Mallorca - sedmé nebe

Máme nový pokoj! Jeden z nejlepších, jaké tu mají, normálně si na něj musíte připlatit, protože je (mimo jiné) s výhledem na moře. Jsme z toho úplně paf. Je to satisfakce za ten upadlý kus mramoru v koupelně.  A to jsme si fakt nijak nestěžovali, spíš jsme se tím bavili. Naučili jsme se třeba čistit zuby bez dotyku s umývadlem, protože už se začal propadat celý pult. Můj muž se naštěstí v těchto situacích začne chovat jako Genzer, takže je s ním zcela nemanželská legrace. Akorát mu k tomu chybí do party ten Suchoš.
Dnes jsme si půjčili na pár dní auto, ačkoli jsme Stele slíbili, že tahle dovolená bude výjimečně pobytová a nebudeme brázdit  ostrov křížem krážem. A dobře jsme udělali. Jako s tím autem. Být někde na dovolené a nepoznat krajinu, to je prostě zhovadilost. Našli jsme i zapadlá místa, kde skoro nikdo nebyl a přitom to tam bylo úžasný (horské městečko GALILEA). Tohle vždycky hledáme. Taky jsme byli v krásným přístavu PORT D´ANDRATX, který byl sice plný lidí, ale samá kavárna, což miluju. Nevěděli jsme, kam si sednout dřív. Je mi celkem jedno, jestli je kavárna vybudovaná z bývalé garáže nebo designová a dražší, ale musí mít atmosféru. To si pak libuju. Takže dnes jsem byla několikrát v sedmém nebi. A taky jsem si koupila krásné šaty v art galerii. Kupodivu stály pár babek, takže radost dvojnásobná. Akorát jsme hodně jezdili serpentinami a Stela pořád křičela, ať zastavíme, že zvrací. Nesnáší zatáčky, ať se jedná o Kokořín nebo Mallorcu. Bydlíme v městečku PEGUERA, abych to celé nějak zeměpisně uzavřela. Vím, že moje zápisky nejsou žádná cestologie, ale dojmologie, už na FAMU jsem s tím měla problém. V předmětech, které vyžadovaly exaktnost, jsem měla klidně přeškrtnuté všechny strany a napsáno: jenom dojmy, chybí fakta! Ale i s pouhými dojmy se dá vystudovat vysoká škola, jak je vidět. Tak dobrou, jdu se kochat výhledem na noční moře.




 GALILEA, městečko v horách - tady by se mi to psalo!


3 komentáře:

  1. Je to krása umět vnímat krásu a to Vy určitě umíte. Mne vždycky ponoukali klienti cestovek, kteří za každou cenu stále na něco nadávají a stále si na něco stěžují. Samozřejmě je-li ten důvod oprávněný, způsobený lajdáctvím hotelu a personálu, pak prosím, ale když někdo nevnímá krásu krajiny a nadává, že už zase moc/málo praží slunce, nebo že ten příboj moře moc šumí,
    nebo, že je to-a-to moc drahé, pak se dokážu (i když mi do toho nic není) ozvat a poradím mu, aby trávil dovolenou doma a bude vše OK...

    OdpovědětVymazat
  2. Teeeeda!!! Vy se máte!! A to modrý moře a nebe! já chci takyyyy!! Paguera je hezká oblast, i když jsem měla teda asi smůlu na moře:-( Já bydlela v hotelu Jardin de Playa a ten byl úžasnej. A vidím, že i ten váš hotel je přes odcházející umývadlo na úrovni,a to hlavně té lidské:-) A to je rozumné, že jste si půjčili auto a nejeli jako všichni ostatní hromadně do Valldemossy a na nejkrásnější pláž Sa Coma, kde je turistů jako na Václaváků, takže požitek a prožitek 0! Přála bych ti, aby ta dovča byla delší, ale obávám se, že už budete asi na cestě domů,co? :-( No, tady to nakonec je taky krásný a Koko se už na tebe těší!!!!! A já taky a doufám, že se už uvidíme! A.

    OdpovědětVymazat
  3. A., odlétáme až zítra večer, přespíme zase v Dresden, takže doma budu až ve středu. Nejkrásnější pláž jsme vzdali, nemám ráda nic, co je nejkrásnější (ach to sebevědomí). Taky se na tebě těším!!!
    Mirku, děkuju, jsem přesně taková. Umím vnímat (cizí) krásu a neodsuzovat. Fakt!

    OdpovědětVymazat