Jsem já vůbec možná?

Včera večer jsem se dozvěděla, že pan skladatel se odkládá na zítra a pozítří, ale protože už jsem Stelu vyhnala k babičce do Liberce, nečekaně se mi tak otevřel volný den na vážné úvahy o životě.
I to je někdy potřeba.

Ráno jsem cosi hledala na internetu, abych to mohla použít do scénáře a narazila jsem (jako už tolikrát) na kosmetické blogy českých nadšeňkyň. A hned mi to začalo v hlavě šrotovat. Vážně! Donutila jsem se vytáhnout své šminky ze sto let staré etue s kdysi zlatým nápisem Christian Dior.
Teď už je tam něco jako       ian D 
Kdybych uměla plakat sama nad sebou, zaplakala bych.
TOHLE je celé mé kosmetické království!

Nejnovější je lesk vpravo. Odložila ho moje švýcarská sestřenice a mně připadá pořád ještě dobrý!

Povšimněte si zejména dokonalého využití posledního zbytku rtěnky. Kosmetický průmysl by ze mě neměl radost. To by mu klesly zisky!

 Pudr budu muset už koupit nový. Mejkap je sice prošlý, ale vzhledem k tomu, že ho používám 4x do roka, nedám na něj dopustit!

A když si představím, že občas na mě ještě míří blesky fotoaparátů a nemilosrdná oka kamer (jedna taková akce mě čeká příští týden), měla bych se vážně zamyslet, jestli bych ve skoro 43 letech neměla víc přemýšlet nad tím, co si na ksicht naplácám. Samozřejmě, že měla.
Jenže já to prostě neumím.
Nejde mi přemluvit hlavu, aby tímhle směrem začala aspoň trochu fungovat. Nedokážu to. A štve mě to. Když už mám záchvat, že si něco zakoupím, tak zjistím, že ale vůbec ničemu nerozumím. Posledním objevem jsou pro mě krémy BB, až do včerejška jsem myslela, že tahle zkratka se používá pro Brigitte Bardot. Mám si ho koupit? Co s ním?
Jsem já vůbec možná?

A když jsem si na několika blozích přečetla, že dámy si třeba zakoupí nějaký přípravek a spěchají domů, aby ho vyzkoušely, pak se s ním potřené vyfotily a podaly zprávu ostatním nažhavenkyním (a že jich je!), tak mi úplně sklaplo.

Můžu si říkat, že nejsem povrchní a tyhle věci mě fakt nezajímají, ale není to spíš ženská prohra? Třeba se s mejkapistkami daleko líp žije než s námi, co nosí domů síťovky plné knih.

A to nejdůležitější:
Jenny se i bez mejkapu daří dobře. Děkuju za váš zájem! Když jí vyřizuju vaše pozdravy, vrtí ocasem.

Ten časopis je Stely. Abyste si jako nemysleli, že jsem přesedlala z Bertolda Brechta na holky ... (hele, taky BB!)



20 komentářů:

  1. základ máš skvělý, make-up, pudr, řasenka, lesk...clinique bych obnovila a nechala si poradit s tvářenkou, ať máš rysy jako ze staré dobré antiky :) BB je dobrý, ale podle mě na oko kamery nedostatečný ;) a skvělý je prostý fakt - žen, které obvykle make-upu moc nefandí, si jejich okolí všimne, když ho jednou za čas nasadí (pozitivně nejlépe) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, já když přijdu domů z nějakého focení, tak nechci jít večer ani spát, aby mi to ještě chvíli vydrželo. I můj muž má pocit, že domů přišel úplně někdo jinej!

      Vymazat
  2. Lucie, nemusím pelášit do koupelny abych zjistila, že jsem na tom se svou výbavičkou obdobně. A to jsem o pár vousů starší. Jdu asi také googlit, snad se dovím co to BB vlastně je. Já totiž krom Bardotky pamatuju kakaový prášek BB a nebo BéBé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že jsme na tom všechny nějak podobně. Kdyby ne, asi bysme si založily blogy s kosmetikou ... :-)

      Vymazat
  3. Mé kosmetické království vypadá podobně. Je mi o kousek víc a taky jsem se zatím nedonutila přemýšlet o tom "co si na ksicht naplácám". Mám ale úžasnou kamarádku, kterou to baví a ta mě zásobuje. Já i nerada do obchodů s kosmetikou chodím, těch zkrášlovacích produktů je totiž tolik, že to spíš odrazuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sláva takovým kamarádkám! Brala bych všema deseti. Já mám jednu přes vůně. :-)

      Vymazat
  4. BeBe - sušenky, nééé. Moje kosmetická výbava zdaleka není tak bohatá jako ta tvoje Lucie. A mám to dooost podobně. Ani řasenku si dát neumím, a taky si říkám, že už bych sakra na ten ksich měla namalovat nějakou lepší držku.

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím, no tak pokud bych měla vyložit své každodenní potřeby , tak jsem na tom hodně podobně a nebude tam rtěnka, ale dvoje stíny s ulomeným zavíráním ...asi bych se měla stydět...a to je mi o kousek míň! Ale je pravda, že by mě to i bavilo, ale tak nějak nemám čas to ani zkoušet a už vůbec né nakupovat, jakmile se zastavím v drogerii u stojanů se spoustou barevných lákadel tohoto druhu a jakmile mě něco zaujme, že bych si třeba přečetla návod...můj syn si zvládne o pár metrů vedle udělat dokonalý makeup a možná i manikůru :-), takže tam obcházím hodně rychle a nakupuji až když něco dojde a jen občas zkusím něco nového...ale spíš než na obličej , nakupuji laky na nehty :-). Krásné dny ať už s make upem a nebo bez !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, tak na tobě bych tipovala vše bezchybné! Ulomené stíny mě vyloženě pobavily!!!

      Vymazat
  6. Opet jsem se pristihla, ze mame lecos spolecneho, Lucko! Ja na tom byla dost podobne jeste asi tak pred rokem, s tim, ze jsem vlastne vzdycky pouzivala jenom makeup, rasenku a obcas pudr abych nesajnila oblicejem. V lete jenom rasenku. Ale loni jsem si rekla: 'jsi uz velka holka, tak se podle toho chovej' a protoze se nic nedeje nahodou, zjistila jsem, ze nase asistentka, kterou jsme meli je na vypomoc na pulroku, byla pred tim, nez k nam prisla a po tom co od nas odejde se opet chysta byt BB poradkyni. No a tak jsem k ni zasla. Nejprve ze by me zajimalo, jak se delaji kourove oci. No a dopadlo to tak, ze muj prvni nakup u BB se rovnal nehorazne sume a od te doby si uzivam vsech tech vonavych veci a stetcu a bavi me to a sbiram komplimenty. Ale nevim, co by se stalo, kdybych tu kolegyni nepotkala, zrejme nic a muj kosmeticky arsenal by zustal ponekud 'nedozbrojen' :) jen rtenku ani lesk jsem stale nevzala na milost, nejak mi namalovana pusa vadi... Jestli je BB ta Bobbi tak vazne doporucuju 'Pot Rouge for Lips & Cheeks' je to maly, skladny a da se pouzit na tvare, jako lesk na rty ... Jsem sakra prekvapena sama sebou, jak nechutne dlouhy komentar muzu dat JA na tema kosmetika :). Ale nejak se stalo, ze to jde nakonec samo. A na zaver to nejdulezitejsi - jen at se pani psove dari nadale dobre a vsechno ostatni je videnou touhle optikou relativni :). A fajn letni podvecer preju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hele, BB je tohle (z netu):
      "Toužíte po miminkovsky hladké pleti, která bude doslova zářit zdravím? Zkuste BB krém. Že vám tenhle pojem vůbec nic neříká? Je nejvyšší čas na malé zaškolení. „Bíbíčka“ jsou totiž konečně k dostání i u nás. A dokážou prý nahradit až pět různých produktů! BB krém zvládne zastoupit hydratační krém, rozjasňovač, umí sjednotit barvu pleti, zakrýt drobné nedokonalosti, a navíc chrání před slunečním zářením. Některé přípravky ke všemu zvládají boj s pigmentovými skvrnami nebo obsahují anti-age přísady, díky kterým bude vaše tvářička déle bez vrásek."

      Ale jinak díííky za tip, přesně takovou slečnu bych potřebovala k ruce. Ona asi dělá kosmetiku Bobbi Brown, že jo? Až budeš mít nějaký nový tip, neváhej se svěřit nám, bezradným!

      Vymazat
  7. Zrovna dneska jsem přemýšlela, kolik by to stálo času, kdybych každý den měla odcházet s bezchybným líčením a účesem. Vyšlo mi, že to s péči o hlavu zevnitř, která mě živí, nejde dohromady. Tak příště. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano. Tím já se taky zaštiťuju. Vono na nás taky dojde.

      Vymazat
  8. i já se hlásím do klubu! :-) Moje ohlodaná tužka na oči mluví za vše a rtěnka ... darmo mluvit ;-) Mě by mohly kosmetické firmy vystavovat jako negativní příklad :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to mi tedy řekněte, kdo ty hromady kosmetiky vlastně používá. Protože já se také hlásím do klubu (řasenka - dost vyschlá a stará, make up - sem tam půjčený od dcery, dávno neořezaná tužka na oči, takže škrábe a nedá se s ní namalovat,kultovní paletka Naked, zakoupená na jaře v Paříži jen chytá prach...). A když mám kruhy pod očima, čekám dvě tři hodinky, až se ztratí. A ony se fakt ztratí. Tak co:)

    OdpovědětVymazat
  10. okamžitě po přečtení Vašeho příspěvku Lucie jsem se rohodla, že o sebe teda v těch 40ti začnu víc pečovat a běžela jsem vyštrachat vánoční dárek - pudr v líbezném balení od nějakého "Estéta Lódra". Jemně jsem si poťupkala nos a lícní kosti a kochala se přirozeným vzhledem. Pravda - choť vyvalil oči a zeptal se co dělám? Líčím se....A proč si z toho nesundáš tu ochranou slídu?! ..?! No, upřimně, myslela jsem si, že šminky nepotřebuju, že okouzluju svým mládím, krásou a hlavně svoji inteligencí, ale asi to nebude tak horký...jo, a hned po prázdninách se objednám na oční...a na kosmetiku?! zdraví Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Já se tedy přimlouvám za komentáře o knihách.
    Čekání na Lina je půvabné.
    Díky letní bouřce a absenci prázdninového rozvážení do kroužků jsem shlédle i Tebou doporučený film Rozchod. A těším se na další tipy.
    Pochopitelně, že se taky občas pomaluju. Mým favoritem jsou rtěnky Max factor. Nejen, že jsou fakt neslíbatelné, ale nános na rtu vydrží i konzumaci jídel jako např. pečený bůček
    J.

    OdpovědětVymazat
  12. Kdo ty hromady kosmetiky nakupuje, ptáte se? Já. Kdo je používá? Moje o 20 let mladší dcera.
    Začíná to takhle: Já mám na to VĚK! já mám na to peníze! Já se musím maskovat a MUSÍM si to koupit. Ty jsi mladá a krásná jen tak, stačí ti pár tahů řasenkou.
    Končí to tak, že se devadesát procent všeho teleportuje z mého stolku do její koupelny.
    L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No konečně! Aspoň někdo z druhýho tábora, mně už to začínalo bejt divný. Hlavně, že si to vůbec umíte koupit, na rozdíl od nás, nešťastnic.

      Vymazat