Jedno odpoledne v Českém Krumlově

Ještě před koncem minulého roku jsme si udělali výlet do Krumlova. Je to jedno z míst, kde si myslíme, že bysme mohli (uměli) žít. Každý rok jsme sem jezdili na báječný jazzový festival, než ho odstrčili někam na periferii, takže letos poprvé po několika letech jsme tu v září nebyli. Ale Krumlov se nám líbí, náhodou jsme se seznámili i s několika naplaveninami, které sem jednou zavítaly a zůstaly. Podobně spontánní by asi byl i náš příběh. Ale protože se ještě stále nerozhodujeme jen za sebe, ale i za jedno nezletilé dítě, zůstáváme zatím, kde jsme. Ale budoucnost je pro nás hodně otevřená ... To je moc příjemnej stav.
 
Většinou chodíváme na výstavy do Schiele centra, tentokrát nás tam ale žádná nenadchla. Zašli jsme aspoň do jejich kavárny, kde salónek vypadá jako obývák mojí babičky.
 
 
Kdekoli jsme a líbí se nám tam, koukáme na vývěsku realitky a rozebíráme, co bysme si tam koupili a jak bysme pak žili. Tady nás nadchnul penzion za neuvěřitelných 3,9 milionu (půjčit - to my si umíme úplně skvěle). Na internetu jsme si pak našli další fotky a byli jsme nadšeni. Měl neuvěřitelný genius loci a byl citlivě umělecky zrekonstruovaný, tipla bych si, že tam musel bydlet nějaký malíř, protože všude byly obrazy malované jednou rukou. Ale penzion už byl prodaný (nedivím se, ostatní nabídky jsou kolem 10 mil.). Jen by mě zajímalo, proč takový skvost někdo prodává. Lidské příběhy a osudy jsou často zajímavější než literatuŕa. Uměla bych si leccos vymyslet, ale pravdu nevím.
Takže abych to shrnula: nic jsme nekoupili. 
 
 

19 komentářů:

  1. V Českém Krumlově bych také uměla žít. Třeba budeme jednou v budoucnu sousedé:-). Krásné záběry jste pořídila.

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, Krumlov učaroval i mi, galerie je skvělá...i zvenčí.

    OdpovědětVymazat
  3. Takový penzion v Krumlově nebo i někde na Šumavě by se mi taky líbil...bohužel jsme museli i my podřizovat bydlení blízkosti Prahy, škol, práce...ale jak píšete budoucnost je otevřená a jeden nikdy neví:-) Přeji krásné dny. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Tak třeba se tam jednou sejdeme. To bych brala!

    OdpovědětVymazat
  5. Když vy byste nenapsala svému muži a dáte na blog svoji dceru v posteli.
    Každýmu prostě vadí něco jinýho. Asi.
    A mě to baví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jinak. Já do blogu nepíšu to, co můžu říct blízkým osobně. Nevzkazuju jim nic touhle oklikou. To by mi přišlo divný. Co je jenom pro ně, říkám přímo (od toho asi vzniklo označení "přímá řeč"). :-)

      Vymazat
  6. Jo tááák, tak to je fakt. Tak teda napřímo. Díky za vaše psaní.
    Odreagovávám se na něj denně, mezi přípravami na státnice. (Ještě mám 4, tak minimálně do června musíte vydržet! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. "Všechno je jednou na prodej," to byla oblíbená replika mého ex, vášnivého sběratele. Kolikrát mě až mrazilo, jak mu ta teorie vycházela. A za každým z těch předmětů je nějaký příběh. Kolikrát je zajímavější story, jak k tomu ten člověk přišel, než co to bylo.
    Penzion je moc pěkný!

    OdpovědětVymazat
  8. Český Krumlov je moje láska! Na zámku tam žije moje nej, nej kamarádka. Jezdívám tam pobejt, poklábosit, nabrat energii.

    OdpovědětVymazat
  9. Jéééééééééééééééééééééééé tak takováhle kavárna, o bych si dala říct, to by mě bavilo ji mít a provozovat, má to duši. A kdo by nechtěl žít v ČK? Vždyť je to město tak nádherný, že snad hezčí ani neznám:)
    Hlásím se do klubu sousedek v příštím životě:D
    Pa ženy!
    PS: Čte Vás nějaký muž?

    OdpovědětVymazat
  10. Fajn, klub budoucích sousedek je prima!
    Občas se tu nějakej chlap asi vyskytne, ale spíš nereaguje. Radši.
    :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Český Krumlov miluji, chystám se tam brzy a strašně moc se těším... kavárničky, galerie... Před lety jsme tam chtěli bydlet. Hezké dny! Monika

    OdpovědětVymazat
  12. Na Krumlov také nedám dopustit a moc ráda se tam vracím !

    OdpovědětVymazat
  13. Milá Lucie,
    jestli Vás zajímá ten malíř, který vlastnil pension, podívejte se na tyto stránky (http://www.matyadio.com/. Není jen malíř, ale velice všestranný umělec, se zajímavým příběhem.
    Vás velice zdravím a přeji hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já vím, kdo to je. Četla jsem o něm/ní a dětech ... A vy víte, proč to prodal? Děkuju moc za zajímavé informace!

      Vymazat
  14. Český Krumlov mám ráda. Líbí se mi tam, ale ještě jsem nebyla v zámku.

    OdpovědětVymazat
  15. Maty se prestehoval v ramci Krumlova na Spicak do vily k Tereze z Davle. Ja z Krumlova odesla, myslim, ze je lepsi do Krumlova obcas zajet na vikend, nez tam zit, hlavne pres zimu, je to mesto duchu.

    OdpovědětVymazat