O pejskovi a kočičce




Dnes jsme se Stelou třídily pohádky pro moji malou neteř Nelu (Stela a Nela, máme holt se sestrou fantazii) a našli jsme dvd O pejskovi a kočičce od Josefa Čapka. Pustily jsme si ho na usínání - na Stelino usínání, já se snažím nepodlehnout, ale ne vždy se mi to podaří. Dnes jsem neusnula. To jsou tak nádherné pohádky, tak jednoduché rozpohybované kresby (měla jsem na FAMU jeden rok animovanou tvorbu, která mě nesmírně bavila), krásná čistá čeština - místy už pro děti archaická. Bylo to jako lék, pohlazení, obklad, polibek ... dosaďte si sami.
Zítra balím a odjíždím na chalupu. Obávám se, že budou potrhané trubky od mrazu, nepoteče voda ... a pak teda nevím, co s tím. Potřebuju psát a psát a psát. Ozvu se. Hezky se mějte.

2 komentáře:

  1. Jéé, tak tyhle jsem nedávno dávala na půdu, že jsou na ně děti už velké. A já nevím proč, ale my k tomu máme asi jinej vztah než ty naše děti. A hlas Karla Högra je prostě hlas mého dětství. Ale pro jistotu jsem na ně vytáhla ještě jeden animák a to Čarodějův učeň! Asi si ho pusitím ještě jednou:-)) Děti nemají pro matku pochopení. No nám dneska zamrzla nafta v autě, takže ať to na chalupě není jak ve středověku a nic ti nezamrzá a hlavně ne mozek!

    OdpovědětVymazat
  2. Čeština je tam vážně archaická, ale nádherná...snad k tomu ti naši také časem dospějí...
    Přeji dobrý dojezd a co nejméně nepříjemných překvapení!

    OdpovědětVymazat