Italská kvalita

 
Už několik dní zase v kuse píšu. To znamená, že udělám jen to nejnutnější, co je potřeba, ale jinak veškerý čas a energii soustředím na scénář. Jinak to nejde. Dnes ráno jsem aspoň zaskočila na farmářský trh, koupila holkám k snídani koláč (Stela tu má na víkend kamarádku), sobě kytku a pozor! háčkovací časopis. Nevím, jestli budu háčkovat, ale nadchlo mě to.
 
Zatímco spousta z vás jste tvořilky, já ne. Sice umím dost slušně (řekla bych) šít, když před a po revoluci nebylo nic k dostání, šila jsem na sebe i na Kryštofa jako o život. Byla to radost. Teď už je to pro mě ztráta času. Háčkovat a plést jsem moc neuměla - technicky ano, ale výsledek byl velmi obludný. Káče Hrachovcové jsem do její role Nikol Fajmonové předepsala, že musí umět háčkovat oblečky na panenky, tak se to o prázdninách učila.
 
Vzhledem k tomu, že denně spoustu hodin manipuluje moje pravá ruka s počítačovou myší, mívám hrozné bolesti. Neustále si koleduju o zánět karpálních tunelů, žil a šlach. Doktor mi říkal, ať tou rukou zkusím dělat ve volných chvílích i jiný pohyb. Tenkrát jsem vyhrkla: "Myslíte jako, že mám třeba háčkovat?" On se nad tím zamyslel a kývnul.
No tak uvidíme.
Vlna prý připomíná italskou kvalitu. Což je pro mě stejné sdělení, jako že když se sloučí dva atomy dusíku na molekulu N2, poskytne každý atom do vazby tři elektrony.
 

9 komentářů:

  1. Len do toho! Háčik som chytila do ruky na jar a celkom určite s ním aj umriem :)))) časák je super, hlavne cena, to máš z tých trhov, či zo stánku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to normálně ze stánku, budou další čísla - ty už asi dražší. Na tohle je prý velká reklama u nás v ČT, ale to jsem neviděla.

      Vymazat
    2. Další čísla za 99,- Mám ráda tahle první čísla "sběratelských edic". Za pár kaček tu hezká panenka, tu vláček, tu vlna....
      Taky jsem háčkovací časopis koupila pro dceru, zrovna o prázdninách projevila o háčkování zájem. Díky za inspiraci!

      Vymazat
  2. Před časem jsem měla též bolesti od manipulace s myší a kamarádka doktorka mě přinutila naučit se myšovat levou rukou. Bylo to hrozné, ale je to na zvyku, teď už bolesti nemám, levá ruka je ještě neopotřebovaná :-)
    Snadné háčkování půjdu okouknout do obchodu... naše tradiční "rukodělné" Vánoce se blíží :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem levou, ale protože skáču v textu scénáře, hlava je rychlejší než levá ruka a vůbec to nejde. Soustředila jsem se na ruku, ne na psaní. :-)

      Vymazat
  3. Dobrý den Lucie, taky mě Snadné háčkování zaujalo a koupila jsem si ho. Jenže, jestli jsem to správně pochopila, tak bude 120 čísel, za 149Kč. Tak to znamená, že přehoz si uháčkuju za 5 let a bude to stát plus minus 15 000Kč? To mě trošku zklamalo. Nicméně uvidíme, třeba mě to chytne. A mimochodem, moc děkuji za zajímavý blog, čtu Vás dlouho a nalákala jste mě i na Ententýky. Je to OPRAVDU ze života. Lucka

    OdpovědětVymazat
  4. No já určitě dlouho zůstanu jen u prvního čísla, jestli se zmůžu na řetízek, je to akorát, co jsem si představovala. Deka? To fakt ne!!! A za pochvalu děkuju!

    OdpovědětVymazat
  5. Hezky vecer Lucie, nechci rusit, tak jen v rychlosti. prave jsem dokoukala treti dil ( nojo my za hranicema to mame v mensim zpozdeni nez to ulozi do i-vysilani) a fakt parada. Den blbec tak aspon vecerni televize byla skvela. Dekuji
    Jo a libi se mi vas jidelni stul z bezneho zivota:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky a ten stůl se dá ještě o kus zvětšit, taky ho máme rádi. Prakticky u něj žijeme. :-)

      Vymazat