RODINKA - rozhodně se nedívejte!


Dnes startuje na Primě volné pokračování kultovního seriálu Taková normální rodinka. Pokud jste ho měli rádi, rozhodně se nedívejte. Vím, co říkám. Jsem totiž spoluautorkou pokračování. Ze začátku to vypadalo velmi nadějně, protože jsme s kolegyní Magdalénou napsaly dva díly, na které se herci tzv. "chytli". O pokračování se pokoušeli před námi už jiní autoři, ale herci scénáře vždycky odmítli. Začátek tedy dobrý - konec katastrofální. Producent nás zavalil product placementy, takže místo děje jsou tam reklamy na různé přípravky. Do scénáře nakonec mluvili všichni, pan Hanzlík si svou roli dokonce pozměnil - z intelektuála na užvatlaného strejdu. Včera jsem našla v posledních verzích scénářů naše přestřelky s producentem, na ukázku:

NÁVRH DIALOGU OD PRODUCENTA:
Jana : "Nu co? Prevence je prevence, Petříku. Hezky Revalid budeme používat celá rodina!"   

Reaguji na něj:
Nu co … Tohle je ukázková trapnost, která mi způsobuje srdeční zástavu. Ty zdrobněliny, který to dělaj ještě hloupější … asi by s vámi měl chodit na ta jednání nějakej kreativec. Protože jestli zahltíme české televize takovými dialogy, tak je to konec hrané tvorby. Pak už fakt nezbývá než pohřbít scenáristy zaživa do hromadnýho hrobu.

I takhle se píše seriál ...
Nepovedlo se vůbec nic. Režie jako by nebyla (mám Dušana Kleina ráda, učil mě na famu, ale už je toho na něj asi moc), kameraman místy uříznul hercům hlavy a architekt postavil piáno doprostřed pokoje.
Ještě o prázdninách jsme s Magdalénou producenta prosily, aby jednotlivé díly aspoň sestříhal a vykopnul ty největší srágory. Nestalo se. Divím se, že mi vůbec ještě někdo nabídnul další práci.

6 komentářů:

  1. Tak já jsem se teda rozhodně nedívala, protože jsem zahlédla upoutávku a ta mě doslova vyděsila. Já bych se snad i jukla jen proto, že pod tím jsi podepsaná, ale nějak, hlavně po tom, co tady píšeš, nemám chuť věnovat svůj čas lidem, kteří przní hranou tvorbu a jejichž demence ovlivňuje, bohužel jen negativně, zbylý rozum divaků.
    I když lze pochybovat o nějaké formě rozumu, potažmo mozku u lidí, kteří se vydrží dívat na seriály celý den, celou noc, celý život. A že jich pár znám. Ale třeba bude líp! :-) A.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to kolikrát strašnej boj - s producenty, s televizemi ... po všech těch zkušenostech vím, že VŠICHNI UMÍME PSÁT LÍP. Jestli to ale budeme mít šanci někdy předvíst, to nevím.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem to vůbec nemyslela zle na tebe a scenáristy. Právě od tebe vím, co to je za šílenost a marast, kterým musíš procházet. Mě štve obecně přístup producentů a pragramových ředitelů, kteří evidentně zkouší, jak velkou píčovinu je člověk schopen unést. Teda pardon za ten vulgarismus, ale nějak jsem neuměla najít synonymum. A štve mě, že lidi jsou tak blbí, že čumí do tý bedny, ikdyž tam kydaj hnůj..no jo no. Hm, já bych ti přála, aby ses mohla někde předvést. teda autorsky:-) A.

    OdpovědětVymazat
  4. Vím, že to myslíš dobře. Se předvedu, neboj!

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem na štěstí člověk, který se už před mnoha lety zařekl, že nebude zásadně a z principu nikdy koukat na seriály, takže toto mi nehrozí i když vím, že každá generalizace je špatná a že mi tím pádem občas uteče něco dobrého.
    Teď ale z jiného soudku. Když už Vás mám "na drátě", chtěl bych se Vás jako scénáristky zeptat, co by se dalo udělat třeba z mého příběhu (viz odkaz), který jsem původně napsal pro pořad "Bakaláři", dva mé příběhy byly tehdy v roce 1998 přijaty a zfilmovány pod názvy: "Telefon story" a "Já, truchlivý korepetitor" a tento třetí "Životní krédo" se už na řadu nedostal, protože byl úspěšný pořad "Bakaláři" z neznámých důvodů zaražen. Tenkrát mi dělal scénář pan Antonín Procházka, já to holt nedovedu, nejsem profík. Jinak oba příběhy byly úspěšné a několikrát reprizované.
    Nezlobte se, že Vás s tím otravuji, ale když mi odpovíte, abych si trhnul nohou, tak se určitě vůbec neurazím a budu Vás chápat...

    OdpovědětVymazat
  6. Mirku, odkazy mi nefungují, tak aspoň obecně: Pokud Vám ty příběhy reprízovali, tak to moc gratuluju!!! To jste úspěšný. Já napsala ještě na famu jeden příběh pro Bakaláře a ten nereprízovali nikdy. Aspoň myslím. Takže já bych Vám ho určitě líp nenapsala. Tyhle krátké útvary mi nejdou. A Vaše rozhodnutí věnovat se čemukoli, jen ne koukání na seriály moc chválím!

    OdpovědětVymazat