Co děláte v sedm večer vy?

Zakoupila jsem si na víkend několik čtecích časopisů (pak jsou ještě prohlížecí). V Instinktu je zajímavá fotoreportáž z českých obýváků, kde střední třída mluví o tom, co dělá v sedm večer. Zajímavé je, že snad vůbec nikdo nesedí na gauči u televize. Což jinak dělá 70% české populace. Tak jsem zapřemýšlela o sobě - a taky nesedím. Ani v sedm, ani nikdy. Pokud už sleduju televizi, tak od jídelního stolu - a od počítače. Neměla bych to říkat, ale když už, pak u televizního programu smažím obvykle scénáře. A vy pak namítnete, že pak to podle toho taky vypadá. :-) 



Nejzajímavější je opět měsíčník Kraus. Líbí se mi témata, grafika, má to švih, nápad, styl. Nenadržuju mu. Jeden článek je například uvozen slovy Radima Uzla (kterého je jinak všude plno a leze mi tím na nervy, ale asi i díky tomu si pro Krause může dovolit říkat věci, jaké říká):
"Pan ministr školství se vyznačuje tím,
že říká, že onanie je škodlivá.
Ovšem když se na něho podíváte,
tak byste skoro řekli, že jo."

Jsou tu hezké vystřihovánky. 

 A taky zajímavý ekonomicky filozofický Tomáš Sedláček.

 Důležité téma o umírání a kultuře umírání.

Pletená móda je vyfocená přímo na ovečkách.

13 komentářů:

  1. Taky uvažuju. Ale jsem nepředplácivý typ, takže kupuju všechny čísla bez výhod. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Budoucí zeťák nazval náš obývací pokoj spojovací chodbou do ložnice.Má pravdu.Žijeme v naší ,obývací, kuchyni a kolem deváté večer se přesuneme do ložnice přes obývák.Ještě by se hodilo přirovnání ke psí boudě,jelikož gauč okupuje naše 15.letá jezevčice.Jo,a Instinkt čtu od prvních čísel.Těžce se smiřuju s každou změnou,ale je to čtvrteční závislost.Zdraví Slávka z Ostravy

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já jsem asi divná, ale já se každý podvečer těším, až si sednu na gauč k televizním novinám. Zatím mi to moc nevychází.ale když sednu tak sedím a do blba hledím. A časopis si budu muset koupit, když to tady vidím. Já mám jen povinnou četbu - časopis Moje POHODA:-DDD

    OdpovědětVymazat
  4. Kraus je zatím bomba, je jiný a doufám, že to nikdo nepokazí a že to tak zůstane. P.

    OdpovědětVymazat
  5. Vy mě všechny bavíte! Adélo, jen seď, ačkoli u tebe si to vůbec neumím představit. Ale jestli chceš fakt odpočívat, tak si nepouštěj TN. To je psychický sado maso.

    OdpovědětVymazat
  6. V 7 večer u nás u televize nesedí nikdo - Večerníček už je pryč a na Šmouly ještě brzo, zprávy sem neviděla ani nepamatuju, sice nic nevím, ale o to jsem klidnější :o) Sedět a koukat na tv, to už sem taky dlouho nedělala, vždycky u toho dělám ještě něco - pracuju, vyžizuju maily, brouzdám na netu, vařím, šiju nebo něco vyrábím...prostě zvuková kulisa.
    A dneska si u ní navíc budu číst dva nové čtecí časopisy, na které jste mne nalákala...opět...ačkoli jeden prohlížecí tu na mě čeká už 14 dní.

    OdpovědětVymazat
  7. HA HA HA! Já je u televizního programu smažím taky...původně jsem si myslela, že je to trestné:). Potíž je v tom, že ostatní členové rodiny mají tendenci vypínat. To pak zavyju. Jak se můžeš soustředit? Můžu a úplně v klidu! Dexter mi za zády vraždí, Kůstka skládá kostřičky, na panství Downton servírují čaj, Homer se prolívá u Očka, parašutisté čekají v zatáčce na Heydricha...v noci je to jízda! Dneska jsem šla do postele o půl šesté ráno. A teď jsem doma sama a dělám co? Čučím na zprávy a prokrastinuju na netu. M

    OdpovědětVymazat
  8. Ha ha ha, až nám na to přijdou, tak nedostaneme honorář, Marcelo. Ve scénáři vystopují otisky Dextera a Homera - to ještě v tom lepším případě. Co pak taková Sama doma nebo Pošta pro tebe? To už jsme v telenovele. Takže už píšeš zase přes noc? Mě to čeká příští týden na chalupě. Se nemůžu dočkat!
    Mončo - to je přesné. Takhle se totiž obecně DÍVAJÍ ženy na televizi. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ano, mám teď směnu:). Ten tvůj kokořínský azyl Ti fakt závidím!
    Sama doma eeee neee, Pošta pro tebe zřídka, když sundám prádlo z rotopedu achci se týrat dvojnásob:). Nikdy bych ale neřekla, že mě budou bavit tři obstarožní Angláni, kteří v nesmyslných podmínkách a za šílených okolností testují auta. Sleduju Top Gear, když mám čas. M

    OdpovědětVymazat
  10. Já si ho taky závidím, akorát že teď tam budu mrznout, v takovejch mrazech to tam nejde vytopit. Ale jinak pozitiva převažují. Top Gear je výbornej, řežu se u toho smíchy!

    OdpovědětVymazat
  11. Ano Ano Ano! Proč Angličané točí nejlepší komediální seriály na světě? Proč z magazínu o autech dokážou udělat Top Gear? M.

    OdpovědětVymazat
  12. Asi je, čéče, nepíšou při sledování televize ... :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je přesný! :))))))M.

    OdpovědětVymazat