Objev

 
V pondělí jsem šla se Stelou do knihovny. Před dveřmi ležela velká krabice s časopisy o bydlení. Zeptala jsem se paní knihovnice, jestli bych si mohla nějaký vybrat. A ona, že je likviduje, ať si vezmu klidně všechny. Tak jsem si je vzala. A udělala jsem dobře. Hodně z nich už sice mám, ale třeba staré Domovy jsou pořád tak inspirativní (na rozdíl od jiných bydlících časopisů), že je schovám pro kamarádky. A dokonce jsem tam našla Můj dům, ve kterém byl v roce 2005 vyfocen i náš dům.
Neuvěřitelně krásně jsem si zavzpomínala. Je to sice teprve osm let, ale mně to připadá jako pravěk. Hodně se změnilo, ale skvělý návrh architektů ctíme a slouží nám stále.
 
Červený stůl Ivan dodělával v noci před Štědrým dnem, abysme měli u čeho stolovat. Byl úžasný, měli jsme ho poměrně dlouho, byl jen drobně nepraktický v tom, že nohy byly příliš slabé, viklal se a pořád se něco vylévalo.
 
Architekti se návrhem půdorysu trefili hned na první pokus. Měnilo se jen umístění záchodu (na mé přání). Když to překreslili, zjistila jsem, že je to blbost a vrátili jsme se zase k návrhu č. 1 - tento.
Jenom nemáme barový pult, jinak více méně souhlasí i rozmístění nábytku, což nám nakreslili jen proto, abychom si to dovedli představit. Dodrželi jsme téměř vše - a kde jsme nedodrželi, litujeme. Ale z 90% nás odhadli.
 
Dům byl nejprve obalen do černého igelitu, pak teprve se na něj přibíjeli neupravené smrkové palubky a cetris desky.
 

 

9 komentářů:

  1. Máte skvělý dům, Lucie. Zrovna dnes jsem měla schůzku s novými klienty, kteří si navrhovali dům sami. A taky to tak dopadlo:-( Najít dobrého architekta je výhra na celý život(tedy, pokud se člověk nepřestěhuje).Můj oblíbený dům je tento
    http://bydleni.idnes.cz/utekli-z-mesta-na-venkov-maji-nabytek-jako-ze-stavebnice-merkur-a-svitidla-z-plechovek-g43-/dum_osobnosti.aspx?c=A100224_213641_dum_osobnosti_rez

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten dům znám z časopisů, tuším, že figuruje i v nějaké reklamě. Taky se mi líbí. Ale to už je jiná cenová relace ... My se ještě jednou chceme přestěhovat, ale architekty si necháme :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Lucko!
    Zdraví tě dávná spolubojovnice z gymplu! Myslím, že jsme se naposledy potkaly na svatbě Zlaty a Jirky, jestli mne chatrná paměť neklame :). Na Baby-café jsem náhodně narazila na odkaz na tvůj blog, tak jsem s dovolením nakoukla...A jelikož jsem pěkně zvědavá, budu chodit koukat častěji ;).
    Jana /ta co byla natvrdlá na matiku :))/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Jano! Tak natvrdlé jsme byly snad všechny ... i když výjimky by se našly. Na svatbě jsem nebyla, ale zdravím tě! Klidně nakukuj, kdybys mi chtěla něco vyloženě osobně, můj mail je: lucie.smich@seznam.cz. Kdykoli!

      Vymazat
  3. Moc hezký dům! Taky bych měla ráda něco takhle praktického, přiměřeného. Žijeme ve zděděném statku s polnostmi, který je přesný opak :o)) LenkaK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to obdivuju. Strašně práce všude, co? Ale hlavně, jestli je vám tam hezky!

      Vymazat
  4. Tenhle víkend jsem doma probírala staré bydlící časáky. Baví mě pozorovat, která "krása" vytrvá a co morálně stárne fofrem. Takže váš úlovek je skvělý! Dům jakbysmet.

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, to je hotový poklad, docela ti závidím ..... domeček máš nádherný ..... moc ráda k tobě nakukuju ..... ty tvoje plechové dveře mi nedají spát .... Marki

    OdpovědětVymazat
  6. Po včerejší fotozásilce takový příval bydlících zpráv.
    To je ale náhodička! Moc mě to baví! :)
    Díky, díky, díky!
    A. Eva

    OdpovědětVymazat