Příběh o velké lásce







Miluju podzim. Jenže letos mám pocit, že on asi netuší, že ho mám tak ráda. Domácnost i já jsme v nějakém (doufám, že dočasném) rozkladu.
- Víc jak 14 dnů nemám spravený notebook. Ještě stále nejsem na řadě. Jenomže už jsem z něj potřebovala nutně vytáhnout pár důležitých věcí, bez kterých se v mé práci nehnu z místa.
- Myčka pořád nemyje. Má nějakou vzácnou vadu, takže čekáme na součástku z Itálie. Zatím myju nádobí ručně a vždycky se snažím z něj vystavět nějakou hezkou pyramidu, aby mě to bavilo.
- Dnes tu byla moje paní na uklízení a plakala, že včera museli se psem na uspávací injekci. Plakaly jsme obě. Jejich pes byl na tom podobně jako Jenny, jednou bylo hůř jemu, jednou jí. Jenny je teď smutná vítězka.
- K obědu jsem snědla velké chipsy a studentskou pečeť.
- Kabelka ... paní mi dnes napsala. Je to sběratelka, která rozprodává z finančních důvodů své kabelky, boty a vůbec věci, co má doma a dají se prodat. Přesvědčila jsem se o tom. Nicméně to nic nemění na tom, že mně prodala fake. Ale asi nad tím mávnu rukou. Je mi jí nakonec líto. A inspirovala mě k příběhu o velké lásce (který skončí tím, že hrdinka je nucena všechno rozprodat. Zůstanou jen vzpomínky. Ty neprodáte, ani kdybyste hodně chtěli. Ty vám zůstanou.).

14 komentářů:

  1. Lucie a Ty jí to věříš?! (kabelka)
    A s tím obědem jsme na tom podobně...vlastně i s podzimem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě stojí strašně sil ty negativní emoce, který v sobě musím najít, abych se pořádně naštvala a něco proti ní podnikla. Dnes jsem náhodou zjistila, že opravdu vyprodává, co jde. A je to zřejmě fotografka, má u všeho nádherně udělaný fotky a taky má dobrej sloh. No jo, já vím ... jsem blázen.

      Vymazat
  2. Lucko, doufejte, že paní blog nečte :-), pokud je nucena rozprodávat sbírku, může se ještě přihlásit o autorská práva (nebo námět?)... JanaT

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, dnes sa mi ententýky páčia! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marečko, to jsem ráda, ale neboj, já tím netrpím, když se ti bude líbit něco jiného. :-)

      Vymazat
    2. a ja zas nie som človek čo skladá prázdne pochvaly! :)

      Vymazat
  4. Lucko, dnes jsem Ententýky zvládla v přímém přenosu a musím ti napsat, že jsem se fakt bavila... dnešní díl pro mne zatím nejlepší :-)) A s tou kabelkou tě chápu... taky bych asi nad tím mávla ruku... než si komplikovat život.... :-))
    Moc zdravím a posílám trošku toho pozitiva...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu v přímém přenosu? Toho si cením! A za pozitivum díky, toho není nikdy dost.

      Vymazat
  5. Lucie, mám ti vzkázat od Pavla, že Ententýky ho baví! Seděl u toho celou dobu a smál se, pak mě ale začla vyslýchat jak je to s těma ženáčema:-DD Já u toho uháčkovala čepičku, takže relax jak má být! :-) Chápu tě, že nad fakepaní mávneš rukou, asi bych to taky udělala. ve mě by pak hlodal divný pocit, jestli jsem jí tím svým jednáním nezhoršila její životní situaci a pak bych si vzpomněla na další blbší věci, který mi vyvstanou na mysli vždycky když bych mohla hodit kamenem. Tak si od paní ještě něco kup! :-D Podzim miluju! jenom ty podzimní dekorace nějak nestíhám. Ale na dveřích nám už visí věnec z listí - nádhernej a voňavej! Měj se krásně podzimně, barevně! A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Pavla! Adélo, my jsme takový dvě pitomíny, proto tě mám tak ráda. Já si od paní sice nic dalšího nekoupím, ale asi jí pošlu kabelku zpátky, protože jinak bych ji vyhodila do sběrnýho kontejneru - furt by mi připomínala ty ošklivý peripetie. Tak ať jí aspoň něco zůstane nebo ať ji znova prodá, co?

      Vymazat
    2. Jo, vrátit ji mě taky napadlo. Bude to vlastně na ní, jestli ti ty peníze vrátí, s čímž bych asi nepočítala, ale ona ponese tu tíhu černýho svědomí. Hele mě tak vadí jak takovýhle nešťastný lidi dokáží zasvinit duši a několik dní někomu, kdo si chtěl udělat radost a být prostě rád! Já jsem bohužel negativních emocí teď plná, ale pomáhá mi se každý den procházet nádhernou podzimní barevnou přírodou. Jenže to by tam člověk musel být pořád, aby si nepřipouštěl ty emocionální chudáky v okolí. Luci, vrať jí tu kabelu. a napiš jí do ní dopis:-)

      Vymazat
  6. Dobrý den Lucie!
    Včera jsem měla typický "den blbec" a Vaše ENTENTÝKY mne rozesmály a "nabily" pozitivní energíí. Děkuji!!! Hezký slunečný den a pevné nervy Vám přeje Magda!

    OdpovědětVymazat
  7. Lucko gratuluju k tomu rozhodnutí vrátit kabelku a hodit míč na druhou stranu hřiště! Paráda. A pěknej podyim s čekuladou a čipsama (a Dejlama). A Jennz držím palce!

    OdpovědětVymazat
  8. Ehm ... a omlouvám se za stálou záměnu Z a Y, se mi porád pletou ty klávesnice dohromady totiž...

    OdpovědětVymazat