Griotka a rum

Miluju, když zůstanu večer doma sama. To ticho. Ta atmosféra. Virózu léčím amatérsky grogem z rumu. A z griotky. Na chvíli je to úleva, ale zítra se chystám na orl. Pokud se mi nějak zásadně neuleví.
 
 
 

11 komentářů:

  1. To je mi moc líto :o( Opravdu bych Vám moc přála, abyste se ráno probudila a všechny neduhy byly pryč.
    Jinak to máte doma moc krásné, miluju světýlka a bedýnky všeho druhu :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že svařuješ jen griotku a rum z prověřených zdrojů... (Já se kurýruju metanoluprostým svařákem). Moc se mi líbí příspěvek o vánočních ozdobách. Myslím, že naše generace slzla a vykřikovala: tyhle jsme měli a tyhle také...Já jsem ten náš vánoční stromeček se sněhuláky, rampouchy a kominíčkem měla ráda a těším se, že ho zase jednou za rok potkám u mámy a táty - DOMA . Vždy jsem toužila po stromečku "staročeském" - slámové ozdoby, jablíčka, místo řetězů navlékám jeřabiny. Myslím, že našim puberťákům to není úplně podle jejich gusta, ale neprotestují. Snad na to budou taky jednou hezky vzpomínat.
    Trnou mi zuby,když čtu, že bych letos měla vyladit stromeček do zlaté či lila. Kolik lidí takhle obchodníci zblbnou, že jsou ochotní zahodit tradici a vzpomínky?..
    Pak mám ještě vzpomínku na babiččin s ozdobami z korálků. Bohuž po úmrtí babičky všechny tyhle "krámy" strýc vyhodil. Vím dají se koupit, ale co bych dala za jedinou opravdu od babičky...
    A k rukodělným dárkům: Nejvíc vzpomínám na chemlonovou mikinu s kapucí (červenožlutou), kterou mi maminka upletla a já se vní při noční hlídce na táboře ireverzibilně přilepila na kamna. Navždy tam zůstal můj otisk - něco jako Ježíšova tvář na Turínském plátně...
    A letos jsem si nenápadně napsala o sbírku básní (viz.předchozí příspěvky), ale asi zase dostanu gumovky a funkční prádlo..
    Jo, Lucie, tyhle vzpomínky dělají vánoce vánoci a když to čtu a teď píšu, tak už mě v břiše šimrá předvánoční těšení. Nechci ti to tu organizovat, ale napiš(te)jaké máte vánoční rodinné zvyky - takové jen vaše - jestli to není moc intimní. Já se pak přidám...
    Krásný předvánoční čas Vám všem, kteří sem chodíte a máte rádi a hlavně tobě Lucie! Dík!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádherný příspěvek, početla jsem si. Díky! A bacha na chemlon, to je zabiják.

      Vymazat
    2. Děkuju za krásný počtení a vzpomínky. U chemlonu jsem se fakt smála.

      Vymazat
  3. Skleničku na grog máme stejnou....já je mám po babičce.....a ozdoby také poznávám.....a grog z rumu a griotky, jsme pili u přátel v Krkonoších na horské chalupě, kde bylo tolik sněhu, že chalupa byla jen takový nepatrný hrbolek uprostřed bílé pláně a ven se mohlo chodit rovnou z 1. patra.....oknem..... :-D....a ke dveřím vedl tunel vyhrabaný ve sněhu.......a tohle pití nás drželo při životě.... :-))))))))
    Jak jen tomu říkali ??? Krakonošův grog ??? Jo, kdybych neměla sklerózu.....:-/


    Přeji brzkou úlevu !!!! Michaela

    OdpovědětVymazat
  4. Ty se mááááš! Taky miluju to ticho a svíčky a světýlka. Doufám, že náme jednou ten náš papírák neshoří! Právě čučím ven z okna na louku a už se těším až bude zapadaná sněhem. Johanka mi připomněla, že zase nastane na jednu mou vánoční tradici. Jenom na Vánoce vlezu do vany, jinak nikdy! .-)
    Uzdrav se, užívej si předvánoční šimrání a napětí a piš! Já si tady u tebe vždycky nádherně odpočinu a naladím se! Jo a včerejší Ententýky výborný! ale pokaždý mě štve, že to tak rychle končí!!!A.

    OdpovědětVymazat
  5. Lůco! Kup zázvor, oloupej, nastrouhej, zalej horkou vodou, nechej 10 min louhovat, přidej citron, med, kápni slivovici a špetku skořice. Zapij touto lahodou 2 aspiriny - je neškodný. Tím se teď úspěšně léčím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za recept, fakt zajímavej, určitě ho využiju příště, až mi nebudou vrzat dutiny!

      Vymazat
  6. Griotka rum....neříkalo se tomuto opojnému nápoji Kladivo na čarodejnice ? :oD

    OdpovědětVymazat