Otcové a dcery



Ještě v sedmém měsíci těhotenství nebylo na UZ vidět, jestli čekáme holku nebo kluka. Spíš je to kluk, přikláněl se pan doktor k tomu, co v těch flecích na obrazovce viděl. Narodila se Stela. Sice jsme to poslední měsíc už věděli, ale stejně to byl trochu šok. Můj muž dost dobře nevěděl, jak se k tomu postavit, protože v synech se muži automaticky vidí, ale co si počít s malou holčičkou? Jak se vůbec hraje s holkama?
Kvůli mé nemoci se do rodičovské role dostal velmi rychle, první dva měsíce po porodu jsem strávila v nemocnicích, takže se o Stelu staral napůl s mojí mamkou sám. A Stela od vteřiny, kdy se narodila, řvala jako tur (fakt doslova) ve dne v noci, takže se střídali a pořád ji nosili v náručí a konejšili. No ... nechtěla bych tu dobu opakovat. Když se dívám na staré fotky, tak necítím žádnou maminkovskou něhu, ale mráz po zádech mi jede ještě teď.  

Oslím můstkem se dostávám k tomu, že tatínkové jsou i pro malé dcery nezastupitelní. Včera večer Stela svého tátu přemluvila, aby s ní přespal na zahradě na trampolíně. Nebylo zrovna úplně teplo a hlásili déšť, ale opravdu ho umluvila (nemusela zase tak moc). Čekala jsem, kdy to vzdají, ale fakt tam spali a vzbudil je až v šest ráno  řev ptáků v naší zahradě.
Tohle já bych nedokázala. Určitě bych našla sto výmluv, proč to nejde.

8 komentářů:

  1. Lucie, já teda nejsem moc dojímací, ale tohle mě dostalo. Mě takové chování u chlapa vždycky přijde výjimečné a úžasné.(Asi je to i tím, že dříve muži jako tátové spíš nefungovali). Je v tom tolik lásky, pochopení a souladu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho za to taky obdivuju. Vím, že to rozhodně není samozřejmost. Naštěstí není jen dokonalý, on si to pak vybere jinde. A to je dobře, protože jinak by se to nedalo vydržet. :-)

      Vymazat
  2. Luci, vnímam to veľmi podobne... Naša Natália revalo do 4 mesiacov vkuse a nemám na to dobré spomienky. Niekto sa tomu čuduje, ale bohužiaľ, čím je staršia, tým je to lepšie :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Stela pak řvala do jednoho roku a to už jsem se ocitli na neurologii. Ale naštěstí se zjistilo, že je v pořádku, jen holt uřvaná. :-)
      Bydlíme u Říčan nedaleko Prahy, ale včera po dešti fakz z pod tý trampolíny příšerně táhla zima, vydržela jsem tam půl hodiny a stačilo!

      Vymazat
  3. a druhá vec... kde žijete? horúčavy sú všade naokolo, u nás v noci 27 stupňov!

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie - Vy jste mě potěšili!Minulou sobotu si manžel připomněl spaní pod širákem a rozložil si na zahradě karimatku. Bohužel dcery nám už odrostly, musel vzít zavděk psem :))..a.l

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je taky výborný! Sláva mužům, co spěj na zahradě i když nemusej!

      Vymazat
  5. Stela je dobrodruh! U nás by to bylo obráceně! Já bych se vymlouvala, taťka by přemlouval :D

    OdpovědětVymazat