zjistila, že to znova natočili Američani, viděla jsem ukázku a nebylo to ono. Ta původní produkce byla taková seversky syrová, s (pro mě) neznámými herci. A mnohem lepší. Pak jsem teprve sáhla po knize, ale nedokázala jsem se do ní začíst. Jeden z mála příběhů, kdy se mi víc líbil film než kniha. Přeji brzké jaro :-)) Maru

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie, zase jsem nadšená:)Velikonoce nesnáším, hezkej lustr máte, pozemek bomba, spící pes a dítě - taky bomba.
    Dnes byl v dobrém ránu Anděl, tak jsem si na Vás vzpomněla:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl byl a mluvil o Tobě a Ententýkách moc hezky!
      Tento způsob slavení Velikonoc mi taky není blízký, naštěstí doma nikdo neobchází a když jsme na chatě, tak není úplně jednoduché se k nám dostat a celé dopoledne se tváříme, že tam nejsme. Jsem vděčná svému chlapovi, že na mě pomlázku nikdy nevzal. Jediné co mě baví je to pečení, ale to nesouvisí se svátky, ale spíš s časem, kterého zrovna teď moc nemám a těším se, až odevzdám co mám rozpracováno a než se tím klienti prokousají užiju si to pečení.

      Vymazat
  5. Lucie opět něco společnýho, Velikonoce nemám ráda od mala. Asi jsem fakt pohan a jaro a Slunovraty mě tak nějak baví víc. Ani jsem nevědělam že je nás tolik, co je nemusíme. Já je letos proležela a propálila málem prostěradlo svým horkým tělesem. A naučila jsem se vyndavat baterky ze zvonku. Pozemek vám vesmír určitě přihraje (komu jinýmu, když zrovna vás tak baví to stěhování!). A brejličky se mi teda líbí hodně, taky mám dřevěný vyhlídnutý. Stejný ale nebudou, neboj! Pěkný dny a hurá že to máme zase letos za sebou. Stele se to promíjí, ona na to časem taky přinde, je to holka šikovná!

    OdpovědětVymazat