Daruj hračku

Můj drahý muž dnes přijel domů s tím, že v autě slyšel výzvu Českého rozhlasu, který se rozhodl uspořádat úžasnou akci. Chce pomoct znevýhodněným dětem, aby od Ježíška opravdu dostaly to, co chtějí nebo potřebují. Když jim to koupíte, dopravce si pro dárek/dárky přijede až k vám domů. Celá věc je technicky velmi jednoduchá, tak jednoduchá, že jsem ji pochopila i já. Myslím, že v silách každého z nás je pomoci. Když jsem si přečetla, že jeden kluk si přeje čokoládové bonbóny, měla jsem fakt na krajíčku. Samozřejmě, že nejvíc dětí chce mobilní telefon, hračku (jako naše vlastní děti, kterým jejich přání více méně splníme), ale třeba taky povlečení s růžemi, rybářský prut, nábytek do svého pokoje, digitální rámeček na fotku, modrý přehoz na postel, polštář na spaní ... no až si to přečtete, budete bulet taky.
 
 
Nebojte se pomoct! A taky se nebojte tuhle výzvu zveřejnit na svém blogu.
Ráda si pak u vás přečtu, co jste vymysleli.
 
 
Na zakoupení a odeslání je, myslím, vždy čas 5ti dnů, takže já se do toho pustím, až budu zdravá a budu moct vyrazit na nákupy. Všechno zdokumentuju!
 
 
 
 
 

15 komentářů:

  1. milujem takéto akcie! len do toho :)

    OdpovědětVymazat
  2. Paní Lucie, je moc fajn, že se u Vás ten příspěvek objevil.. Účastníme se téhle akce už 3. rok, vybrali i kluka, který vůbec nechtěl značkovou věc a bude mít Pumu!!:-)Tak málo... Bulím vždy, jsem ráda, že nejsem sama.S tou dodací lhůtou je to velkorysejší, než to vypadá, ověřila jsem telefonicky- po odkliknutí "odesláno" Vám přidají dalších 7 dnů. Pro nás, kteří dárky pro děti objednáváme na netu, hodně důležité. Váš blog je hoodně inspirativní -zítra mi poprvé u dveří zazvoní úplně cizí paní na úklid .Překročila jsem svůj stín. Pane Bože, ať je to nějaká paní Kekulová!! S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je krásný, vy jste mě nadchla! Tak přeju dobrou paní Kekulovou a šťastnou ruku na výběr dárku. A díky, že mě čtete!

      Vymazat
  3. Lucie Tvuj blog me vazne bavi! Akce se zucastnim taky a bavi me i to o te pani na uklidv prspevku vyse! Vidis jak jsi uzitecna, Jezisek to vidi :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky tvůj blog baví, protože píšeš sice málo, ale o to úžasněji. Stále doufám, že bychom mohly naši předvánoční misi ještě uskutečnit, tak se ozvu mailem. Ahoj!

      Vymazat
    2. Ja Ti o misi zrovna chtela psat! Moc rada bych ji uskutecnila. Tak schvalne ci e/mail prijde prvni :)

      Vymazat
  4. To je skvělý nápad! Prohlédla jsem to a dám to i k sobě na blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už mám Davídka a budu posílat stan. Rozsvítilo mi to den!

      Vymazat
    2. Ježíš, to je krásný. I kdyby to byl jen jeden dárek navíc, fajn, fajn, fajn!

      Vymazat
  5. Lucie, díky za tento příspěvek.
    Pracuji v jednom ze zařízení, kterých se tato akce týká.
    Děti mají radost už když svoje přání kreslí - ty naše ještě psát neumí. Teta tam vždy musí dopsat, co tím obrázkem "básník myslel".
    Další radost je, když se dárky přivezou a vůbec největší, když se pod stromečkem rozbalují.
    Děti jsou všechny stejné - vždy se těší a radují.
    Ještě jednou díky všem, co se chtějí zapojit.
    Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě velmi těší, že můj blog čtou úžasní lidé, třeba jako vy, Marie. Smekám!

      Vymazat
  6. Také díky za článek. V autě u rádia si vždycky řeknu, že je to fajn věc a že se musím doma podívat na web. Ale podívala jsem se až teď, po přečtení Vašeho blogu. A rezervovala a jedu na nákupy. Teda až dobulím :-) Ten malý si přeje úplně obyčejnou věc....
    Zdeňka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už taky vybírám, hkledám u těch, kdo nemají ještě ani jeden dárek. Jsem sama zvědavá, co vyberu. :-)

      Vymazat
  7. Jee, na leták na kampaň jsem narazila v budově Českého rozhlasu a říkala jsem si, kolik dárků by se nakoupilo za peníze, které stály zpracování a vytisknutí těch lesklých letáčků. Kdyby to rozeslali mailem všem blogerům, bylo by to levnější a efektivnější:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když oni jsou lidi už nějak hluchý a slepý. Bohužel se jim to musí cpát ze všech stran. Ale stejně - spousta lidí si nechce přidělávat starosti. Přitom to je radost!

      Vymazat