Muž a žena

Původně jsem chtěla dnešní příspěvek nazvat manželský víkend. Ale nemůžu se zbavit toho, že slovo manželství má pro mě odjakživa (= od doby, co jsem vdaná) mírně pejorativní nádech. Asi proto, že instituce manželství je tak vysmívaná a i já si myslím, že samotný papír nikdy neřeší VZTAH, ani ho nezachrání. O svém muži téměř nikdy nemluvím jako o manželovi, a ani on o mě jako jako o manželce. Jsme muž a žena.

Tak muž a žena měli spolu volný společný víkend. Nádhera! V sobotu jsme jeli do centra, na Kampě byly francouzské trhy, lidi posedávali kde se dalo, i na chodníku. Jedli, pili, radovali se - pohodička, jakou znám hlavně z ciziny. A vůbec, všude se něco dělo!







V Sovových Mlýnech měla výstavu Eva Kmentová. Jedna z mých srdečních záležitostí. Tu jsme rozhodně nemohli vynechat. Před dvěma lety jsem si málem koupila jedny její ruce. Ale protože jsem v tu dobu byla bez práce, neriskla jsem to. A dnes samozřejmě velmi lituju. Pořád je vidím.













Závěrem lehký nákup, když jsou všude ty slevy. Tři lněné košile, téměř stejné. Miluju je. Zatímco já zkoušela, Ivan si četl novou kuchařku. Taky jsem si po dlouhé době koupila Literární noviny (bez slevy), které mě nenadchly. A krásný notýsek papelote, na první straně je tento text: Jestli se ztratím, vraťte mě, prosím, na tuto adresu ....
Vzhledem k tomu, že si tam hodlám zapisovat své postřehy, nevím, jestli budu mít odvahu si ji tam napsat. V tomhle jsem radši anonymní.




A neděle?
Jedna báseň. Vstávala jsem v půl jedenáctý a Ivan už vařil oběd.
:-)

8 komentářů:

  1. Lucie, je to zvláštní, ale my jsme také muž a žena, i když jsme spolu 25 let, tak můj muž není manžel, protože se mi to slovo nelíbí a z pusy ho nevypustím. Lněný nákup schvaluju, len umí být tak nááádherně zmuchlaný. Taky si myslíš, že člověk si musí pohodu a hezké dny dělat a ne na ně naštvaně čekat? Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tak málokdy naštvaná, že i když jsem, tak mě to hned přejde. Myslím, že jsem v tomto směru naprosto ideální partnerka. A dny si dělám zásadně hezčí a hezčí. I sama!

      Vymazat
  2. můj muž nesnáší nakupování, ale je fakt, že to možná dělám špatně a měla bych mu první koupit nějakou knihu a pak mu říct, ať si čte a nenechá se znervóznit :) dělám si mentální poznámku :) Kmentová je úžasná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano! Když s mužem do obchodu, pak jedině s knihou! Viděla jsem tam ještě dva muže a ti se příšerně otravovali. A při pohledu na mého muže, který si čte KUCHAŘKU, myslím, že byli dokonce znechucení! :-)

      Vymazat
  3. Pomalé plynutí času, zážitky barevné a lahodné, spokojený muž a šťastná žena do lnu oděná - co víc si přát :)

    OdpovědětVymazat
  4. V Sovových Mlýnech je Eva Kmentová? Díky vám za informaci! Hlavně že jsem v pondělí seděla v Patý přes devátý, trubka ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je v tom menším prostoru proti hlavnímu vchodu. Stojí za to!

      Vymazat