Bazalka, citróny a opar





Už jsme doma. Ze zahrady je za deset dní džungle, v domě napolo vyházené kufry a tašky, binec, pračka a sušička jedou naplno. Ještě že je mám, kamarádky moje.
Mám takovou úchylku: z dovolených si vozím citróny. Klidně i letadlem v kufru. Zase jsem si přivezla. A taky kameny z moře, víno, šunku, sýry, bazalku v květináči ... a navíc opar. Švýcarská sestřenice mi na něj dala speciální kapsle, které mají tajný recept a vyvinul je nějaký švýcarský bylinkář. Žádná chemie. Tak jsem zvědavá. Na opary už jsem totiž vyzkoušela leccos, včetně vašich tipů pod jedním mým článkem. Ale nějak se to stejně nelepší. Je to hrozně otravný. Nejmíň deset dní se nemůžete líbat. Kdo to má vydržet, že jo ...
Naložím další várku do pračky a sedám nad scénář. Jedna z hereček si zlomila nohu a má nechodící sádru. Takže musím přepsat inkriminované scény na sedící. Je to velká škoda. V jedné z nich se totiž měla prát se svou sokyní ... ale to vsedě moc nejde. Musím vymyslet nějaký náhradní program. Znáte vy nějaký náhradní za ženskou rvačku? A praly byste se vůbec? Já asi ne, ale tahle rvačka má speciální důvod. Není to výmysl choré scenáristky s oparem ...
:-)
Hezkej nedělní večer!


7 komentářů:

  1. Vidím, že na dovoz kamenů a podobných přírodnin je nás ujetých víc:-)) No já bych se rvala!!! Klidně i s chlapem:-) Taky to můj muž občas odnese, ale je to takový to jako rvaní. Ale umím v sobě probudit nějak pud a dokážu se rvát jak zvíře. Ale co dělat místo rvačky? S nohou v gipsu? Ty jo a musí to být jako face to face? V jakým prostředí? Já bych třeba chtěla umět jízlivě s nadhledem nadávat:-D Teda jenom teoreticky!

    OdpovědětVymazat
  2. Z dovolených vláčím hromady kamení a tajně uštípnuté řízky oleandrů. Ty citróny vypadají nádherně.

    Moje skorotchyně umí skvěle vraždit očima, to by se vsedě dalo.:-) Já se neperu, ale patrně budu muset začít - doktorka čínské medicíny mi doporučila více projevovat negativní emoce. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Co třeba po sobě něco házet? Nevím proč ale napadají mě jahody... A já se prala už odmalička s velkou chutí...vzpomínám si,že mojí oblíbenou zábavou když mi bylo tak pět bylo "prát se" s tátou. Ostatní holčičky chtějí třeba vysadit na koně, já vždycky tatínka úpěnlivě prosila ať se jdeme prát :D

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za názory, překvapily jste mě, pobavily!

    OdpovědětVymazat
  5. Jestliže ta co sedí se sádrou musí ochránit třeba život svého dítěte, tak může kolem sebe mlátit holí, kterou má určitě po ruce, tomu bych uvěřila. Jiný důvod prát se nedokážu pochopit. Když se dvě dámy perou, tak to vždycky vypadá hlavně trapně a kvůli muži je to navíc dost zbytečné a hloupé. Já bych to tam vůbec nedávala:-( To je rada, co? Agresivní chování nesnáším, fyzicky se neperu. Úchylky máme podobné, já vozím kamínky a dobrůtky. Jo, a to nelíbání musí být k nevydržení. Krásný den:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ono nesmí být poznat, že herečka má něco zlomené, páč některé obrazy už jsou natočené bez berlí a sádry. Takže teď se to kamufluje. To, že se chová jako blázen (teda v roli, jinak pochopitelně je skvělá), je opravdu následkem problému, který se děje v ní a ona přestane ovládat svojí hlavu a začne dělat věci, který by normálně v životě neudělala. Což se asi stane každýmu z nás. Jinak jsem taky proti vzájemnému fyzickému útočení dam!

      Vymazat
  6. Jak už se psalo, vyjádřit očima by nestačilo? Vzpomínám na paní Medřickou, jak ta to uměla! A když teda rvačka, tak jedna facka na závěr... Když se to dobře podá mohlo by to fungovat a být efektivnější než tuhý boj. Násilí je v telce spousta, ale dobře zahraná nenávist a hněv, to už se jen tak nevidí.

    Eva

    OdpovědětVymazat