Co zbylo z Vánoc


Čtu už třetí ježíškovou knihu a jsem dost zklamaná. Zatím žádná ve mně nevykřesala jiskru. Asi od těch knížek čekám víc, než mi můžou dát.
Že se mnou něco provedou.
Že mi změní pohled na svět.
Že mi pošeptají nějaké tajemství.
Že mě prostě strhnou.
A hlavně čekám VELKÝ příběh.

Mám ještě sedm kousků v pořadí a neblahé tušení, že moji milovanou Marguerite Durasovou už nikdo netrumfne!

 

7 komentářů:

  1. Já mám stejný pocit,jen se mohu zlobit sama na sebe,protože jsem si ten kufr knížkama naplnila dle svého výběru a stavu peněženky.O tom snad raději pomlčím,po návštěvě knihkupectví se nějak zmrsknul!Doporučované ˇZitkovské bohyně jsem přečetla asi za dva dny,bylo to zajímavé..ale...čtu proto,že chci opustit realitu a tu chvíli žít příběh jiného!A u nich jsem teda sakra nechtěla!Při té další-Tisíc dnů v Toskánsku už jsem se procházela po slunné Itálii a dokonce s autorkou uvařila pár obědů a zasadila spoustu kytek.V sychravém a deštivém Irsku pohlazení duše.Taky jsem zvědavá na ty další.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesný. Taky chci žít příběh někoho jinýho, ale v žádným cizím životě už se mi dlouho nezalíbilo!

      Vymazat
  2. Zdravím Vás, Lucko, a které tři už jste přečetla? Jestli to není tajné :) Mně se zatím všechno, co jste kdy doporučila, líbilo.. naposledy Lístek na cestu z pekla, i když na Vás tak nezapůsobila, jak jste psala.. mně se líbila hodně, styl psaní, jak dobře se četla a dokonce mě v jeden okamžik dostala, to jsem jela zrovna v metru a musela jsem přestat číst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laco Kerata: Špatný herec, M.Szczygiel: Libůstka (dámské příběhy).
      Asi se to nějak netrefuje do mého rozpoložení, skoro se bojím otevřít další knihu. Najednou mám pocit, že všechno (pro mě) dobré, už jsem přečetla. Doufám, že mě to brzy přejde!

      Vymazat
    2. Prave tieto dve sa mne zase pacili. Niekedy je to naozaj rozpolozenim. A niekedy nie, proste nie.

      Vymazat
  3. Ja myslim, ze kazda kniha nam neco da, byt jen podvedome))

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se v poslední době do máločeho dokážu začíst. Včera se mi do ruky dostal Duben v Paříži od Michaela Wallnera a nemůžu se od toho odtrhnout. Jestli Vás láká válečný milostný příběh v Paříži, zkuste to.
    HanaF

    OdpovědětVymazat