Vrásky

Na pátek třináctého jsem si připravila krásný program - dopoledne jsme měly (jsme samé ženy) mít tvůrčí schůzku nad Babičkou na inzerát, odpoledne návštěva natáčení a ateliéru. V noci mě ovšem chytla slinivka břišní, prokletí ženské části naší rodiny, které se táhne už od mojí babičky. Takže mi nezbývalo než všechno zrušit a jen spát a spát, nevidět, neslyšet. Pomáhá mi jen tma a ticho.
Dnes už lepší. Jenom si musím dávat bacha na to, co jím a piju. Na kafe můžu zapomenout. To je teď pro mě jed.






Dnešní program už jsem nerušila, měli jsme naplánované kino Vrásky z lásky. Role napsané na tělo paní Bohdalové a panu Brzobohatému mým spolužákem Markem Epsteinem. Ačkoli ho považuju za nejlepšího scenáristu mojí generace, film mě nenadchnul, jak jsem čekala. První půlhodinu škrtnout a přidat víc srandy. Stela brečela, že je stáří hnusné.
Znovu se mi potvrdilo, že napsat dobrý fim o stáří dovede jen génius. Invaze barbarů, Lepší pozdě nežli později, ale i třeba Babí léto nebo filmy od nepřekonatelného Jiřího Hubače jsou nedostižnou metou.
Ale ještě počkám, třeba se mi to v hlavě rozleží, i to se mi stává. Jedinečná je ovšem závěrečná píseň, kterou zpívá moje oblíbená Szidi Tobias.

7 komentářů:

  1. Nám doma se ještě líbí seriál ŽIVOT JE P(L)ES :)!

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že tak to v domovech pro seniory nevypadá, kdyby ano, už se těším na důchod. Paní Obermannová zřejmě nikdy v žádném nebyla. Ale na rozdíl od seriálů typu Ordinace v růžové zahradě apod. zde alespoň je k vidění dobré herectví např. paní Kolářové, Štěpánkové, Vránové, pana Zindulky, Brzobohatého.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná to tak v domovech důchodců nevypadá, ale je to něco jiného než zmíněná Ordinace a je to skvělé na odreagování :).

      Vymazat
  3. Vrásky z lásky - viděla jsem ukázku, a také mě film nenadchnul. Vůbec mi neseděla vizáž paní Bohdalové. Pořád jsem měla pocit, že vypadá jako Alena Vránová z Život je Ples, která má stejný účes, podobné líčení... Pořád jsem tam viděla ji.

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Lucie!
    Vždycky mě zajímalo, jak reagují herci na obsazení v rámci role, kde mají hrát někoho z gruntu neapetitlich - typ "hnusná tlustá drbna", případně "slizkej ouchyla": "Paní XY, pro vás tady máme roli přímo na tělo!", "Pane bz, vy se nám sem perfektně budete hodit!"

    Funguje to tak? Nebo se kolem toho dělají nějaký tance? :)
    A funguje třeba mezi herci urážení se? (Téda, takovou babiznu mám hrát!)

    Děkuju - a ať je líp!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje zkušenost je taková, že herci chtějí role zajímavé, ve kterých se můžou předvíst. Ideálně role záporné, tam se dá dost vyřádit. Ale samozřejmě, když se má herečce trochu ubrat z krásy, tak nereagují všechny s nadšením. Nejdřív třeba roli vezmou, ale pak smlouvají, jestli by to nešlo nějak zjemnit. Ale záleží na konkrétním herci. Chlapům je to skoro vždycky jedno. :-)

      Vymazat
  5. Souzním se Stelou, měla jsem úplně stejné pocity. Jen jsem nebrečela, ale propadla hluboké depresi a trudnomyslnosti. Ale ta píseň na závěr se mi také líbila.

    OdpovědětVymazat