Osmnáctého

Před rokem zemřel Václav Havel.
V Ikea dnes vypukl výprodej.
Cherry pozvracela obývák.
Stromeček už stojí a svítí.
Opravář na myčku přijede v pátek.

Takže od začátku: v souvislosti s blížící se volbou prezidenta si jasně uvědomuju, že bych ráda, aby mým novým prezidentem byla osobnost, nikoli úředník. Pokud má moje volba odrážet aspoň kus mého životanázoru, pak mezi kandidáty mám jediného favorita. Jmenuje se Karel.

Na přání švagrové jsme dnes jeli do Ikea cosi koupit a zrovna začaly probíhat opravdu obrovské slevy. Zejména vánočních věcí. Takže pokud jste vše nechali na poslední chvíli, výrazně ušetříte. Balicí papíry, stužky, ozdoby, světýlka ... fakt za pár kaček. Navíc jsou instalované nové samoobslužné pokladny a je to legrace.
 
Zrovna když jsem byla u pedikérky, tak mi volaly děti, že Cherry se pozvracela doprostřed obýváku a oni to neumí uklidit. Počkalo to na mě (aneb k čemu děti potřebují svoji matku). Byla to jen samá tráva a hlína, ale v takovém množství, že nevím, jestli se na to nemám zeptat veterináře. Jestli našemu pejskovi něco výrazně nechybí (řekla bych, že mně toho teda chybí mnohem víc).
 
Stromeček už stojí a svítí. Potřebujeme si ho užít. 27.12. odjíždíme pryč.
 
Opravář na myčku přijede v pátek. Raduju se jen napůl, protože minule sice taky přijel, ale pak jsem 3 týdny čekala na náhradní díl. Ale kéž by to uměl spravit z fleku!
 
A ještě veselá tečka. Včera můj muž přivezl cukroví od své matky. Vanilkové rohlíčky a 7 (slovy sedm) kousků lineckého, ostatní se spálilo. Dostala jsem záchvat smíchu, protože v něčem jsme si opravdu hodně podobné. Ale znám snachy, které by za to svoji tchýni roznesly na jehlových podpatcích. S takovýma já ovšem nepeču.
 
To jsem já s prababičkou Františkou.

 

8 komentářů:

  1. Lucie, mas krasne intelektualni zachod. Fakt!!!
    Kdyz tak premyslim, ona se stejne nenajde doma lepsi mistnost na podobne veci. Tam jsme " aspon nekdy " uplne samy a jenom nase smysleni.
    Uz zitra !!!! a budu verit na prevtelene pokracovani Ententyky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na našich záchodech vyřádím. Na chalupě máme zase na zdi stojan, který je normálně na pohledy, ale my v nich máme fotky. Hosté tam zůstávají hodně dlouho ... :-)
      Sama jsem zvědavá, co bude po Ententýkách. Zatím nic nevidět a neslyšet. Díky!

      Vymazat
  2. Milá Lucie, moc ráda čtu tvé příspěvky,.... moc hezky píšeš, s lehkostí a vtipem, to mám ráda, .........přeju ti krásné a pohodové vánoce ..........Marki

    OdpovědětVymazat
  3. Tak cukroví mě fakt pobavilo! :-)))Možná je lepší to někdy celý sežehnout než sežrat. U nás brzy všichni dostaneme cukrovku asi. Kromě toho mám velice vypečené kamarádky, které chodí nenápadně na kafčo a testují cukroví. S Karlem to cítím stejně:-) A na Ententýky se těšíme celá rodina! A chceme pokračováníííí!!! Blitíčko ti vyloženě "závidím"! Stačí mi to dětský:-) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste hubeňouři, můžete se cpát! A´T žije (ještě aspoň pár let) Karel!

      Vymazat
  4. díky inspiraci vaším článkem, jsem si dneska jela do antikvoše pro Úplně zpřeházený myšlenky, prostě jsem po jednom přečtení vámi přefocené stránky měla pocit, že tu knížku nutně potřebuju, a že mi něco dá, neváhala sem, a tak mi tu leží, děkuju!))

    je mi osumnáct, asi nejsem úplně cílová skupina vašeho blogu, ale i tak sem ráda chodim, a děkuju za kvalitní články, hezký svátky))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tedy pro mě vyznamenání! Díky, slečno osumnáctiletá, taky hezký svátky a ta knížka je fakt dobrá. Tu druhou mi teď zapůjčil táta v knihovně, jmenuje se Jako v zrcadle, poreferuju, jestli stojí za to ...

      Vymazat