Nechci to říkat nahlas,

ale nemám ráda velikonoce. Odjakživa. Jako barbar v nich nevidím ten duchovní rozměr, pouze to, že jako holka jsem byla zmlácena pomlázkou a teď znova. V Kokoříně mají velikonoce svou tradici, chodí tu koledovat mladí, staří, kluci i holky. Takže Stela chodí taky a za nic na světě si to nedá vzít. Musíme obarvit spoustu vajíček, připravit ještě víc sladkostí a alkoholu. Já pak nastoupím před partu chlapů a nechám se dobrovolně seřezat. A to se opakuje celé dopoledne.
Kdybych si mohla vybrat, strávím prodloužený víkend někde v Alpách na lyžích. Nebo v nějakém evropském městě. Nebo doma s knížkou. V podstatě kdekoli, jen ne tady. Ale snad to zase nějak přežiju. Už aby bylo zítra večer!

Vajíčka tzv. patláme a vydáváme to za uměleckou metodu.





5 komentářů:

  1. Milá Lucie, jak já vás chápu :-)) Dlouho jsem bojovala se stejnými pocity.... pak jsem vymyslela tradici svojí - velikonoce s přáteli - bez pomlázky, bez vařených vajec.... vymysleli jsme spoustu vlastních nových tradic a každý rok se na velikonoce od té doby moc těším... bohužel letos mne nemoc uvrtala s knížkou a noťasem do postele :-( velikonoce s přáteli jsme přesunuli na květen a já zjišťuji, že ani v té posteli to nnení tak špatné ... Denně přelouskám jednu knížku, surfuji si po netu a užívám klídku a pohody.... dcera je po mě a vůbec jí to pelíškování nevadí... jen manžel je maličko nervózní - nějak mu chybí akce... tj. sport apod, ktderý je součástí právě našich netradičních velikonoc.... krásný večer a přežití zítřka...

    OdpovědětVymazat
  2. jak já tomu rozumím :)) odjakživa závidím Němcům ty jejich velikonoční pochody - nemusejí řešit ty naše "tradice"...kraslice máte nádherné, zítra to všechno přežijte - zdravím a.l

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem byla úplně malá bála jsem se koledníků :D! Pak jsem se na ně strašně těšila a s postupujícím věkem se opět vracím ke strachu :D! Velikonoce mi přijdou pro holku potupné. Nemám ráda, když musím stát a nechat se dobrovolně mlátit :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky je nemusím, dělám to jen kvůli dětem...

    OdpovědětVymazat
  5. ale letos jsou přece přestupné velikonoce, to mlátí holky kluky!

    OdpovědětVymazat