Možná přijde i zahradník




Už jsem tu několikrát psala o našem svérázném zahradníkovi. Držet si ho mě stojí daleko míň peněz než nervů. Dva měsíce mi nebral telefon, což mě přivádělo k šílenství. Jakmile má totiž moc zmeškaných hovorů, nezavolá zpátky nikomu, aby nenadržoval. Zajímavá taktika. Před 14 dny jsem mu poslala sms, že jestli se mi neozve, tak s ním končím. Neozval se. Ale pak ho muž viděl sekat trávu na městském pozemku, vyskočil z auta (muž) a běžel za ním. Zahradník slíbil, že přijede - a přijel. To bylo před deseti dny. Před dvanácti. Nechal tu kolečko a lopatu, že se jako brzo vrátí. Zatím mu asi nechybí(me).
 
Už si z toho doma děláme srandu. Zahradník není flákač, ale přezaměstnaný mladík, který chce za svou práci ve srovnání s jinými málo peněz. Za dvě hodiny nám obrátí zahradu vzhůru nohama a udělá spoustu odborné práce, která mně samotné trvá dny, ne-li týdny. Vždycky jen tiše žasnu a říkám si, že to s ním ještě vydržím.
Tak snad to kolečko dřív nezapadne sněhem.
 
Mimochodem, slovo zahradník má pro mě lehce erotický náboj. První pornografický film, který jsem kdy viděla, byl příšerný výchoněmecký paskvil a vyprávěl o paničce, která se doma nudila a zahradník ji chodil obšťastňovat. Akorát si nepamatuju, jestli u toho zvládnul obdělat i tu zahradu, ale snad jo.
:-)
 

6 komentářů:

  1. Lucie,
    zrovna dneska máme společné téma;-)
    S tím rozdílem, že nám dnes přijeli zahradníci dva.
    Založit nám pár záhonků a já musím být v práci.
    Tak jsem zvědavá, co mě doma odpoledne čeká, kromě faktury!

    OdpovědětVymazat
  2. To musí být dobrej týpek! Nezavolá, aby někomu nenadržoval, to si musím pamatovat! :-DD Kdyby zahradník nepřijel, dej vědět, pošlu svého otce. Ten je Všeuměl a o zahradách toho ví taky hodně. tu naši nám celou předělal, ale my ho tam už nechceme pouštět, protože on je ten plánovací typ, který chce v každém koutě zahrady mít něco, co bude za x let vypadat úžasně. Kdežto já tam nechci mít nic než trávu:-) Ten tvůj zahrdník tvůj blog asi nečte,co? :-)A.

    OdpovědětVymazat
  3. A jmenoval se Malcolm...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to mě moc pobavilo, ta taktika je zcela originální. I když je v tom něco tajemného a originálního, zatím ji kopírovat nehodlám. Je to tu zábavné i zajímavé. Tak přeji hezké dny a s panem zahradníkem stálou trpělivost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji, snad to vydržím. Máte hezký blogy!!!

      Vymazat