Úplně zpřeházené myšlenky

 
Při hledání Kytice od Erbena (nenašla jsem), jsem narazila ve své knihovně na knihu, která mě před více než deseti lety naprosto uchvátila. Napsala ji spisovatelka a malířka Margita Bartošová a jsou to jednoduché záznamy - myšlenky z let 1995-1997. Z některého dne je jich tam třeba osm, což naprosto nechápu. Jak může mít člověk v jednom dni osm skvělých myšlenek?
Tuším, že si spisovatelka si tenkrát procházela těžkým obdobím hledání se, a protože jsem pak na její text narazila v rámci nějaké psychiatrické ročenky, nebylo to asi jednoduché. Snad potom napsala ještě jednu knihu, ale ta není k mání. A pak se po ní slehla zem ... občas si tuhle autorku a malířku googluju, ale nic. Tak kdybyste o ní náhodou něco věděli, budu ráda za jakékoli informace.
Ta kniha mě totiž znovu posadila na zadek.

"Ve svém povolání každý ukazuje, zač pokládá svět."
(26.10.95)
 
"Ten, kdo není šťasten, zjistí jednou, že je to mnohem horší, než myslel."
(13.7.97)
 
 
 
O víkendu jsme pekli dva druhy cukroví a dlouho už zase nebudeme. Musel to za nás, ostudy, dopéct Ivan. Mně se hned při prvním válení těsta spustila tak hrozná alergicko ekzémová reakce na rukou, že jsem musela zbaběle prchnout (číst si Margitu Bartošovou) a Stelu to nebavilo vůbec. Nějak nás ta ženská role míjí. Zato jsem dodělala pé ef, faktury a ohlášky své letošní umělecké tvorby. To jsem odkládala několik týdnů a nakonec mi to zabralo necelou hodinu. Nechápu, že se k tomu nejsem schopna dokopat taky někdy včas.
Tak hezkou třetí adventní neděli, já jdu ještě psát dopis Ježíškovi, páč prej jinak opravdu nic nedostanu. A Ježíšek vždycky drží slovo!
 

7 komentářů:

  1. Sakra a ja si pro same siti, peceni a nic nedelani zapomnela napsat. Aspon ze letos travime Vanoce v Cechach a maminka jako kazdy rok nezklame :o)
    Ja se taaaak tesim na posledni Ententyky.
    Hezky vecer, Lucie.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá knížka ... a na poslední Ententýky se taky těším, ty předposlední byly super ... Ute je tak vtipná, jak jí Viktor začal lichtotit, jak je úžasná o ona na to: "A proto sis mě nikdy nevzal?":)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to já se na poslední díl netěším - protože bude poslední.... Nemohla by jste nám tady Lucie nastínit, jakže to mělo být dal?? :o)))) Že bychom tak vyzráli na ČT!
    No a hlášky jsou skvělé .... V práci si to pak přeříkáváme....Třeba - šéf - Víš, co jsem si od dětství přál???? Ute - Být heterosexuálem? :o))
    Minule jsem hodně přemýšlela, jak nás chlapi dokázou kvůli dětem zmanipulovat a ovládat. A když je to opačně, klidně odejdou středem a nějací potomci je nezajímají....
    LenkaK.

    OdpovědětVymazat
  4. Teda vy mi děláte radost! Co se týče pokračování, děj by byl dost překvapivý, chci si ho případně schovat pro jiný příběh, protože je mi těch zápletek líto. Takže se omlouvám, ale neřeknu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem si to :o)))) A přeji, ať můžete použít co nejdřív! LenkaK

      Vymazat
  5. Lucie jsem tele a nenapsala jsem Ti tu adresu, tak me to letos mine, skoda :). A Ivan sbira body, sbirate je cela rodina! Zenska role prece neni nijak pevne definovana a rozesilani PF je taky bajecna holcici zalezitost, prece. Teda, pokud by Ivan nebyl jeste navic slechticky sekretar ci kancler. Ale stejne je to fajn, mit doma gentlemana, co Te v klidu necha cist knihu a odpocivat alergicke pokozce a sam to dovali! At ziji velkorysi muzove a zeny co je maji doma! Btw. Stela si krasne upevnuje zdrave socialni vzorce :))) ! Jesrli mas problem s myckou, dokup dalsi servis a kastroly a to spinavy mi dycky posli, naladuju svoji, ma bude pres svatky zahalet, osirim v dome samotou ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oj, toť pěkný příspěvek, mému muži poklony vyřídím, bude rád. Děkuji za nabídku, škoda, že nebydlíš vedle, tvá myčka by nezahálela a ty bys rozhodně nebyla osiřelá!

      Vymazat