Hodinový milenec

Pátek na chalupě jako malovaný. Večer mi rupla pojistka v rozvaděči, vypnul se kotel a ¾ domu zůstaly bez elektřiny. Takže jsem musela z hospody vytáhnout souseda, který mi ukázal, kterak vylézt po žebříku na štít domu, otevřít zarezlou krabici, najít správnou vypadlou pojistku a nahradit ji jinou. Pak mi ještě naštípal třísky na podpal a šel zase zpátky do hospody. O chvíli později si jeho žena přišla pro Stelu, že bude spát u nich s jejich třemi holčičkami, ať mám klid. V noci mě začaly bolet dutiny, takže jsem na sebe natáhla tepláky, lyžařské ponožky, svetr a čepici, protože pokud už v říjnu dostanu atb na zánět dutin (mívám ho přes zimu cca 4x), na jaře už mi žádná atb nezaberou a já tluču hlavou o zeď. V tomhle stavu a oblečení jsem celou sobotu dopisovala scénář (viz foto). A můj muž zatím v Beskydech jezdil na kole. Ale i kdyby nejezdil, od začátku manželství mi říká, že není domácí kutil (což potvrzuji, nelže) a já nemám sílu nutit jiné lidi do věcí, do nichž se jim nechce. Je to jako kdyby po mně někdo vyžadoval, abych jela na vodu a spala pod stanem. Nebudu. Není to moje přirozenost. Takže jsem přišla na myšlenku najít si  milence. V Praze teď frčí služba Hodinový manžel (pokud neznáte, nejde o erotiku, ale o spravení různých věcí v domácnosti, na které nejsou ty správné ruce nebo čas), na chalupu by se ale víc hodil Hodinový milenec.
Nutně potřebuji:
Spravit plot, který rozervali psi, když Jenny hárala
Vyklidit prostor pod skálou, aby se tam vešlo dřevo na zimu
Koupit a navozit dřevo
Vyřešit odpad
Dozdít okno, které nám truhlář provizorně zadělal už vloni
Obložit dřevem kus stropu v herně, což už jiný truhlář před dvěma lety nestihnul
Zalištovat podlahu ve světnici
 … prozatím stačí, děkuji.
Můj muž bude jistě rád, s dobrým pocitem odjede třeba na lyže. Samozřejmě nabízím finanční odměnu, teplé jídlo a u moučníku si báječně můžeme popovídat o vaší ženě, která vám nerozumí. Slibuju, že než u nás uděláte všechnu práci, budete nadšený, že máte doma právě ji a ne mě. Vždycky to takhle šťastně končí. Má někdo zájem?


7 komentářů:

  1. Vyloženě mě mrzí, že taky nejsem typ hodinovýho milence nebo manžela. Kdybych byl, přijedu i zadara. Jste vtipná, to ženskejm blogům chybí. Super. Vašek

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jednou položíš život za kus popsané stránky! Myslím, že tolik hodinových manželů nebo milenců, kolik jich ženský potřebují, není!! Ale také sdílím názor pana Vaška, že jsi vtipná!! :-) Práci zdar! A.

    OdpovědětVymazat
  3. Radši bych ležela, jenže situace je taková, že mi každej díl trhaj zpod ruky. A spravuj u toho ještě pojistky, střechu nebo odpad. Piš úkoly a hraj si s dětma ... někdy se mi zdá, že mám nakročeno k feministkám. Pak si ale přečtu obyčejnou ženskou diskuzi pod nějakým článkem a připadá mi, že jestli tohle jsou názory žen, pak jsem muž.
    Za lichotky dík. Kde jsou ti opraváři?

    OdpovědětVymazat
  4. no nesmíš číst diskuze k článkům na vaření, praní, pomočování dětí apod. Na opraváře si dej regulérní inzerát, jinak tam zmrzneš! Naučila jsem se říkat jednu skvělou větu, která mě osvobozuje, pobaví a toho dotyčeného nakopne a udělá, co chci:-)))A.

    OdpovědětVymazat
  5. "Jsem jenom žena":-)

    OdpovědětVymazat