Can you prepare your spetial MELTA coffee for me, please?

Můj dnešní zážitek se jmenuje melta. Na  ranní lekci angličtiny jsem svou učitelku zdvořile požádala, jestli by mi nemohla udělat šálek melty. Neměla jsem ji spoustu let. Kdysi ji vařívala moje babička Bóža a my si do ní lámali rohlík. Jsem tenhle kašovitej typ, jak říkává moje kamarádka a otřese se: žemlovka, rýžový nákyp, krupicová kaše a tak. Všechno to, co můj muž nesnáší, takže mi to nevaří. Ale mám hodnou maminku a tchýni, takže nestrádám.
Dnes mám hezkej den, začala jsem psát 13.díl. Hezký scény o tom, že když nemáte lásku, tak je to blbý, ale když nemáte hlídání, tak je to ještě blbější. Nejhorší je, když nějakej díl odevzdám a novej ještě nezačnu, to mezidobí (který někdy trvá pár dní, v časovým presu ale taky jen pár minut). Než prostě do toho šáhnu, tak jsem nervózní. Vždycky mi připadá, že už nic nevymyslím, ale pak se nějak chytnu. Zítra jdeme s producentem k řediteli ČT. Koupila jsem si nový džíny a nechala udělat nehty. Možná bych si taky měla něco vtlouct do hlavy, protože se nás zřejmě bude ptát na Ententýky. Nevím. Si myslím. Na rande to zrovna nevypadá.


9 komentářů:

  1. Meltu jsem taky pila u babičky, skoro každý víkend. K tomu chleba s máslem. Mňam.

    Ať to zítra dobře dopadne, už teď se těším na historku z natáčení - pardon, ze setkání (a potom z natáčení) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sláva babičkám s meltou! Na historku se taky těším, dám vědět.

      Vymazat
  2. "Vždycky mi připadá, že už nic nevymyslím, ale pak se nějak chytnu..." a skoro to nestíhám zapisovat, zakreslovat... Jiný obor, stejné vzorce. Děkuji za to odkrytí, zrovna jsem dnes na Vás myslela, jestli to taky tak máte, protože jsem si už připadala jako blázen. Kdybyste strádala, máte u mě za to žemlovku (doporučuji na podzim z jablek z naší chaty, mňam), krupicovou, ale i jinou kaši (přijdete-li nečekaně na návštěvu, je velká pravděpodobnost, že ji budeme mít k večeři, minimálně 1x-2x do týdne bývá, je to rychlé, holky to jedí a ještě to mají rády) nebo rýžový nákyp (ten už jsem dlouho nedělala, ale s něhou v srdci vzpomínám jak sem si jej též jen pro sebe dělávala v remosce, budu jej muset oprášit, abych si pak neustřihla ostudu).
    Před pár lety jsme si natěšeně kupili pytlík Melty, ale nějak to nebylo ono, asi jí neumím udělat tak dobrou jako babička, není tu ta vůně babiččiny kuchyně, zima od nohou a rohlík už dávno není co býval (prohlásil kašovitý typ).

    Nevím co si chcete vtloukat do hlavy, kdo víc má Ententýky v klavě než vy? Tak ráda bych si nechala taky udělat nehty, ale nejdřív musím zapomenout na otřesný zážitek před 6 lety, crčela mi z několika prstů krev a bolelo to jak prasátko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U vás doma by se mi líbilo! Ještě bysme si po večerech mohly vykládat o tom, jak nic nevymyslíme, ale pak se přece jen chytneme. Škoda, že jste tak daleko ... :-) S Meltou mám ten samý zážitek, ale vyzvěděla jsem, že se buď musí dělat mnohem silnější koncentrace, než je na návodu nebo jít do nějaké bio prodejny a tam poradí jinou meltu než je v obyčejném krámě. Určitě to vyzkouším.
      Že jsem vám slíbila tu recenzi na knihu Život je krátký a touha bez konce? Já ji ale ještě nepřečetla. Každej den padám do postele zbitá ... ale teď jedu psát sama na chalupu, tak snad už konečně jó!
      Co se týče Ententýků, nejsem moc řečník. A neumím předat úředníkům emoce, které očekávají a v seriálu pak jsou. Takže ze mě mají často pocit, že to nebude moc dobrý, když i autorka koktá ...

      Vymazat
    2. Dobrý den, Lucie! Zdraví Vás taky jedna "kašovitá". Nejde mi do hlavy, jak by pan direktor mohl zůstat nenadšen. Mě Vaše zápisky navnadily tak, že se už nemůžu dočkat! Ať Vám to píše. Kateřina K.

      Vymazat
    3. To je můj zásadní problém, že líp píšu než mluvím. Takže pokud možno se snažím vše odevzdávat v písemné podobě, ale ne všem se chce číst. Ještě taky můžu dát panu řediteli adresu svého blogu ... :-)

      Vymazat
    4. Jeee, u nás se taky vaří melta... :-) musíte do ní dát trošku (tak lžičku) opravdické mleté kávy, nabere to úplně jinou dimenzi a voní... takže melta, dvakrát i třikrát převřít (dávám na 1 litr vody 3-4 velké lžíce) a pak půl lžíce mleté "opravdické" kávy... zkuste, moja stařenka to takto dělávala... a kafe mlela na starodávném mlýnku... Hanka

      Vymazat
    5. Jééééééééé! Děkuju mockrát! Čekala jsem, jestli někdo nepřijde s vychytávkou a je tu! Vyzkouším a raduju se!

      Vymazat
    6. Jojo, není nad meltu, ta chuť je nezaměnitelná... i když teď na ni prudce doráží Caro... takže přes týden na rychlovku instant, o víkendech jedeme na meltu... a všichni :-) Hanka

      Vymazat