Co děláte zítra večer?


Vím z vašich ohlasů, že nikdo z vás není seriálový sledovač, ale včera jsem slíbila, že se zmíním o Obchoďáku, jehož premiérové dva díly poběží zítra na Primě. Pak to budou dávat, tuším, v úterý a ve čtvrtek.
 
Zajímavé je, že já vůbec na seriály nekoukám, já je jen píšu. A pak se tu a tam podívám na nějaký díl, abych věděla, jak se kolegům daří. U nás každý večer běží v televizi sport, pokud vůbec něco běží.
 
Ale k O - loni jsem dostala nabídku se na něm podílet, protože kolegyně, která vymyslela námět, neměla žádný tým lidí, který by byl schopen ho napsat. Takže jsme v něm pospojováni lidi, kteří spolu sice virtuálně píšeme, ale na kafe spolu dobrovolně nechodíme, což je vždycky trochu problém. Ideální je mít svůj vlastní tým, ale která fabrika táhne za jeden provaz, že jo?
 
Všechny tyto projekty jsou psány jako mainstreamové, to znamená, že je musíte konstruovat tak, aby zasáhly co největší počet diváků. Úplně vypočítat se to sice nedá, ale můžete tomu jít hodně naproti. Neexperimentovat.  Ale vymyslet nový prvek, který diváka bude bavit. Kolegyně bodovala s prostředím obchoďáku. Já sice nakupování nesnáším, ve velkých centrech mívám kolaps, ale od počítače ty milé příběhy napsat zvládnu. Kolikrát sice skřípu zubama, protože mi to připadá umělé, ale dělníci si nevyskakujou. Plní úkoly.
 
Osobně si myslím, že O bude mít úspěch. Je to velmi dobře fungující fabrika na emoce. A spousta diváků je k životu potřebuje.
 

3 komentáře:

  1. a sakrys, nemam rada fabriky na emoce...no, dam tomu zitra sanci a uvidime...z Gymplu me nadchnul velmi uvodni dily, dalsi uz podstatne mene, Zakladku jsem prepla po cca 10minutach (ano, jsem ucitelka a psychicky jsem to nezvladla :D ), akorat Ententyky jsem dokoukala s nadsenim (ale to uz jsem psala)
    na Obchodak se tesim kvuli Ondrovi Sokolovi, toho ja muzu...
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Bude tam Ondra Sokol?? Aha, tak to asi taky zkusím:-). Ententýky jsem shlédla včera na netu a líbilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ondřej tam hraje epizodní roli, ale samozřejmě je o něj opřen marketing. :-)

      Vymazat